Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Semnal magnetofon

Vizitator drosophila

Postări Recomandate

Vizitator drosophila

Am un magnetofon Unitra ZRK M2405S, cel cu TBA810AS. Problema este, ca as dori sa-l fac deck si nu stiu cum. Presupun ca eliminarea partii de amplificare si obtinerea semnalului brut n-ar trebui sa fie prea dificila. O zi buna sa aveti!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

3

• miron1947

2

• zal

1

• GEO 53 BN

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poti face ce vrei cu el.Daca este mono,poti sa-l faci stereo schimbind capul de inregistrare-redare si stergere.Apoi trebuie facut preamplificatorul stereo,cu tot tacimul,corector de ton,reducator de zgomot(DNL).Apoi trebuie sa te gindesti la posibilitatea reglarii semnalului,la inregsitrare, pe fiecare canal in parte,VU-metru stereo,etc.Sint colegi pe forum care sint experti in asa ceva si care pot sa-ti dea informatii extrem de utile.Bafta si spor la lucru.

Link spre comentariu

Elimina etajele finale si atat . Semnalul este prezent la mufele din " groapa " de sub maner , in partea superioara a aparatului . Verifica si schema , te lamuresti repede ... Facilitatile din postarea de mai sus exista deja . Corector de ton au amplificatoarele , notiunea de " deck " se refera la livrarea unui semnal standardizat ca nivel si impedanta , din motive de compatibilitate . Reducatorul de zgomot e o chestie cu dus si intors , incearca un DNL de la Philips , vezi daca te multumeste . Daca te hotarasti , ar trebui adaugat un comutator suplimentar , pentru activarea - dezactivarea functiunii . Eu personal sant pentru conservarea " sculelor " cat mai aproape de aspectul si functionalitatea initiala , dar e doar o parere personala si o chestie de gusturi .

Link spre comentariu
Vizitator drosophila

Multumesc de raspunsuri. "gauss"-si eu doresc sa pastrez pe cat se poate, aparatele, la modul cum au fost ele proiectate initial, problema a venit insa din faptul ca respectivul mag nu are nici o iesire de semnal, ceea ce mi s-a parut destul de ciudat. In partea superioara, unde sunt mufele, sunt 2 pentru boxe (asadar semnal amplificat), 3 intrari (pick-up, radio si microfon) si o mufa pentru telecomanda. Am incercat sa "iau" semnalul acela pentru boxe, problema a fost ca nu se auzea neam. Ceea ce ma duce cu gandul, ca finalii sunt pa. Am verificat si intradevar si-au dat obstescul sfarsit. Deci mare branza nu am facut. Sugestiile sunt bine-venite in continuare.

Link spre comentariu

La mufele de intrare ( la una dintre ele ) , cea de radio , ai semnal de iesire , dar nu pentru boxe . Ai specificat " deck " , deci semnalul va fi amplificat pentru boxe printr-un amplificator exterior . Vezi la ce borne de la mufa ai semnal stereo de iesire , sint opuse celor de intrare , centralul este masa la mufele DIN , acestea au 5 pini . ( intrare - iesire stereo ) . Cauta schema , dupa cum am spus , si te lamuresti ...

http://elektrotanya.com/unitra_m_2405_s ... nload.html

Link spre comentariu
Vizitator drosophila

Ok, schema care o gasisem eu prin google se pare ca era alta decat cea care trebuia. Am rezolvat problema multumita voua. Sincere multumiri. Acum as avea alta intrebare: stiti cumva, daca modelul asta de mag poate fi utilizat in pozitie verticala, sau e ca la majak-uri (doar orizontala)? Am vazut eu ca are niste capacele de pus peste tamburi.

Link spre comentariu

Merge in pozitie verticala ... asigura-te ca ai puse " dopurile " de siguranta peste rolele magnetofonului , pe axurile cu 3 aripioare . Sant din cauciuc acoperit cu un capac metalic de aluminiu frezat ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări