corneillus Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Salutare colegi. am o intrebare... multipla. am gasit la cineva niste boxe pe 2 cai aduse din grecia, MERTO audio system, model SP215, http://www.metroaudiosystems.gr/pages/i ... o/spseries , la un pret bunicel zi ceu, si m-ar cam tenta sa le cumpar daca fac rost de ceva banuti. nu am avut inca posibiilitatea sa le ascult, dar pana atunci as vrea sa imi fac temele. pe site-urile romanesti de profil nu am gasit nimic despre ele. vroiam sa va intreb daca a avut sau folosit cineva modelul respectiv, daca se audbine, sunt de calitate, daca sunt fiabile in timp etc. momentan am niste incinte facute de mine pe 2 cai cu eminence delta 15 lfa si driver selenium d220ti. ma gandeam sa le vand pe acestea si sa le iau pe cele metro. ce parere aveti? Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Este o alta clona nenorocita dupa JBL seria EON !!! Mai bine modifici fata boxelor tale si adaugi un difuzor de medii de 6" , apelezi la unul dintre colegii de forum ( CBI , Sharky , Shambala , DNA si altii ) care te pot sprijini in realizarea unui filtru serios si gata . Difuzoarele pe care le detii sunt foarte performante ( in special driverele ) dar au nevoie de un proiect adevarat ... Vei obtine boxe de o valoare mult peste incintele " de brand " ce se comercializeaza la noi sub 1500 Euro / bucata Nu o sa mai ai nevoie de alte boxe ! Link spre comentariu
corneillus Postat Aprilie 24, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2013 sarutmana. mi-ati fost de mare ajutor. nu o sa modific cutiile care le am deja facute, o sa le vand asa cum sunt si o sa fac altele de la inceput, pe 3 cai cum spuneti dvs. investitia nu ar mai fi prea mare... momentan sunt in tratative cu un prieten sa facem un schimb, sa imi dea 2 rcf L15P530 (sper sa nu ma insel cu modelul) si sa ii dau eminence si ceva la schimb sau o diferenta de bani. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 De ce ? RCF-ul o fi bun , dar nici Eminence-ul tau nu este departe...ba chiar mai bun . Link spre comentariu
corneillus Postat Aprilie 24, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2013 le-am auzit cum suna pe un dynacord 1002 si mi-a facut o parere buna pe partea de bass. pacat de ele ca le are in niste chinezarii de cutii din plastic, care vibrau si aveam impresia ca se onduleaza dupa bass si tot se auzeau bine, iar pe inalte avea un driver jbn... si cu niste filtre generice din comert, sa nu mai zic de vrecventa de acord, la cat o fi... in niste cutii de calitate, cu filtre proiectate pe masura si cu un driver bun ma gandesc ca ar putea fi puse muult mai bine in valoare. stiu tot istoricul lor, cand si de unde au fost cumparate , au fost folosit la max. 10 evenimente gen botez, majorat, si au functionat pe un t-amp e 800. daca e asa, atunci raman la eminence si totodata mai scutesc si niste banuti si le fac pe 3 cai. cand si daca puteti si aveti timp sa imi recomandati un dif de medii care sa mearga bine cu ce am eu v-as ramane profund recunoscator. deja acum am prins ceva experienta cu proiectul anterior si nu vreau sa mai repet greselile vechi.ca si material pentru incinta am de ales dintre pal sau mdf de 18 mm sau chiar de 22 de mm cu ceva efort, iar daca ma straduiesc un pic as putea sa le fac si din lemn. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Aici ai o varianta clasica de incinta acustica pe 3 cai proiect realizat de Nexus : Desigur ca poti alege orice proiect doresti , folosind diferite tipuri difuzoare pentru redarea frecventelor medii : de 6" ( 6,5" ) , 8" sau chiar 10" . Daca te hotarasti , va trebui sa deschizi un nou subiect pe aceasta tema . Link spre comentariu
corneillus Postat Aprilie 25, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2013 o sa deschid cat de curand un topic nou. multumesc pentru ajutor si sper sa ma mai ajutati sa duc cu bine la capat noul proiect. Link spre comentariu
capabilu Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Eu am facut boxe cu EMINENCE ALPHA 10 A si inalte BEYMA CP 16 si suna bineSunt facute din panel Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Aici ai o varianta clasica de incinta acustica pe 3 cai proiect realizat de Nexus : Desigur ca poti alege orice proiect doresti , folosind diferite tipuri difuzoare pentru redarea frecventelor medii : de 6" ( 6,5" ) , 8" sau chiar 10" . Daca te hotarasti , va trebui sa deschizi un nou subiect pe aceasta tema . Aici ai recomandarile firmei Celestion pentru un filtru destinat unei incinta Pro pe trei cai , poate fi o buna baza de plecare pentru realizarea proiectului necesar scopului tau . Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Daca consideri ca va trebui sa recalculezi valorile componentelor filtrului pentru rezultate audio cat mai bune , aici ai partea matematica ( ) necesara pentru optimizarea filtrului trece banda ce va filtra semnalul aplicat difuzorului destinat redarii frecventelor medii . Pentru sprijin si realizarea practica a filtrelor recomand sa iei legatura cu CBI , Sharky sau Shambala pe mesaj privat . Personal nu pot oferi recomandari in acest sens decat despre Shambala cu care am colaborat acum cativa ani , iar rezultatele au fost foarte bune . Dar si Sharky sau CBI au obtinut rezultate foarte bune ! Alegerea ramane sa o faci singur... Link spre comentariu
CBI Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 parerea mea sincera este ca nu se pot obtine rezultate f bune la mai mult de 2 cai(si aici e discutabil de la caz la caz) fara nici un fel masuratori sau baza de plecare de incredere din alte locuri ale componentelor detinutedoar cu o experienta practica mare ,o ureche buna si multe piese se poate obtine ceva acceptabil acustic,dar care inca mai se poate imbunatati.Insa asta implica rabdare si timp fara restrictii,nu e pt totide aceea eu unul ma feresc sa fac recomandari de scheme din burta ,mai ales in domeniul sonorizarilor unde spl-ul folosit este altul,la fel si componentele si riscul de a iesi tipatori este pe jumatate garantatbineinteles,depinde si cine evalueaza,asta ar fi singura scapare a multora.Nici fraza celebra "a mai lucrat cu ele inainte,le cunoaste" nu este valabila,fiind specifica doar bisnitzarilor care vor sa vanda ceva si mai vedem apoi,poate nu se prinde.Fiecare implementare este particularaacum,daca ne luam dupa datele producatorilor,boxele lui ar merge si fara medie,cu o taiere la 2300-2500hz d220 alaturi de un wofer de putere medie nu se stramba.Insa imbinarea celor doua caracteristici necesita un filtru atipic cu siguranta,care nu se poate obtine din calcule,nefiind loc nici de manevre.Sunt sigur ca i-am mai pus in vedere acest lucru cu ceva timp in urma inainte sa se apuce de ele.Dar daca totusi vrea sa incerce si 3 cai,eu as zice medie de 6'' pt taiere >3000hz Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Evident ca fara determinarea prin masuratori acustice a caracteristicilor reale ale difuzoarelor ce vor fi folosite la noul proiect nu se pot obtine rezultate bune , nici macar acceptabile . Filtrul de separare va fi construit doar in functie de aceste caracteristici .Din pacate , difuzorul de joase pe care il detine nu poate functiona bine peste 800 - 900 Hz , deoarece este un difuzor cu aplicatie tipica de bas ( 15" ) iar fenomenul de breakup se va manifesta din plin peste aceaste frecvente . Trebuie masurata caracteristica amplitudine frecventa si la ansamblul horn+driver pentru ca exista variatii foarte mai ale liniaritatii , in functie de horn...Concluzia ?Va fi obligat sa foloseasca 3 cai pentru a obtine rezultatele asteptate . Da , se complica filtrul , dar si rezultatele vor fi pe masura ! Link spre comentariu
corneillus Postat Mai 2, 2013 Autor Partajează Postat Mai 2, 2013 o sa incerc si varianta pe 3 cai, doar ca o sa dureze un timp pana o sa finalizez. pentru inceput am rugamintea sa imi recomandati si mie un difuzor de medii compatibil cu cele care le am (eminence delta 15lfa si selenium d220ti) si o goarna pentru selenium, ambele ceva la un raport calitate/pret bun. in legatura cu filtrele am mai colaborat cu shamballa si s-a oferit si acum sa ma ajute. probabil tot la dansul o sa apelez. incintele care le am facute nu imi mai permit sa fac un decupaj pentru medii, asa ca o sa le vand poate recuperez macar materialele investite, ca poate mai sunt persoane care vor incinte si nu au posibilitati sa isi faca, la fel si filtrele. incintele le voi confectiona de la zero, materialul va fi ori pal ori mdf dar in loc de 18 mm grosime o sa incerc cu 22 mm pentru o rigiditate cat mai buna. as putea sa le fac si din lemn cu ceva eforturi dar am inteles ca la incintele din lemn intervin alte probleme asa ca nu cred ca ar fi o solutie buna. ca si forma vreau sa fie trapezoidale, deoarece am constatat ca acestea care le am,atarnate pe stativ nu prea arata bine. Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 delta 15 ar merge si pe 2 cai, dar cu un driver capabil sa coboare mai jos. Dt220 chiar daca suna frumos e cam problematic in zona 1-2k si s-ar putea sa ai surprize neplacute.Totusi, sanse sunt. Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Da , merge in doua cai , dar cat de bine ? Am folosit cateva sute de difuzoare Delta 15 LF A , este o basina mai sus de 800Hz . O fi bun pentru voi !Chiar nu pricep de ce va dati cu parerea daca ati incercat 2 sau 4 difuzoare...Bagati userii la idei controversate , si in necunostiinta de cauza pot alege o solutie gresita .De obicei datorita costurilor , un difuzor de medii costa ceva , nu este moka !terminatia LF indica faptul ca este un difuzor woofer , adica dedicat pentru redarea frecventelor joase ( LF adica Low Frequency ) fata de varianta chioara , Delta 15 A , care este un difuzor mid-bass . Diferentele constructive sunt mari intre cele doua modele , Delta 15 LF A are un Group Delay mare in zona frecventelor medii , adica pe romaneste o intarziere mare si ca urmare nu se " pupa " cu driver-ul , care are o membrana si masa in miscare foarte mica , deci sufera foarte putin de intarziere .Diferenta de Group Delay face ca orice filtru ai alege sa nu " sune " bine niciodata ! Este evident de ce ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum