Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Interferente barcuta

ionescu liviu

Postări Recomandate

Salut!

Am făcut o bărcuţă de plictiseală, exclusiv cu ce am avut prin cameră şi nu mai foloseam, prima oară când fac aşa ceva, am cheltuit doar cu lipiciul. Din lemn de balsa, electronica de la o maşinuţă Carson mini bull, înafară de motoraş care e de la un aparat de adunat scame de pe haine pt că cel original avea periile distruse că am avut maşinuţa alimentată la 2 celule li-ion şi în timp i-a distrus periile. Are un circuit electric ce conţine atât receptorul cât şi regulatorul plus comanda servo-ului care nu e un servo clasic dar e ceva asemănător, acelaşi principiu. Înainte maşinuţa avea rază mare, nu am avut niciodată probleme cu raza, cel puţin în toată curtea dacă nu chiar mai mult. Acum însă, cu electronica pe bărcuţă, după 10 m apar întreruperi foarte scurte la motoraş şi servo tremură şi el.

Bănuiesc că e de la toate firele ce le-am pus eu alandala dar nu ştiu ce să le fac să nu mai fie interferenţe.

Nu ştiu cât se înţelege din aceste poze. Ce se vede în aer alb, în dreapta, e un buton pus pe alimentare pe plus, firele din stânga sus sunt de la electronica servomotorului, 2 fire mai jos sunt de la motoraşul servoului, firele galbene sunt de la motor iar firul roşu ce trece peste motor e de la înserierea bateriilor, face legătura între bateriile dintr-o parte în cealaltă.

Acum este alimentat circuitul la tensiunea la care a fost gândit, 4 acumulatori.

Din ce am văzut eu din teste, înainte să montez antena, în gol, cu un motoraş mai slab nu prea mai apăreau interferenţe dar era motoraşul prea slab. Am făcut iniţial bărcuţa cu un fir lung de vreo 40 cm pe post de antenă, nu a mers bine nici atunci, am tot tăiat din el, până la urmă am montat antena originală, o sârmă, şi nici cu ea nu e mult mai bine.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionescu liviu

1

• ady2006

1

• popa ionut

1

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări