ratza Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Pune electrolitici, nu te complica cu tăntălăi. Bobina de care zici e bună doar dacă faci conversii AD, ceea ce la tine nu e cazul, avînd senzori 1-wire. Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Aprilie 30, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Pune electrolitici, nu te complica cu tăntălăi. Bobina de care zici e bună doar dacă faci conversii AD, ceea ce la tine nu e cazul, avînd senzori 1-wire.Te referi la condensatorii nepolarizati.. sa folosesc polarizati ? sau la cei tantal ? Folosesc pinii 33 .....39 pentru iesiri ......nu ma vrut sa-ti dau de lucru , e doar un rezistor de 4k7 pe fiecare iesire legat la vcc ( parte care o puteam eu modifica ) punand gnd pe pinii de iesire imi afiseaza pe pagina daca iesirea respectiva e activata sau nu (in loc de 1 apare 0 ) dar deocandata e in teste partea respectiva Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Aprilie 30, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2013 O mica intrebare .. iesirea din lm7805 nu ar trebui sa intre in lm1117t ? nu e cam mult 12v pe stabilizatorul de 3.3v ? Link spre comentariu
ratza Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Dacă vrei să pui 317 ca să obţii 3,3V, am o veste proastă. Aşa cum e acum în schemă vei avea fix 1,25V. Eu credeam că ai vreun alt integrat care are aceeaşi dispunere a pinilor. Trebuie să modifici în schemă, să mai pui două rezistenţe pentru pinul de adjust. Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Mai 2, 2013 Autor Partajează Postat Mai 2, 2013 Folosesc lm1117t-3.3v .. doar o mica modificare trebuie facuta Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Mai 3, 2013 Autor Partajează Postat Mai 3, 2013 O ultima modificare facuta .. astept parerea voastraAm adaugat o dioda pe alimentare ( partea care merge catre stabilizator) grupul de rezistoare pt partea de intrari si inca cateva condensatoare polarizate si nepolarizateAcele buline sunt pentru prinderea radiatorului pt ambele stabilizatoare Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Mai 13, 2013 Autor Partajează Postat Mai 13, 2013 Problema sa manifesta lafel dupa reproiectarea cablajuluiDin gresala am pus un oscilator de 4mhz ( in loc de 10 ) si am testat placa ...si a mers fara problemeAm inlocuit cu 10 mhz si problema se repeta.In soft era setat de 10mhz si il foloseam la 4 mhz .. singura problema era ceasul care ramanea in urma cu cateva ore buneLa modificarea softului la 4mhz si folosirea oscilatorului corespunzator placa merge fara probleme..... nu inteleg care e explicatia poate ma lamuriti voi... cei priceputi Link spre comentariu
ratza Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Ar avea logică doar dacă nu foloseşti full swing la cristal, iar semnalul e perturbat de paraziţii generaţi de sarcină. Vezi capitolul 7.4 din datasheet. http://www.atmel.com/Images/doc2593.pdf Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Mai 14, 2013 Autor Partajează Postat Mai 14, 2013 Se pare nu folosesc full swing la cristal , am setat doar ext.Crystal Osc,Frequency 8.0;Mhz;Start-up time:16K CK + 65ms Acum am aceasta configuratie cu crystal de 4mhz si merge bineDaca as dori sa folosesc crystal de 10 sau 16 Mhz care ar fi configuratia ? asta folosind si full swing la cristal Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 14, 2013 Partajează Postat Mai 14, 2013 Controllerul tau suporta mai mult de 4MHz? Ca am cazut ca exista modele care merg numai pana la 4MHz. Sau am citit eu data-sheetul gresit? Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Mai 14, 2013 Autor Partajează Postat Mai 14, 2013 Sincer nu am citit in datasheeat dar cred ca merge pana la 16Mhz , folosesc atmega644A Link spre comentariu
ratza Postat Mai 15, 2013 Partajează Postat Mai 15, 2013 CKSEL3 trebuie să fie 0 (adică programat) pentru full swing. Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Mai 20, 2013 Autor Partajează Postat Mai 20, 2013 Am testat varianta respectiva cu acelasi rezultat .. placa se blocheaza Singura varianta ( functionala ) este cea cu 4mhz care se comporta foarte bine si nu-mi face problemeCare este avantajul / dezavantajul folosirii unui oscilator de 4 mhz in locul celui de 10 sau 16 ? Link spre comentariu
MariusTehnik Postat Mai 21, 2013 Autor Partajează Postat Mai 21, 2013 Folosirea pinului CLKOUT de la placa enc28j60 crezi ca poate rezolva problema? Link spre comentariu
ratza Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 La 4MHz probabil că e mai imun la zgomot, nu ştiu ce să zic. Pe CKOUT scoţi semnalul de ceas, deci nu văd cu ce ar putea ajuta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum