Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator audio 25w

Postări Recomandate

Ventilatoarele pe radiatoare se practica in principiu in situatiile unde se fac economii de materiale, in speta radiator, sau acolo unde ventilatia naturala este defectuoasa, sau nu poate fi asigurata, in cazul de fata daca ampliful ofera doar 25W pe canal si totusi se incalzeste radiatorul atunci acesta este probabil prea mic, depinde insa si la ce temperatura maxima se ajunge, ca se poate intampla sa se ajunga pe la 80-90*C si asta la mana frige dar tranzistorii/integratele de calitate pot functiona relativ ok la temperatura asta in masura in care disipatia este pastrata la limiote acceptabile.

Link spre comentariu

de subdimensionare suspectez si eu un amplificator hitachi ha-1800, care functioneaza cu tranformatorul de alimentare la temperaturi destul de ridicate, chiar dupa inlocuirea condensatorilor de filtraj !!! sper !? nu am pic de brum sau alte probleme cu el pana acum, dar nici nu am dat in el mai mult de jumatate in volum !

Link spre comentariu

@gigiones condensatorii de filtraj nu prea pot influenta regimul termic al trafului, cel mai probabil acesta este subdimensionat, fi la numarul de spire per volt, fie la sectiunea conductoarelor folosite fie ambele...@adicontakt, ceea ce am zis a fost o chestiune de principiu deoarece am convingerea ca indiferent de configuratie pentru un amplif de 2x25W se poate gasi radiator suficient de bun incat sa nu fie cazul de ventilatie fortata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări