Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

detector de metale

mihun70

Postări Recomandate

Ma chinui de ceva vreme sa construiesc un detector de metale,care sa scoata la iesire o tensiune pana in 5 volti atunci cand detecteaza vreun metal.Practic am incercat o schema cu integratul 555 dar nu am decat o diferenta de cativa milivolti care nu e sesizabila pentru ce am eu nevoie...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• srdjan

1

• mihun70

1

• bion

1

Top autori în acest subiect

faptul ca ai un semnal e suficient. adaugi amplificator si ai rezolvat problema. din pacate vei amplifica si zgomotele dar daca le poti izola dupa sursa sau frecventa ai putea sa le atenuezi fara sa afectezi semnalul util. amplificatoarele operationale sunt prietenii tai in cazul acesta. posibile configuratii utile sun amplificator de tensiune cc, filtru trece sus/jos/banda activ. detinerea si/sau folosirea de detectoarele de metale cred ca are implicatii legale.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Ma chinui de ceva vreme sa construiesc un detector de metale,care sa scoata la iesire o tensiune pana in 5 volti atunci cand detecteaza vreun metal.Practic am incercat o schema cu integratul 555 dar nu am decat o diferenta de cativa milivolti care nu e sesizabila pentru ce am eu nevoie...

Salut.Daca mai esti pe forum intra aici: viewtopic.php?f=14&t=22089
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări