Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ethernet board

MariusTehnik

Postări Recomandate

Pune electrolitici, nu te complica cu tăntălăi. Bobina de care zici e bună doar dacă faci conversii AD, ceea ce la tine nu e cazul, avînd senzori 1-wire.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MariusTehnik

33

• ratza

18

• srdjan

4

• mitescu

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pune electrolitici, nu te complica cu tăntălăi. Bobina de care zici e bună doar dacă faci conversii AD, ceea ce la tine nu e cazul, avînd senzori 1-wire.

Te referi la condensatorii nepolarizati.. sa folosesc polarizati ? sau la cei tantal ? Folosesc pinii 33 .....39 pentru iesiri ......nu ma vrut sa-ti dau de lucru , e doar un rezistor de 4k7 pe fiecare iesire legat la vcc ( parte care o puteam eu modifica ) punand gnd pe pinii de iesire imi afiseaza pe pagina daca iesirea respectiva e activata sau nu (in loc de 1 apare 0 ) dar deocandata e in teste partea respectiva
Link spre comentariu

Dacă vrei să pui 317 ca să obţii 3,3V, am o veste proastă. Aşa cum e acum în schemă vei avea fix 1,25V. Eu credeam că ai vreun alt integrat care are aceeaşi dispunere a pinilor. Trebuie să modifici în schemă, să mai pui două rezistenţe pentru pinul de adjust.

Link spre comentariu

O ultima modificare facuta .. astept parerea voastraAm adaugat o dioda pe alimentare ( partea care merge catre stabilizator) grupul de rezistoare pt partea de intrari si inca cateva condensatoare polarizate si nepolarizateAcele buline sunt pentru prinderea radiatorului pt ambele stabilizatoare

post-5124-139829623155_thumb.png

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Problema sa manifesta lafel dupa reproiectarea cablajuluiDin gresala am pus un oscilator de 4mhz ( in loc de 10 ) si am testat placa ...si a mers fara problemeAm inlocuit cu 10 mhz si problema se repeta.In soft era setat de 10mhz si il foloseam la 4 mhz .. singura problema era ceasul care ramanea in urma cu cateva ore buneLa modificarea softului la 4mhz si folosirea oscilatorului corespunzator placa merge fara probleme..... nu inteleg care e explicatia :) poate ma lamuriti voi... cei priceputi

Link spre comentariu

Se pare nu folosesc full swing la cristal , am setat doar ext.Crystal Osc,Frequency 8.0;Mhz;Start-up time:16K CK + 65ms Acum am aceasta configuratie cu crystal de 4mhz si merge bineDaca as dori sa folosesc crystal de 10 sau 16 Mhz care ar fi configuratia ? asta folosind si full swing la cristal

Link spre comentariu

Controllerul tau suporta mai mult de 4MHz? Ca am cazut ca exista modele care merg numai pana la 4MHz. Sau am citit eu data-sheetul gresit?

Link spre comentariu

Am testat varianta respectiva cu acelasi rezultat .. placa se blocheaza Singura varianta ( functionala ) este cea cu 4mhz care se comporta foarte bine si nu-mi face problemeCare este avantajul / dezavantajul folosirii unui oscilator de 4 mhz in locul celui de 10 sau 16 ?

Link spre comentariu

La 4MHz probabil că e mai imun la zgomot, nu ştiu ce să zic. Pe CKOUT scoţi semnalul de ceas, deci nu văd cu ce ar putea ajuta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări