Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Orion sasiu beko E1

Vizitator punctulet

Postări Recomandate

Vizitator punctulet

Buna seara. Am un tv orion dupa schema si cateva cautari pe net am dedus ca sasiul este beko E1.Tv a murit de tot , nu facea nimic , led stand by stins, liniste totala ... l-am desfacut si l-am luat la masuratori si am constatat ca s-a ars N Mosfetul T603 (in scurt tot poarta sursa etc), rezistenta R605 (2,7 ohmi 5W) s-a ars si ea. Am cumparat mosfetul si rezistenta doar atat am gasit ars , le-am montat dupa care am luat la masurat dinou diode, rezistente etc. Toate bune bag in priza am ledul stand by aprins , ii dau drumul , am imagine , am sunet . In schimb se aude un sunet ca de inalta ceva mai intens decat inainte sa se arda si pe imagine apare un fel de broiaj ( ca si cum ar suda un vecin de exemplu ) + ca mosfetul se incalzea foarte tare FRIGE acesta este pe un radiator de tabla . A mai dus-o asa cateva zile dupa care s-a ars mosfetul iar (normal frigea de-l lua dracii) , drept cauza ca mai are ceva dar nu stiu ce :| Se auzea un bazait in el, iar din cate am ascultat eu cu urechea prin el nu ar fi de la traful de inalta( este si foarte bine curatat de praf), ci de la TR601 de pe sursa. Cam ce ar putea sa aiba ? :sparge:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Toni Marginean

1

• emil db

1

Top autori în acest subiect

Vizitator punctulet

Mi-am adus aminte acuma si faptul ca se incalzea si un condensator nu mai stiu care exact.Cum fac rost de mosfet o sa incerc sa schimb si condensatorul ala mare.

Link spre comentariu
Vizitator punctulet

CAZ REZOLVAT ! Azi mi-au venit componentele comandate de pe internet. Am schimbat dinou mosfetul 2Sk3562 , condensatorul c628 470p/2kV (am pus unu la 3kv nu am gasit la 2kv) si condensatorul mare de filtraj c626 68u/400v . Condensatorul de filtraj fiind principala cauza a defectului, cand l-am dat jos am observat pe multimetru ca este intrerupt :bataie . Acum functioneaza foarte bine , de incalzit nu se mai incalzeste nimic foarte tare ( sa friga ). Am mai masurat si B+ 107V unde eu aveam 114V asa ca am umblat putin la reglajul p601 2,2k de unde am dus B+ la 109V.Toni Marginean si Emil db va multumesc foarte mult pentru ajutor . :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări