Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Componenta necunoscuta/negasita

Postări Recomandate

"Se da o sursa" scuzati exprimarea. Detin o sursa de la un radio-CD care are doua componente identice cu un BC(TO92 capsula) dar cu terminalele extreme(E/C) Codul inscris pe aceasta capsula este primul rand (N20/N10) al doilea rand un P Nu stiu/cunosc cu ce anume sa o asimilez. Inainte de aceasta componenta am 6Vcc si dupa ea ar trebui sa fie macar teoretic tot 6Vcc posibil pentru CPU, dar am gasit doar 1.7VccPrecizez ca este montata serie cu tensiunea....de iesire. Banuiesc ca are rol de "siguranta" dar nu sunt sigur/convins de aceea cer ajutorul cunoscatorilor.Am cautat cu ajutorul lui "google" dar nu prea m-a ajutat :jytuiyu Multumesc pentru interesul acordat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniel_ac

4

• nostrom

1

• Eusebiu Angelescu

1

• shawe

1

Top autori în acest subiect

Pune schema sau un desen elocvent/extras cu zona respectiva ca sa ne lamurim...asa doar din vorbe NU rezolvi nimic...>ca ar semana cu..>are nu stiu ce culoare...parca este montat serie___sau pune o poza zona cablaj fata-verso ...Masoar'o in prealabil..stg,dr si in diagonala daca este nevoie... poate+ti dai seama ce este,din masuratori!!!

Link spre comentariu

Pune schema sau un desen elocvent/extras cu zona respectiva ca sa ne lamurim...asa doar din vorbe NU rezolvi nimic...>ca ar semana cu..>are nu stiu ce culoare...parca este montat serie___sau pune o poza zona cablaj fata-verso ...Masoar'o in prealabil..stg,dr si in diagonala daca este nevoie... poate+ti dai seama ce este,din masuratori!!!

Cum am spus in primul post, capsula TO92 (banalul BC).Cum am si precizat este/a fost montata serie cu tensiunea de alimentareLa linkul primit de colegul "nostrom" am elucidat dilema ca de altfel si la sugestia colegului "Eusebiu Angelescu"Scoasa din montaj, masurata indica 0 ohmi, in circuit rezistenta mareUna era montata serie pe tensiunea de 6Vcc si alta pe tensiunea de filament al tubului VFD.Pentru testare am folosit "banala lita" urmand sa vad pe unde gasesc asa ceva (cei drept nu prea am avut timp sa ma documentez), dar pentru teste s-a comportat normal si corect sursa.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări