Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un alt amplificator audio de putere Hi Fi !

Postări Recomandate

Schema Crown Macrotech nu este caracterizata de un SR prea mic ... are un onorabil 40V / microsecunda , dar este limitat in mod voit ( din intrare ) la 14V / microsecunda .S-a impus ca un standard in industria audio Pro ca fiind o schema foarte stabila cu performante foarte bune acum 30 de ani . Desigur , in prezent se poate spune ca este depasita . Dar totusi intra in TOP 10 !Prietenii stiu de ce :) !

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Va prezint o parte din schema initala a etajului de putere , este derivata oarecum din principiul folosit in schema Marantz M9 S2 , modificata in sensul adaugarii unui operational pe intrare pentru a evita lungul cosmar al imperecherii componentelor " sensibile " , fiind o varianta inlocuitoare a variantei clasice de " integrator " cu constanta mare de timp pentru functia de DC Servo . Superdioda este una clasica , folositoare doar pentru evaluarea performantelor in simularea functionarii .In prezent solutia prezentata in schema de mai jos consider ca depasita cu mult fata de realizarile si tendintele actuale ale evolutiei amplificatoarelor de inalta calitate a redarii audio . De fapt cu foarte mult , conform standardului personal !O includ in categoria schemelor pentru amplificatoare entry level :) , pentru ascultatorii cei mai pretentiosi ( pret estimativ echivalent la produse similare pe piata audiofila de profil pana in 5000 E ) si exceptionala pentru incepatori care balesc dupa Onkyo , Nad , Naim , Creek , Yamaha , Denon , Sony , Akai , Electromures 2x75W , Delia , IEI A350 etc .Exista motive decente , palpabile . Analizati cu atentie graficele postate la inceputul subiectului si veti intelege tot .Dar ...sa nu omoram caii pentru ca au aparut tractoarele . Probabil ca unora :) le-ar putea folosi in scop didactic si nu numai ...Le urez succes !

Link spre comentariu

Nu este sub " drepturi de autor " .Ai toate datele sa o poți simula si singur , in cazul când graficele postate de mine nu te satisfac .Din păcate fisierul LTC nu-l mai am...dar promit sa îl caut mai temeinic .Schema ( Leach Marshall ) pe ai propus-o in ultimul link este mai puțin performanta fata de cea propusă de mine .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

Nu am curaj sa ma pun cu experienta lui Leco, dar tl072 sunt folosite intr-unul dintre cele mai dinamice preamp-uri de chitara ever-triaxis de la mesa boogie exact la iesire ca buffer....Adica dupa 6 etaje de high gain cu lampi alimentate la 420v, eq pasiv bass treble, midle intre primele doua etaje si un etaj de eq cu 5 benzi dupa ele.Daca ar fi prost ar da John Petrucci cu el de pamant ca daca nici ala nu stie ce e aia dinamica nu stiu cine mai stie.

Dupa Triaxis foloseste un noise gate
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări