Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

formatare baterie ?!?

Vizitator mla

Postări Recomandate

Asa am facut si eu prostie la un 6500. Nu aveam incarcator si incarcam bateria separat pe o sursa de 7-8v pana cand s-a dus circuitul de incarcare din baterie(am lasat`o prea mult). La "cercetari" am obs ca acel circuit e pe minus si ca solutie am tras direct un fir de la minus.Merge foarte bine, mai putin daca incerc sa incarc telefonul in masina. Am un incarcator auto cu iesire pe usb si cand infig cablu zice ca nu suporta incarcatoru. Iau cablu de date si ma mut pe pc. Merge perfect :nas:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• peshte

4

• paul14

2

• pavcostel

1

• Ovidanie

1

Top autori în acest subiect

Asa am facut si eu prostie la un 6500. Nu aveam incarcator si incarcam bateria separat pe o sursa de 7-8v pana cand s-a dus circuitul de incarcare din baterie(am lasat`o prea mult). La "cercetari" am obs ca acel circuit e pe minus si ca solutie am tras direct un fir de la minus.Merge foarte bine, mai putin daca incerc sa incarc telefonul in masina. Am un incarcator auto cu iesire pe usb si cand infig cablu zice ca nu suporta incarcatoru. Iau cablu de date si ma mut pe pc. Merge perfect :nas:

un sfat: schimba de urgenta acumulatorul daca tii la telefon si nu mai folosi acel incarcator de 2 lei pt ca risti sa distrugi circuitul de incarcare al telefonului(care este destul de fragil,trece printr-un flex, etc....). foloseste un incarcator original pt acest model. acel acumulator are implemantata pe placuta aia si o protectie la scurtcircuit pe care tu ai anulat-o probabil .
Link spre comentariu

Nu a fost rupt. Traseele din jurul lui par sa fie ok. Nu am mentionat cum am ajuns in situatia asta. Am ramas fara incarcator cateva zile si astfel am improvizat unul :d. Am gasit un incarcator de nokia mai vechi, am scos mufa si am conectat firele direct la baterie dupa care am pus-o normal in telefon. :jytuiyu E posibil sa fi fost si inversate polaritatille (am mers la ghici). Bateria nu are nimic, iar telefonul are problema descrisa mai sus. pana acum am folosit incarcator universal pt baterie, care par sa se strice in timp. Dupa cateva incarcari incep sa mearga tot mai greu pana nu mai incarca deloc. Sunt deja la al 3-lea. Exact cum am spus si mai sus, defectul este din telefon pe linie de BSI. Este posibil sa fie si de la baterie, dar banuiesc ca ia dus capul pe "meseriasi" unde ai fost cu el sa probeze. Sfatul meu este sa cauti un service respectabil si sa-l duci acolo. De multe ori nici intr-un service respectabil nu rezolvi problema deoarece costul reparatiei este destul de mare, sau nu se mai complica din lipsa de timp, dar sa spui ca nu sti ce are sau n-am schema eee.......... :ras: Daca esti dispus sa platesti eu zic ca merita sa incerci.Br. Dixon

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am un Nokia 3120 classic, daca il incarc cand este inchis, bateria li-ion se incarca in 2h45min, iar deschis 2h. Diferenta cred ca o face softul telefonului si nu incarcatorul, voi ce ziceti de ce a facut nokia chestia asta (sa inteleg ca in 2h nu este incarcat full !?)? Am citit ca bateria li-ion tine mai mult daca nu este lasata sa se descarce de tot, iar incarcarea sa nu fie full (4,2 v). Dupa urmatoarea incarcare cu el deschis, am sa masor cu multimetrul digital tensiunea bateriei sa vad ce tensiune are. Daca are 4,0 volti deduc ca e mai bine sa-l incarc tinandu-l deschis.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări