Vizitator ironcross Postat Aprilie 22, 2013 Partajează Postat Aprilie 22, 2013 buna ziuaam un laminator si s-a ars sensorul de temperatura / termistoruldoar ca nu e termistor deoarece din ce am inteles termistorul isi modifica rezistenta in functie de temperatura adica daca la 35 de grade are sa zicem 100 ohm la 100 grade ar avea 240 ohmacest sensor care arata ca o dioda zenner cand il masor si il incalzesc cu bricheta de la 40 ohm se duce catre 0 dar nu ajunge la 0cand fac scurt la senzor cand este in laminator se aprinde becul de ready, deci presupun ca "dioda" nu-si mai face treaba atasez o imagine in caz ca stie cineva despre ce componenta este vorba Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 22, 2013 Partajează Postat Aprilie 22, 2013 Cred ca este un termistor NTC ... poate laminatorul nu mai incalzeste cat trebuie . Ati cautat ceva info pe internet ? ( schema , probleme similare pe forumuri , etc . ) ... Link spre comentariu
Vizitator ironcross Postat Aprilie 22, 2013 Partajează Postat Aprilie 22, 2013 laminatorul se incalzeste saracul de a ars si siguranta termica, se incalzeste de iese fum din el Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 22, 2013 Partajează Postat Aprilie 22, 2013 In stadiul acesta trebuie " sapat " , daca nu ati gasit nimic referitor la aparat , inlocuiti termistorul cu un potentiometru si vedeti daca regleaza tensiunea pe elementul de incalzire , daca nu e un defect in zona aceasta a schemei ... Apoi se poate da vina eventual pe senzor ... Banuiesc ca sinteti familiarizat cu modul de functionare al aparatului , altfel e mai dificil si sansele depanarii sant mici ... Link spre comentariu
Vizitator ironcross Postat Aprilie 22, 2013 Partajează Postat Aprilie 22, 2013 am inlocuit si tranzistorul bt137 dar fara succes Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 22, 2013 Partajează Postat Aprilie 22, 2013 Probabil e un triac ... asta este , vedeti ce mai aflati ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum