mihun70 Postat Aprilie 22, 2013 Partajează Postat Aprilie 22, 2013 Ma chinui de ceva vreme sa construiesc un detector de metale,care sa scoata la iesire o tensiune pana in 5 volti atunci cand detecteaza vreun metal.Practic am incercat o schema cu integratul 555 dar nu am decat o diferenta de cativa milivolti care nu e sesizabila pentru ce am eu nevoie... Link spre comentariu
srdjan Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 faptul ca ai un semnal e suficient. adaugi amplificator si ai rezolvat problema. din pacate vei amplifica si zgomotele dar daca le poti izola dupa sursa sau frecventa ai putea sa le atenuezi fara sa afectezi semnalul util. amplificatoarele operationale sunt prietenii tai in cazul acesta. posibile configuratii utile sun amplificator de tensiune cc, filtru trece sus/jos/banda activ. detinerea si/sau folosirea de detectoarele de metale cred ca are implicatii legale. Link spre comentariu
bion Postat Septembrie 27, 2013 Partajează Postat Septembrie 27, 2013 Ma chinui de ceva vreme sa construiesc un detector de metale,care sa scoata la iesire o tensiune pana in 5 volti atunci cand detecteaza vreun metal.Practic am incercat o schema cu integratul 555 dar nu am decat o diferenta de cativa milivolti care nu e sesizabila pentru ce am eu nevoie... Salut.Daca mai esti pe forum intra aici: viewtopic.php?f=14&t=22089 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum