Vizitator denrazvan Postat Mai 11, 2013 Partajează Postat Mai 11, 2013 imi puteti spune va rog ce trebuie sa fac sa-mi execute calculatorul programele "mele" (create in C/c++ de mine programe simple) adica precum as boot-a un windows sa .am pus un program pe stick si iam dat boot usb si nu imi executa dece? adica nu e aplicatie windows lucrez direct cu DOS . Link spre comentariu
ddd3d Postat Mai 12, 2013 Partajează Postat Mai 12, 2013 in cearca cu un alt compilator... Link spre comentariu
godFather89 Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Pentru ca programele tale nu sunt siteme de operare.Daca lucrezi cu DOS, atunci iti trebuie un stick cu DOS care sa booteze si sa iti ruleze programele (lucru oarecum complicat de vreme ce DOS nu a fost gandit pentru USB). S-ar putea ca FreeDOS sa mearga.Daca nu vrei sistem de operare (nici DOS), atunci trebuie facute altfel programele si incarcate cu ajutorul MBR cand booteaza. Insa o sa ai ceva mai mult de lucru la tot felul de drivere. Link spre comentariu
Vizitator denrazvan Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 imi puteri da DOS va rog Link spre comentariu
Vizitator denrazvan Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 deci eu vreau un fel de sistem de operare simplu care sa imi execute doar programele mele.va rog frumos daca aveti timp sa imi dati un exemplu de sistem de operare simplu fara maus sau tasta adica daca vreti sa imi dati un cod sursa al unui sistem de operare va rog frumos .eu invat sa programez si mar ajuta foarte mult. Link spre comentariu
godFather89 Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 Uite aici FreeDOS pentru stick usb http://derek.chezmarcotte.ca/?p=340. Sincer, nu stiu la ce te mai complici cu programe facute pentru DOS (e un sistem mort). Cat despre OS-uri de la zero, nici o sansa. E mult prea mult de lucru... Se poate face un MBR care sa incarce si sa ruleze un programel simplu dar nu cred ca ai experienta necesara la modul in care pui problema... Link spre comentariu
Vizitator denrazvan Postat Mai 13, 2013 Partajează Postat Mai 13, 2013 am descarcat si ii in format iso si nu ma lasa so deschid spune ca e corupta o bag in formatul asta pe stik Link spre comentariu
bogdanovich Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 sincer nici eu nu prea inteleg ce vrei sa faci. Programele tale sunt deja executabile si vrei sa le rulezi sub DOS sau vrei si un compilator sub DOS? In primul rand ca sa bootezi sub MS-DOS, ai putea sa iti faci un USB stick bootabil. Ai aci cum sa faci asta: http://blogs.technet.com/b/csstwplatfor ... drive.aspx Dupa care ti-ar trebui un comilator de C/C++ sub DOS, am impresia ca borlandc poate rula sub DOS si cateva programele care sa te ajute cu structura de directoare gen norton commander sau poate e ceva mai nou acum. Dar inca odata ca sa nu te chinui poti folosi direct sub windows Start/Run cmd.exe si poti chema de aci executabilele programelelor facute de tine. Nu stiu daca e vreo diferenta daca le chemi de aci sau de sub DOS. Spor. Link spre comentariu
crispus Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Programarea nu se invata scriind un sistem de operare. In primul rand ar trebui sa stii foarte bine platforma pentru care vrei sa scrii "sistemul de operare". Ca sa ridici un procesor, trebuie facute multe initializari ale hardware-ulului (procesor, bus, intreruperi, ram, etc): http://en.wikipedia.org/wiki/Board_support_package Apoi incarci un bootloader: (oarecum optional pentru cazul tau): http://en.wikipedia.org/wiki/Booting Dupa care incarci "sistemul de operare", si mai apoi rulezi si programele tale. Poti sa incepi sa citesti aici: http://wiki.osdev.org/Beginner_Mistakes http://wiki.osdev.org/ Bafta! Link spre comentariu
Vizitator denrazvan Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 MULTUMESC. stiu ca programarea nu se invata scriind sisteme de operare .eu invat C/c++ .Eu am vrut ceva asemanator windows-ului dar foarte simplu fara mouse intelegeti ceva care sa imi ruleze programe exe dar dupa cate mi ati spus vad ca ar fi cam complicat multumesc inco data Link spre comentariu
Vizitator denrazvan Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Buna ziua .se pot face sisteme de operare in c/c++? si daca se pot face ,este complicat adica are multe lini de cod .si eu ca programator c/c++ mai trebuie sa invat alte limbaje de programare ca sa fac un OS Link spre comentariu
Vizitator denrazvan Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 imi spuneti va rog ce am gresit #include "string.h"#include "stdio.h"int charcnt(char *sir,int litera){ int nr=0; while(*sir) if(*sir==litera) nr++; return(nr);}void main(void){ char sir[]="razvan invata sa programeze si are probleme gereseli"; printf("%d",charcnt(sir,'a'));}trebuia sa-mi numere de cate ori apare litera a in sir dar no face rulez si tot imi sta un raspuns mar ajuta Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 sir este un pointer si reprezinta adresa de memorie de unde incepe sirul tau de caractere. Asta inseamna ca while(*sir) e echivalent cu while("r") -> bucla infinita. Corect ar fi ... int charcnt(char *sir,int litera) { int nr=0; for(i=0;i { if(sir==litera) nr++; } return(nr); } ... Ps. am scris la repezeala, se poate sa fi gresit ceva pe la sintaxa, dar ideea conteaza... Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Buna seara domnule denrazvan ! Vreau si eu sa va fac o observatie,vreau sa va spun sa nu mai deschideti mereu la subiecte pe acelasi subiect contiunuati si dvs in prima postare a dvs,de exemplu aici : viewtopic.php?f=50&t=146414 ,daca vreti sa le raspundeti la colegii nostri apasati pe butonul raspunde si nu pe butonul subiect nou . Multumesc pentru intelegere !!! Link spre comentariu
Vizitator denrazvan Postat Mai 16, 2013 Partajează Postat Mai 16, 2013 Imi puteti da o functie: numararea aparitilor unui caracter intr-un siruna simple adica ceva de genu "charcnt" -va multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum