Vizitator drosophila Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Am un magnetofon Unitra ZRK M2405S, cel cu TBA810AS. Problema este, ca as dori sa-l fac deck si nu stiu cum. Presupun ca eliminarea partii de amplificare si obtinerea semnalului brut n-ar trebui sa fie prea dificila. O zi buna sa aveti! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Poti face ce vrei cu el.Daca este mono,poti sa-l faci stereo schimbind capul de inregistrare-redare si stergere.Apoi trebuie facut preamplificatorul stereo,cu tot tacimul,corector de ton,reducator de zgomot(DNL).Apoi trebuie sa te gindesti la posibilitatea reglarii semnalului,la inregsitrare, pe fiecare canal in parte,VU-metru stereo,etc.Sint colegi pe forum care sint experti in asa ceva si care pot sa-ti dea informatii extrem de utile.Bafta si spor la lucru. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 23, 2013 Partajează Postat Aprilie 23, 2013 Elimina etajele finale si atat . Semnalul este prezent la mufele din " groapa " de sub maner , in partea superioara a aparatului . Verifica si schema , te lamuresti repede ... Facilitatile din postarea de mai sus exista deja . Corector de ton au amplificatoarele , notiunea de " deck " se refera la livrarea unui semnal standardizat ca nivel si impedanta , din motive de compatibilitate . Reducatorul de zgomot e o chestie cu dus si intors , incearca un DNL de la Philips , vezi daca te multumeste . Daca te hotarasti , ar trebui adaugat un comutator suplimentar , pentru activarea - dezactivarea functiunii . Eu personal sant pentru conservarea " sculelor " cat mai aproape de aspectul si functionalitatea initiala , dar e doar o parere personala si o chestie de gusturi . Link spre comentariu
Vizitator drosophila Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Multumesc de raspunsuri. "gauss"-si eu doresc sa pastrez pe cat se poate, aparatele, la modul cum au fost ele proiectate initial, problema a venit insa din faptul ca respectivul mag nu are nici o iesire de semnal, ceea ce mi s-a parut destul de ciudat. In partea superioara, unde sunt mufele, sunt 2 pentru boxe (asadar semnal amplificat), 3 intrari (pick-up, radio si microfon) si o mufa pentru telecomanda. Am incercat sa "iau" semnalul acela pentru boxe, problema a fost ca nu se auzea neam. Ceea ce ma duce cu gandul, ca finalii sunt pa. Am verificat si intradevar si-au dat obstescul sfarsit. Deci mare branza nu am facut. Sugestiile sunt bine-venite in continuare. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 La mufele de intrare ( la una dintre ele ) , cea de radio , ai semnal de iesire , dar nu pentru boxe . Ai specificat " deck " , deci semnalul va fi amplificat pentru boxe printr-un amplificator exterior . Vezi la ce borne de la mufa ai semnal stereo de iesire , sint opuse celor de intrare , centralul este masa la mufele DIN , acestea au 5 pini . ( intrare - iesire stereo ) . Cauta schema , dupa cum am spus , si te lamuresti ... http://elektrotanya.com/unitra_m_2405_s ... nload.html Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Corect, la mufa de Radio pini 3 si 5. Link spre comentariu
Vizitator drosophila Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Ok, schema care o gasisem eu prin google se pare ca era alta decat cea care trebuia. Am rezolvat problema multumita voua. Sincere multumiri. Acum as avea alta intrebare: stiti cumva, daca modelul asta de mag poate fi utilizat in pozitie verticala, sau e ca la majak-uri (doar orizontala)? Am vazut eu ca are niste capacele de pus peste tamburi. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Merge in pozitie verticala ... asigura-te ca ai puse " dopurile " de siguranta peste rolele magnetofonului , pe axurile cu 3 aripioare . Sant din cauciuc acoperit cu un capac metalic de aluminiu frezat ... Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Are tensiunea pe ambreiaje realizata cu lame elastice, nu prin greutatea incarcarii rolei cu banda, deci functioneaza si vertical. Link spre comentariu
Vizitator drosophila Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Perfect. Multumesc mult pentru raspunsurile avizate. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Ca o completare, variantele realizate cu mecanica asta cu clape sînt după o licenţă Thomson-Houston, spre deosebire de celelalte serii, licenţe Grundig. http://www.radiomuseum.org/r/thomson_mb_945.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum