mila Postat Februarie 10, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2017 (editat) Pe cuvant! Pe vremea aia...prindeam pe medii cu RIC1 postul VOA. Ok, poate nu in fiecare zi, depindea si de ora si de conditiile meteo! Editat Februarie 10, 2017 de mila Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 Postul VOA se receptiona mult mai lejer decat EL (in zona Bucuresti), inclusiv cu superheterodinele de buzunar specifice vremii. N-am incercat cu RIC, dar mai multe persoane sustin ca l-au ascultat folosind rr cu "amplificare directa", constructii home-made. Cu siguranta mergea si pe RIC, in zonele cu semnal bun. Undele medii erau foarte accesibile in acea perioada, neexistand perturbatiile generate de sursele in comutatie routere. becuri economice, etc. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 (editat) VOA pentru România , în acea epocă emitea din Cipru cu o antenă directivă .Da , știrile VOA de la orele 20.00 se recepționau constant tot timpul anului în zona București cu RIC , uneori ( vara ) cu mici probleme de interferență datorate selectivității reduse . Editat Februarie 10, 2017 de Victor Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 N-am spus ca nu se receptiona, insa cu RIC n-am reusit performanta asta.Poate si pt ca nu mi-a trecut prin cap sa ma duc la Bucuresti sa-l incerc... Ascultam si noi,dar la acea vreme cu Albatros la un prieten, Gloria la mine,Darclee la altul,depinde unde se intampla sa fim adunati.Ric nu era admirat decat pt dimensiunea lui si faptul ca mergea cu o singura baterie,dar ca performante,mai slabut. Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 (editat) Eu prindeam VOA la Galati, cu un radio cu 2 tranzistori BC109C, cu amplificare directa, alimentat la 4,5V ( o baterie ELBA de 3,30 lei, pentru cine mai stie). Drept e ca doar la coltul blocului prindeam VOA in conditii de portabilitate. Radioul il bagasem intr-o carcasa de caseta audio, cu bateria si casca telefonica pe deasupra. Se auzea destul de tare, nu era nevoie sa tin urechea lipita de casca. Bara de ferita era cat carcasa casetei de lunga, bobina fiind una originala de UM de prin vreun radio stalcit cumparat cu 10 lei de prin talcioc...ce vremuri... Editat Februarie 10, 2017 de Untold Link spre comentariu
Lonerider Postat Februarie 11, 2017 Partajează Postat Februarie 11, 2017 Aveam un radio Top (parca asa se numea). Eram copil si l-am primit de ziua mea. Nu stiam, pe atunci, ce este VOA, iar cand au auzit ai mei ce ascultam, seara in curte, ca se receptiona mai bine decat in casa, mi l-au confiscat o vreme, drept pedeapsa. Nu stiam atunci de ce..., chiar, ce vremuri... Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 12, 2017 Partajează Postat Februarie 12, 2017 Joi seara (la VOA) era Rockoteca de joi, atunci am ascultat prima oara "I remember you" a lui Skid Row....Scuze de offtopic, da' m-au napadit nostalgiile ) Link spre comentariu
mila Postat Februarie 13, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2017 (editat) Nu este o problema @untold, orice informatie e utila mai ales ca am observat ca se uita foarte usor!La "revolutie" am avut 33 ani...acum... zau asa a trecut vremea ca un fulger! Editat Februarie 13, 2017 de mila Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 Am gasit schema radioului cu BC109C cu care ascultam VOA la coltul blocului.... Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 18, 2017 Partajează Postat Februarie 18, 2017 Pe unde scurte? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 21, 2017 Partajează Postat Februarie 21, 2017 VOA transmitea pe unde medii, aproximativ pe la 1100 kHz. Aparatele vremii aveau scale mecanice, nu se putea citi frecventa cu precizie. Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 3, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2017 Trist video cu demolarea statiei Berlin pe 177Khz Idiot fundal sonor. Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 16, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2017 Pasti fericit! Link spre comentariu
gabi_nic Postat Mai 29, 2017 Partajează Postat Mai 29, 2017 AM un tuner electronica AX 1356 pe care doresc sa-l pun pe picioare. Receptia este ok pe FM, se acordeaza insa LED-urile nu merg cum ar trebui respectiv se aprinde doar cel de acord si preacord dreapta. CAF si preacord stanga nu se aprind pe nici un post. CAF totusi isi face functia - adica taie zgomotul de fond, dar nu aprinde LED de control dupa cum spuneam. Stereo se aprinde doar vag. Am schimbat cam toti electroliticii pana acum, am spalat potentiometrii si semireglabilii ... si nu prea mai am idei. Are cineva o schema cu tensiuni de control sau o procedura ordine de reglaj sau ... idei pe unde si ce sa mai verific ? Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum