Vizitator Postat August 30, 2013 Partajează Postat August 30, 2013 Bine a remarcat +_Florin_+ in ultimul paragraf inca un aspect. Zvonistica.Aceasta se pare ca preceda intotdeuna luarea unor masuri de "modernizare" . Spre exemplu,va mai amintiti ce zvonuri apareau prin presa inainte de a incepe primele programe "Rabla" ? Ca in curand nu mai ai voie sa folosesti dacia 1300 pe drumurile publice pentru ca: are jantele in 3 prezoane ; masiniile non euro vor fi interzise ; ca nu mai poti iesi din tara cu ea incepand cu anul nustiucare etc etc ... in presa apareau astfel de articole cu un scop precis de a creste numarul celor care vor cumpara masini noi.Vrajala..poti sa circuli liberi cu o dacie din '70 toamna oriunde in anul de gratie 2013. La fel s-a procedat ( si vor mai urma astfel de "campanii" bine orchestrate de baietii "destepti") si in cazul emisiilor posturilor natioanle TV.Iata un bun exemplu din 8 feb 2009 : http://www.zf.ro/business-hi-tech/1-4-m ... 2-3882091/ Link spre comentariu
mila Postat August 31, 2013 Autor Partajează Postat August 31, 2013 Inca din anii 70 s-au produs si aparate de radio auto de mare finete,echipate si cu FM in banda vest,Blaupunkt era unul dintre ele.Oricat de "vintage" ar fi un asemenea aparat este de invidiat pt performentele sale,nu degeaba era in echiparea automobilelor Mercedes.Pe masina mea...mai modesta am un aparat antic Blaupunkt Bavaria S si a echipat la inceput un automobil BMW.Pe acesta am auzit Radio Antena Satelor pana la intrarea in Viena aproape de rafinaria OMW asta era acum un an.Acum o luna am fost cu o masina moderna un AUDI A6 care tot aparatura Blaupunkt avea pe consola si a prins la fel de bine postul nostru de radio(cam la fel)Cu televiziunea asa sa intamplat in SUA parca acum ceva timp...toti sau aproape toti au cumparat convertoare digitale sau televizor nou.Ce afacere! PS. AUDI A6 e masina a firmei la care lucrez. Link spre comentariu
globaldj Postat August 31, 2013 Partajează Postat August 31, 2013 Pe altii - acele milioane de oameni saraci din mediul rural - care sunt si cei mai mari ascultatori de radio, cu siguranta ii va irita pretul. Pentru ca ei intr-adevar traiesc intr-o lume diferita. : Se pare ca pe acele "milioane" nu i-a iritat deloc cand s-au repezit si si-au facut cu totii abonamente la DTH. Culmea, tot "un fel" de transmisie digitala, nu-i asa ? Si nici unul nu a cracnit cand a trebuit sa plateasca pretul receiverului si pe cel al antenei. Aminititi-va doar acele imagini legendare cu satele nebransate la energie electrica, cu locuinte darpanate si neingrijite, dar fiecare avand "parul" pa care trona nestingherita antena parabolica. Nu mai subestimati atat de mult, posibilitatile saracilor. Cat exista cerere, va fi si oferta, indiferent de pret si de tipul transmisiunii...Legat de evidentele "tunuri financiare" (care intre noi fie vorba, s-au dat peste tot in lume), credeti ca spunandu-va pasul pe un forum, veti schimb ceva? Am mai precizat odata ca nimic din lumea asta, nu este ferit de sfera intereselor economice. Asa "merge" lumea in care traim dinainte de a ne naste noi. Ar fi fost mai bine poate sa discutam doar despe aspectele tehnice, decat sa intram in polemici legate de politica. Sau poate asta e singurul lucru ce vi se pare "interesant" ? Pentru mine subiectul se incheie aici. Imi pare sincer rau ca orice am face, trebuie sa ne reintoarcem la eternele lamentari privitoare la frustrarile noastre vis-a-vis de politica si soarta lumii.Toate cele bune domnilor! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Se pare ca nu vorbim de acelasi lucru. DHT -ul e altceva, tot imi dati exemple referitoare la parabolice prin copaci si receivere tv. In cazul televiziunii de acest tip s-au constatat avantaje plus imbunatatiri ale performantelor care justifice schimbarea, pretul, abonamentul, etc. In nici o postare nu am facut referire la tv ci doar la radio, unde transmisia analogica functioneaza foarte bine de un secol si NU se justifica aceasta digitalizare total incompatibila, pentru ca DRM nu ofera nimic spectaculos. Aceasta era ideea. Digitalizarea e buna si trebuie dezvoltata/implementata acolo unde ofera reale avantaje (PC, tel mobila etc-etc), nu era nevoie de procesoare prin radiourile domestice pentru a extrage semnalul audio de pe purtatoare Mai normala ar fi fost trecerea la ssb daca tot se dorea o imbunatatire a performantelor transmisiei. Puterea de emisie putea sa scada de 4 ori pentru aceeasi acoperire, banda de frecvente audio transmisa se putea dubla in conditiile pastrarii aceeasi largimi de banda de 9 kHz, raportul semnal/perturbatii se imbunatatea. Compatibilitatea era relativ usor de rezolvat in cazul multor receptoare clasice prin introducerea unui bfo pentru refacerea purtatoarei, pentru cine ar fi vrut sa pastreze receptorul. Cine nu se pricepea dadea o fuga la electronist. Poate va amintiti de vechile tv-uri care nu aveau sunet datorita datorita incompatibilitatii cu norma CCIR, problema se rezolva asemanator (ma refer la gradul de dificultate al interventiei, evident nu la procedura). Cine nu vroia sa se complice bineinteles isi cumpara aparat nou. Si nu se "lamenteaza" nimeni, nici nu mi se par "politice" comentariile pe care le-am facut. In plus, e de datoria oricui sa spuna lucrurilor pe nume, indiferent daca poate schimba ceva sau nu in momentul respectiv. Tocmai ca resemnarea multora si lipsa de atitudine sunt cauzele tuturor relelor. Link spre comentariu
globaldj Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 ... pentru ca DRM nu ofera nimic spectaculos. Aceasta era ideea.Nimic ziceti ? ...Poate doar pentru dumneavoastra.Dar ce mai conteaza acum, posibilitatea unui sunet mult imbunatatit, pe aceea a adaugarii unui EPG, a optiunii de rewind, si cate multe altele ... ? Astea, sunt nimicuri in comparatie cu placerea de a auzi toti parazitii specifici unei receptii AM ! Link spre comentariu
feri.visky Postat Septembrie 1, 2013 Partajează Postat Septembrie 1, 2013 In ce faza se afla DRM (Digital Radio Mondial) in Europa dar in Romania? Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2013 Nenea nu degeaba se numeste @globalDJ Ce a adus pentru dvs. DRM punctual in Iasi eventual. Ca sa sti nu vrem nimic, am facut un topic degeaba, suntem niste frustati, pironiti in timp si neadaptati.Ai dreptate se va intampla deasupra vointei noastre si iti dorim receptii crh, pri,ccrrr,pstr,sssssh,tzzz + informatii corecte despre ora, vreme si ...Ancom Link spre comentariu
globaldj Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Interesanta "auto-reclama" va faceti singur! Nici eu nu as fi putut sa o fac mai bine... Ce a adus pentru dvs. DRM punctual in Iasi eventual. Aceleasi avantaje pe care le-a adus si pentru Sibiu, si toti ceilalti indiferent de locatie. Daca ati deschis topic-ul doar ca sa va exprimati nemultumirile, fata de un lucru "nenecesar", atunci suntem pe terenul cel mai propice. Daca era destinat, unei simple comparatii tehnice intre cele doua modalitati de realizare a emisiei, atunci era altceva. Pana la urma ce va doriti? Ca rezultatul discutiilor sa fie unul productiv, sau doar sa va puteti exprima grija si "mila" fata de cei napastuiti? Vreo cateva postari mai sus, ati pus cateva link-uri interesante catre niste forum-uri tehnice din exterior... M-as fi mirat eu, sa putem duce discutiile la acelasi nivel cu cele care se poarta acolo... Cam asta ar fi fost perceptia mea despre un forum in care sa ne putem impartasi pasiunea fata de radio. Legat de urari, va doresc toate cele bune! Link spre comentariu
nicolae57 Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Era inevitabil, domnul "globalizare" ne cearta, cum ca discutiile de pe acest forum nu se ridica la nivelul asteptarilor, aşişderea unor forumuri selecte de pe alte meleaguri, frecventate de dumnealui.In nemernicia noastra mioritica, pasionatii de radioreceptoare analogice au indraznit sa subestimeze beneficiile progresului tehnic, cu precadere al DRM-ului, adicatelea DIGITAL radio mondiale,the FUTURE of global radio.Mai rau, ne-am aratat compasiunea fata de "napastuita" tuşa Siţa,cu Milcovul ei din bucatarie intepenit pe Antena satelor, alergand la magazinul satesc, cu banii de pensie in batista, sa-si achizitioneze in sistem buy back, ultima creatie in materie de receptoare digitale. Vinovati de indrazneala noastra, asteptam spasiti aparitia hartiei igienice in format "0"/"1", ne-a mai recomandat-o cineva la revolutie sa ne stergem la gurita. Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Sunt sanse mari ca proiecte precum DRM sau DAB/DAB+ sa devina istorie inainte de a se raspandi, in conditiile in care orice smartphone are conexiune la net, fie de la operatorul de telefonie mobila, fie de la hotspot-urile, care, in zone urbane, sunt omniprezente...Putini vor mai fi cei doritori de a achizitiona un aparat dedicat, doar pt. a asculta posturi de radio, in conditiile in care peste maxim 5 ani, oricine va avea smartphone ori tableta! Link spre comentariu
globaldj Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 @ Domnule Nicolae, remarcile si frustrarile va apartin ... sunteti liber sa faceti ce doriti cu hartia, daca lucrul asta va inspira.Mi-am exprimat doar o opinie, exact asa cum ati facut-o si dumneavoastra. Nu am dat cu parul si nici nu doresc sa conving pe cineva. Mi-am expus argumentele mai sus, exact asa cum au facut-o so ceilalti colegi. Cine a vrut sa inteleaga, de bine... cine nu....atunci nu ! Domnule Feri / Domnule Kripton, deoarece sunteti administratorii acestei sectiuni, va rog sa stergeti postarile mele, intrucat le consider nenecesare, nedocumentate, si neavenite. Nu-si au locul, intr-o discutie a cunoscatorilor. Va multumesc ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Exact ce banuiam dar m-am tot ferit sa o spun.Stimabilul domn "globaldj" are ca scop sa creeze un flame care sa duca la inchiderea acestui topic din motive pe care le banuiesc.Stimate domnule,va respectam parerea dar ajunge,nu incercati sa o impuneti.De cateva ori ne-ati tot urat "numai bine" dar vad ca mereu reveniti iscand flame-uri.Ideea cu stergerea posturilor este foarte rea intrucat s-ar pierde sirul discutiei.Asadar,cea mai buna idee ar fi sa lasati acest topic si sa nu mai agitati apele... Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Va rog sa cititi si comentariile. http://www.newsworks.org/index.php/loca ... -am-radio- Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2013 http://www.jogis-roehrenbude.de/forum/f ... ?id=112171 Fara comentarii, va rog sa cititi si raspunsurile.Traducerea cu google e inexacta dar pentru cei care inteleg termenii tehnici e totusi un ajutor. Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2013 Stire trista: http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-24075429 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum