Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LImbaj de programare C

Vizitator denrazvan

Postări Recomandate

Vizitator denrazvan

Buna ziua ma numesc Leoveanu Razvan si sunt in clasa a-VIII-a si am o problema legata de programare: Eu invat sa programez in C si c++acum sunt la C si am o problema ...am ajuns la capitolul numit siruri de caractere si "testarea indentitati a dou siruri de caractere" pana aici este bine dar cand scriu urmatoarea sintagma imi da eroare: #include void main(void) { printf("ABC si abc sunt la fel 1 daca nu sunt la fel 0", streql("ABC","abc")); } VA ROG ajutati-ma NU STIU DE CE IMI DA EROARE :imi spune ca undefined reference to 'streql', dar in carte asa e prezentat si daca cele sou siruri sunt la fel imi apare 1 dar daca nu imi apare 0 asta scrie in carte dar pe toate compilatoarele mi-a dat eroare Daca stiti va rog frumos sa imi spuneti

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 55
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• godFather89

8

• Elef

3

• daniels

3

• Drk_alien

3

Top autori în acest subiect

Uite un exemplu#include #include void main(void) { printf("Testare Abc si Abc %d\n", strieql("Abc","abc")); printf("Testare abc si Abc %d\n", strieql("Abc","abc")); printf("Testare Abc si Abc %d\n", strieql("abcd","abc")); }Poate e doar o gresala din graba, dar functia e srtieql

Link spre comentariu
Vizitator denrazvan

am copiat exemplul pe cae mi lati dat dumneavoastra in code::blocks si scrie :"C:\Users\razvan\Desktop\exemple\50\main.c|5|undefined reference to `strieql'|"dar am incercat cu strcmp si cu asta a mers dar rezultatul nu e tot acelasi pentru ca in carte scrie ca daca amandoua siruri sunt la fel returneza 1 iar daca nu 0 dar functia strcmp returneaza invers .Dar imi da eroare de ce?

Link spre comentariu

Eu nu am auzit de strieql nici de streql. Poate face parte din bibliotecile unor anumite compilatoare.

Uite o implementare care returneaza 1 cand sunt egale:

#include <string.h>unsigned char streql(const char *str1, const char *str2){  return strcmp(str1, str2) == 0 ? 1 : 0;}
Link spre comentariu
Vizitator denrazvan

si cum fac sa-mi verifice mai multe siruri daca sunt la fel ca am incercat strcmp(sir1,sir2,sir3,sit4);si numa primele doua lea luat in considerarecum fac sa-mi verifice mai multe siruri daca sunt la fel

Link spre comentariu

si cum fac sa-mi verifice mai multe siruri daca sunt la fel ca am incercat strcmp(sir1,sir2,sir3,sit4);si numa primele doua lea luat in considerarecum fac sa-mi verifice mai multe siruri daca sunt la fel

Fie faci o implementare care sa suporte variable args (http://www.cplusplus.com/reference/cstdarg/va_arg/), fie compari, pe rand, fiecare sir cu sir1.de ex:
siruri_egale = strcmp(sir1, sir2) == 0 && strcmp(sir1, sir3) == 0 && strcmp(sir1, sir4) == 0 etc.
Link spre comentariu
Vizitator denrazvan

imi poti da te rog exemplul complet ca asa nu prea imi dau seama adica miam dat seama cam cu e dar nu stiu cum as aplica asta daca aveti timp va rog frumos daca puteti sa-mi dati un exemplu complet.multumesc

Link spre comentariu

Uite ce zice literatura de specialitate

Posted Image

Posted Image

Ar fi bine sa folosesti compilatorul Turbo C++ Lite de la Borland

Mai are si MS un compilator gratuit ce il ofera spre descarcare.

Aceasta e cartea din care am trimis imaginile, daca esti interesat de C ti-o pot trimite in format pdf

TOTUL DESPRE C SI C++ (MANUALUL FUNDAMENTAL DE PROGRAMARE IN C SI C++)[RO][Kris Jamsa][Lars Klander]

Link spre comentariu

Aia e de pe vremea cand Borland era la moda.

Borland a introdus multe chestii care nu exista ca standard si de aceea nu le gasesti in alte compilatoare. Mai bine lasa-l sa se odihneasca in pace (Turbo C/C++ si toate cele de DOS).

imi poti da te rog exemplul complet ca asa nu prea imi dau seama adica miam dat seama cam cu e dar nu stiu cum as aplica asta daca aveti timp va rog frumos daca puteti sa-mi dati un exemplu complet.multumesc
exemplu complet cu ce? ti-am dat 2 exemple.
Link spre comentariu
Vizitator denrazvan

Si eu tot din cartea asta invat o am de cateva luni si e tot in pdf dar probabil ca unele "functi"sunt definite doar in turbo c de la borland am sa incerc in tutrbo c/c++ dar cred ca si acolo va fi la fel caci am observat ca functia strieql trebuie definita adica sa fac o bucla while si dupacea merge dar am vazut ca i pot da alt nume .daca voi mai avea nelamuriri va voi intreba ca pe alcineva nu am pe cine in comuna unde locuesc eu nu stie nimeni c sau c++ si cand am o eroare sau ceva mie cam foarte greu .cand o sa intru la liveu o sai intreb pe profii toata ziua despre c .

Link spre comentariu
Vizitator denrazvan

buna ziua imi puteti arata un exemplu de ecuatie simpla ca de exemplu x+3=5;scrisa in c ,nu stiu cum ar trebui sa fac cred ca trebuie sa implementez o bucla orcum n stiu va rog sa-mi aratati ,dandumi un exemplu .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări