Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum pot adauga o memorie usb la un cd-rom

Tomii

Postări Recomandate

Buna ziua as dori sa aflu daca este posibil sa conectez un stick USB la un cd-rom sa pot reda muzica de pe stick. Daca da atunci cum ???Cd-romul va fi folosit fara pc alimentat de la o alta sursa Si cd-romul suporta difuzor de 200W ??? :rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tomii

6

• Matrixu

2

• pop_ady44

2

• ggi

2

Top autori în acest subiect

Buna ziua as dori sa aflu daca este posibil sa conectez un stick USB la un cd-rom sa pot reda muzica de pe stick. Daca da atunci cum ???

Cd-romul va fi folosit fara pc alimentat de la o alta sursa

Si cd-romul suporta difuzor de 200W ??? :rade:

Cred ca este o gluma!
Link spre comentariu

Chiar daca este o gluma, haideti sa lamurim un pic omul ce poate si ce nu poateHmmm..... :rade: Nu poti face acest lucru, Un CD-ROM va putea citi doar medi de stocare optice de tip CD. Acest tip de aparate nu au un controler care sa poata accesa alt tip de medii de stocare decat cele pentru care a fost conceput, adica CD. Pe iesirea audio de la CD-ROM-urile mai vechi ai doar semnal audio suficient pentru o pereche de casti sau pentru intrarea intr-un amplificator audio. Nu cred ca vei auzi ceva sunet din acele difuzoare, mai rau cred ca pui in pericol si etajul final de sunet al CD-ROM-ului, datorita rezistentei mici 4-8 omi care o are bobina unui asemenea difuzor. Daca te-ai inspirat in aceasta directie de la RadioCD-urile auto care au si USB, vreau sa i-ti spun ca acestea sunt cu totul diferite fata de un CD-ROM. Ele convertesc deasemenea informatia digitala de pe CD in format audio ca si CD-ROM-ul tau, dar sunt echipate si cu controlere speciale, capabile sa citeasca continutul unui stik sau card de memorie. Pentru partea de sunet, ele sunt dotate cu amplificatoare cu 2 sau 4 iesiri la care sa se lege difuzoare care de obicei au 4 omi. Deci din pacate de la mine astazi primesti 2 de NU, Nu poti conecta stik-ul la CD-ROM si NU are sens sa legi acel difuzor direct la CD-ROM daca nu ai amplificator. Poate alti useri au alte idei si va iesi ceva din ce vrei tu sa faci.Stima

Link spre comentariu

Chiar daca este o gluma, haideti sa lamurim un pic omul ce poate si ce nu poateHmmm..... :rade: Nu poti face acest lucru, Un CD-ROM va putea citi doar medi de stocare optice de tip CD. Acest tip de aparate nu au un controler care sa poata accesa alt tip de medii de stocare decat cele pentru care a fost conceput, adica CD. Pe iesirea audio de la CD-ROM-urile mai vechi ai doar semnal audio suficient pentru o pereche de casti sau pentru intrarea intr-un amplificator audio. Nu cred ca vei auzi ceva sunet din acele difuzoare, mai rau cred ca pui in pericol si etajul final de sunet al CD-ROM-ului, datorita rezistentei mici 4-8 omi care o are bobina unui asemenea difuzor. Daca te-ai inspirat in aceasta directie de la RadioCD-urile auto care au si USB, vreau sa i-ti spun ca acestea sunt cu totul diferite fata de un CD-ROM. Ele convertesc deasemenea informatia digitala de pe CD in format audio ca si CD-ROM-ul tau, dar sunt echipate si cu controlere speciale, capabile sa citeasca continutul unui stik sau card de memorie. Pentru partea de sunet, ele sunt dotate cu amplificatoare cu 2 sau 4 iesiri la care sa se lege difuzoare care de obicei au 4 omi. Deci din pacate de la mine astazi primesti 2 de NU, Nu poti conecta stik-ul la CD-ROM si NU are sens sa legi acel difuzor direct la CD-ROM daca nu ai amplificator. Poate alti useri au alte idei si va iesi ceva din ce vrei tu sa faci.Stima

Multumesc de sfat deja mam razgandit :ras:EDIT: As mai avea 2 intrebari :limb: 1 Daca am inversat polaritatile intru casetofon de masina tip vechi sar arde????2 Se poate scoate amplificatorul din casetofon de masina tip vechi???? Stiu ca pun intrebari cam stupide da sunt curios ca mie lene sa fac un amplificator :rade: :ras:
Link spre comentariu

mda fara suparare as fi curios precum ar fi si alti daca a-i fi sincer si a-i raspunde la o intrebare ?care ar suna cam asa CATI ANI Aveti Conasule?ca prea puneti intrebari de gradinita :nas:

Link spre comentariu

Am si io intrebare.... esti sigur ca n-ai fumat ceva interzis ???

ha ha ha tare amuzant tias spune ceva acum dar mai bine ma abtin si din cate tin minte cand intri in topicul incepator scrie clar sa nu va bateti joc de ei sau sa glumiti pe seama lor sau a intrebarilor (sau ceva de genul )pop_ady44 ma intrebat frumos si iam raspuns dar daca dumneavoastra "ggi" nu puteti intreba alt ceva at va rog sa va abtineti si daca nu puteti nu mai treceti pe la topicul meu
Link spre comentariu

1 Daca am inversat polaritatile intru casetofon de masina tip vechi sar arde????2 Se poate scoate amplificatorul din casetofon de masina tip vechi????

1. Sînt şanse foarte mari să-l fi ars.2. Da.

as avea nevoie de un amplificator care sa suporte un difuzor de 200w 4 ohmi si sa fie alimentat la 12v (baterie de masina/scuter)

La cîtă electronică ştii, am convingerea că nu vei reuşi aşa ceva prea repede. Poţi folosi un amplificator mai mic, nu-i dăunează difuzorului.Chiar dacă eşti începător în electronică, mă aştept să nu fii şi în română. Te rog frumos să scrii corect.
Link spre comentariu

Poti folosi un amplificator dintr-un casetofon auto mai vechi, dar trebuie sa gasesti punctul in care sa-i aplici semnalul audio pe amplificator, dar nu te astepta sa fie nu stiu ce putere mare. Alimenteaza-l dintr-o sursa de PC nu de pe baterie ca o vei incarca la nesfarsit. Iar pentru inchisul topicului trebuie sa faci tu asta...ai niste butonele acolo in josul pagini si gata. Pe undeva au dreptate colegii de mai sus cu ceea ce zic. Daca nu te pricepi cat decat la electronica e foarte greu sa ai rezultate si e foarte usor sa scoti fumul din piesele cu care lucrezi si ia aminte de la mine : o piesa electronica functioneaza cu fum.....iar odata ce a iesit fumul din ea nu mai este buna, trebuie inlocuita. Asta asa ca o paranteza :da Eu am incercat catdecat sa te lamuresc de ce nu se poate face ceea ce vroiai in prima faza. Al doilea lucru care i-l intrebi este posibil, dar trebuie cunostinte de electronica. Oricum din partea mea : spor in ceea ce faci.Stima.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

S-ar putea sa aiba noroc la capitolul inversarea polaritatii daca nu cedeaza dioda de protectie interna pana se arde siguranta, daca are dioda, sau daca casetofonul era conectat la "tablaraia" masinii cand a legat cele doua fire. Nu de alta dar firul de minus este legat de obicei la carcasa metalica a casetofonului si cuplarea firului "minus" la "plusul" de alimentare arde siguranta.Ca idee, acei 200W pe canal inseamna 400W ceruti de amplificator si care inseamna 34A si care dublat da 78A (e stereo amplificatorul, nu?), cam mult pentru un acumulator de masina. In maximum 30 minute, la aceasta putere ceruta de aproximativ 800W cat un "demaror", "moare bateria" si o puteti arunca la gunoi daca este mai slaba calitativ pentru ca se "indoaie" placile in ea. Cei care-si monteaza dispozitive de asurzit in masina se asigura, de fapt cel care le monteaza sistemul, ca au de unde sa "dea" acea putere adica sa "duca" alternatorul. Oricum, la peste 50W pe canal se folosesc surse in comutatie pentru ridicarea tensiunii care si acelea mai "consuma din amperi". O putere de 2x25W este mai rezonabila, cred eu si iesi mai ieftin daca cumperi un radiocasetofon cu usb. Nu zic ca nu se poate dar este mai complex decat a lega acel casetofon la instalatia masinii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări