Vizitator denrazvan Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 multumesc dar in C trenuia pentru ca inca nam invatat C++ Link spre comentariu
Vizitator denrazvan Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 imi spuneti va rog ce am gresit :#include char *strlwr(char *raz){ char *initial=raz; while(*raz) { *raz=tolower(*raz); raz++; } return(initial);}void main(){ printf(strlwr("asta trebui sa converteasca in minuscule")); }trebuia sa imi converteasca in minuscule caracerele dar compilatorul nu mia dat erore ci canx am rulat imi aparea de la windows "has stopped workiong"va rog spunetim ce am gresit ca nu stiu de ce imi arata asta Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 cred ca ai creat un ciclu infinit. presupun ca argumentul se vrea pointer catre un vector de caractere, vector pe care iterezi si daca este vorba de un char intre 0x40 si 0x5A vrei sa aduni 0x20?cred ca while-ul ala nu are o conditie prea fericita pentru aceasta.pointerul tau se incrementeaza si poate intra in memoria altor variabile.urmatorul exemplu detecteaza capatul vectorului. char hello[] = "Hello World"; char *p; for (p = hello; *p != '\0'; ++p) { *p = tolower(*p); } Link spre comentariu
Elef Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Daca argumentul de la while e un null-terminated string ciclul nu e de loc infinit. In main() incearca sa declari string-ul explicit. void main(void){ char str[]="ASTA trebuie sa converteasca in MINUSCULE"; printf("%s",strlwr(str));} Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 ai dreptate, nu stiu de ce aveam impresia ca nu ar intalni 0x00 pentru jump. oricum descrierea comportamentului pare ciclu infinit. sfatul meu e sa inveti sa folosesti debugger-ul. o sa si depanezi si o sa si inveti mai repede si mai bine c. Link spre comentariu
godFather89 Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Problema e ca tu vrei sa modifici ceva ce e constant. Ar trebui sa iti dea warning compilatorul ca incerci sa atribui un const char * unui char * sau ca sa pierde atributul const. Link spre comentariu
Vizitator denrazvan Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 imi dati va rog exemplu de instructiune functie pentru ca sa imi citeasca variabila int de exeplu int var;ceva care s imi citeasca numarul introdu de mined de exeplu cum e functia gets dar imi trebuie una care sa imi citeasca numerele nu sirurile . Link spre comentariu
Mikrosha Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 scanfcinMesajul propriu conţine 9 caractere. Numărul minim al caracterelor pe care trebuie să le introduceţi este 15. Link spre comentariu
Vizitator denrazvan Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 si cum implementez scanf adica imi poti da un exemplu cu el cum tre sa scriu sa imi citeasca variabilate rog/va rog Link spre comentariu
Drk_alien Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 //atentie c++ foloseste cin in libraria iostreamint nr; scanf ("%d",&nr); //cred ca merge si cum e mai jos.Nu prea am folosit scanf scanf ("%d",nr);/// sau cu cincin>>nr; Link spre comentariu
Vizitator denrazvan Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 nu merge si cin ii in c++ eu invat C daca stiti vreo implementare sau vreo functie ca scanf nu merge imi da eroare dupa compilare scriu numarul si imi spune windowsu ca e o problemma si ca rezila...cred ca mai sunt altele Link spre comentariu
Drk_alien Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Daca programul compileaza si ruleaza, cred ca e o problema cu borland c -ul tau si nu cu programul insine. Link spre comentariu
Vizitator denrazvan Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 va dau codu sursa #include <stdio.h>#include <ctype.h>#include <string.h>#include <stdlib.h>#include <conio.h>>void main(){ int r; int b; scanf("%d",r); printf("%d",r);}am bagat mai multe librari pentru a fi sigur ca e inplementata scanf dar nu merge si folosesc code::blocks si cred ca e destul de ok compilatorul Link spre comentariu
Vizitator denrazvan Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 gata am gasit care era problem MULUMESC MULT problema era ca: scanf("%d",&variabilax); asta e buna imi arata numarul corect cred ca in a doua oare in exemplul tau nu ai mai scris &(SI parca ) si dea imi dadea mie multumesc chestia asta ma va ajuta mult ca vreau sa fac un soft care sa faca o euatie. Moderator EDIT : Nu mai deschide enspe subiecte pe aceeasi tema , ca se lasa cu sanctiuni. Primul AVERTISMENT !!!! Link spre comentariu
Drk_alien Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Ar trebuii sa iti mearga...nush de ce nu iti mere. Incearca asa: #include <iostream.h>#include <conio.h>void main(){ int r; cin>>r; cout<<r;} Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum