Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ethernet board

MariusTehnik

Postări Recomandate

• Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MariusTehnik

33

• ratza

18

• srdjan

4

• mitescu

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Uite varianta finala oarecum .. am uitat de 2 pini de la placa ethernet si de condensatorul de pe pinul aref , am sters led-urile si .. cam atatAcel gnd si un vcc sunt pentru alimentarea buffer-ului

Link spre comentariu

Nu prea stiu sa folosesc eagle pt scheme .. mai mult proiectarea pcb-ului.

http://wangready.wordpress.com/tag/electronics-design/

Poate foloseste la cineva pe viitor ..oricum sper ca problema sa fie din proiectarea pcb-ului ca alte ideei nu am ce ar putea sa nu mearga

Astept pcb-ul ratza si eventual maine trec la realizarea lui

Cam asa arata placa in functionare http://remotecontrolflorin.no-ip.org

Link spre comentariu

Ordinea pinilor la mufa ethernet nu are asa importanta .. pot sa ii modific din mufa care face legatura intre placa si enc28j60Mai importanta e mufa pentru programareUltima schema e cea mai noua (apare in schema inca 2 pini de la enc) pinul de reset si parca pinul INT Am observat ca e mai stabila placa cu acei pini conectati .... desi in multe scheme nu sunt conectati la mcu

Link spre comentariu

Pinul 11 de la buffer merge la pinul 16 de la atmega ... iar pinul 2 de la atmega merge la pinul 6 de la ulnO ultima complectare .. nu iti era mai usor sa folosesti pinii de la buffer in ordinea in care sunt .. adica 1.2...3 4.5....6

Link spre comentariu

Pinii de la buffer o să-i pun cum e mai comod pe cablaj, porţile sînt identice. Am crezut că e greşeală cu pinii, deci erau bine de prima dată, de aia am întrebat de remapare :)

Link spre comentariu

In schema condensatorul C1 apare ca fiind condensator polarizat. In mod normal acel condensator ar trebui sa fie nepolarizat, cu o valoare deobicei de 100nF. La fel si C6.Pe langa condensatorii polarizati folositi la intrarile si iesirile stabilizatoarelor de tensiune ar trebui montati in paralel si condensatori nepolarizati cam tot de 100nF.Eu as incerca intai aceste modificari, inainte de a realiza alt cablaj.

Link spre comentariu

Acum ma uitam peste schema si comparam cu alte scheme si vad un inductor de 10uH .. este necesar ?unele scheme au atasata componenta altele nu Oricum din cate am citit si vazut pe net e foarte bine executata partea de pcb si schemaBinox... intradevar asa trebuie sa apara in schema ( gresala mea , asa am facut prima schema ) dupa care am dat mai departe schema gresita catre ratza Voi monta si in paralel cu intrarile / iesirile stabilizatoarelor condensatori nepolarizati de exemplu pt lm1117 3.3v specifica in datasheet condensatori de 10uf tantum ...asa voi proceda

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări