Untold Postat Iunie 19, 2015 Partajează Postat Iunie 19, 2015 Interesant ar fi daca la sfarsitul erei analogice si intreruperea oricaror transmisii analogice, sa se aprobe existenta unor emitatoare analogice, detinute de persoane fizice care sa preia emisiile digitale si sa le emita analogic, sa se poata folosi in continuare aparatura de receptie analogica ce exista. Chiar si la o scara mai mica decat cea nationala... Link spre comentariu
mila Postat Iunie 19, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2015 (editat) Nu cred ca ai sa vezi(auzi) asta!Pur si simplu inchid AM ca sa nu se mai planga unii de alimentatoare, calculatoare, becuri, aspiratoare, frigidere,centrale termice, telefoane. La nivel home poti sa faci un microemitator AM si/sau FM analogic cu intentia de a te bucura de radioul din 1935 sau de un banal GLORIA3 dar vei fi inecat de zgomotul provenit de la vecini! Crezi ca poti sa faci cu vecinii tai ce face tipul asta? http://ve7sl.blogspot.ro/2015/06/fluorescent-light-qrn.html Cel putin jumatate se vor uita ciudat la tine...restul te vor ignora, nu te cunosc, nu ai curaj sa-i derajezi Atentie, e vorba de o raza de 300m. Editat Iunie 19, 2015 de mila Link spre comentariu
Untold Postat Iunie 19, 2015 Partajează Postat Iunie 19, 2015 Mda, e posibil ca vecinul sa nu ma lase sa-i schimb balastul tubului de neon... Cel mai rau lucru care se va intampla, va fi distrugerea miilor de receptoare analogice, de buna voie prin predare la centrele de reciclare... doar unii colectionari vor mai pastra in amintirea vremurilor apuse, o mica parte din ele... Si poate ca ar fi o idee buna ca la nivel national sa se creeze un muzeu al erei radio analogice, cu spatii imense pentru colectarea si pastrarea receptoarelor si emitatoarelor analogice... Link spre comentariu
mila Postat Iunie 19, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2015 (editat) Mai grav e ca nimeni nu se gandeste la poluarea RF si la efectele sale asupra sanatatii. Sunt ingrozit de nivelul cancerelor de orice fel, de rata mortalitatii la nastere si a malformatiilor la copii din parinti constienti! Si sunt sigur ca ce stiu eu e o mica parte, vazut de sus cu google maps Editat Iunie 19, 2015 de mila Link spre comentariu
Untold Postat Iunie 20, 2015 Partajează Postat Iunie 20, 2015 P.S. Off-topic: Unde a disparut topicul cu radio FM cu FET si 12V pe care l-ati postat? Iar a dat cu mopu' musiu Kripton? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 20, 2015 Administratori Partajează Postat Iunie 20, 2015 Ca sa afli unde a disparut cauta in subiectele proprii si ai sa-l gasesti dar nu mai face offtopic! Link spre comentariu
mila Postat Iunie 21, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2015 (editat) P.S. Off-topic: Unde a disparut topicul cu radio FM cu FET si 12V pe care l-ati postat? Iar a dat cu mopu' musiu Kripton? A fost mutat la Vintage Tranzistorizat la buna intelegere cu @Kripton Editat Iunie 21, 2015 de mila Link spre comentariu
Untold Postat Iunie 21, 2015 Partajează Postat Iunie 21, 2015 Multumesc amandurora. Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 23, 2015 Partajează Postat Iunie 23, 2015 Cand va disparea transmisia analogica in FM vor disparea si numeroasele posturi comerciale. Cine va mai plati publicitate unui post digital pe care nu-l receptioneaza nimeni?Pentru nostalgici vor aparea, poate, DVD-uri cu vechi emisiuni analogice, cu sau fara fading sau paraziti. Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 27, 2015 Partajează Postat Iunie 27, 2015 Cum adica...post digital pe care nu-l receptioneaza nimeni?! De ce nu l-ar receptiona?! Chiar zilele trecute am vazut un radioreceptor DAB in caseta "vintage" la Auchan, cu 220 lei, nu va fi deci nici o problema cu dotarea populatiei cu aparate, pe masini exista deja radio-uri cu DAB+. Dimpotriva, va creste enorm numarul de posturi, nemaifiind necesar decat o singura frecventa/un singur emitator costurile de emisie vor scadea foarte mult. Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 30, 2015 Partajează Postat Iunie 30, 2015 Nu va panicati, analogicul in radiodifuziune nu va dispare. La tv se pune altfel problema: analogicul ocupa o banda mare, s-a urmarit eliberarea domeniului de frecvente in care se facea transmisia UIF. In plus, astfel e mai usor de controlat transmisia, fie receptionezi "la liber" propaganda oficiala, fie scoti banu' pentru "continut", adica o propaganda ambalata mai frumos.... Digitalul in radiodifuziune nu a "prins" nici in tari mai "spalate" gen Jermania sau UK (acolo a fost prezentat ca o varianta HQ, dar a starnit prea putin interes ) Link spre comentariu
mila Postat Iunie 30, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2015 "Nu va panicati, analogicul in radiodifuziune nu va dispare." @blazeu de unde ai informatii? Pune ceva concret! Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 30, 2015 Partajează Postat Iunie 30, 2015 In Norvegia si UK va fi scos radio analogic pana la 1 ian. 2017...la noi nu e cazul, va rezista sigur pana in 2020-2022 FM-ul, si probabil tot atunci se va inchide si AM-ul. Rusii, ucrainienii,chinezii, arabii vor avea si-n 2030, cred, radio clasic, analogic. http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-04-20/norway-to-turn-off-analog-fm-radio-in-sign-of-global-shift Link spre comentariu
puriu Postat Iulie 2, 2015 Partajează Postat Iulie 2, 2015 Va exista o perioada de tranzitie lunga si grea. Daca tranzitia va fi naturala va fi mai usor, daca va fi fortata prin lege vom intra intr-un cerc vicios. Oamenii nu vor sari sa-si cumpere receptoare DAB+ pana cand acestea nu vor costa 50 - 100 lei si nu vor putea receptiona 20 de posturi cu stiri si muzica. Posturile comerciale nu vor aparea pana cand nu vor avea destui ascultatori. Cheltuiala va fi mare pentru toata lumea: alte licente de emisie, alte emitatoare si, mai ales, alte receptoare. Concurenta radioului prin Internet (WLAN, etc.) va fi cel putin neplacuta. Ar fi ideal, dar imposibil deocamdata, sa apara mai intai receptoare multistandard (FM, DB, DB+, WLAN, etc.) ieftine si cu consum mic din baterii ordinare. Doar asa ar fi o tranzitie naturala si mai usoara.Radioul digital in UL, UM si US are un viitor incert. Cred ca in lupta analog - digital vor invinge parazitii. Link spre comentariu
mila Postat Iulie 2, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2015 "Cred ca in lupta analog - digital vor invinge parazitii." Bine zis. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum