alexu_0687w Postat Iulie 15, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2014 Salutare, in sfarsit am reusit sa pun la punct schema si sa amplifice, intre timp am facut si cateva modificari la ea. Pe baza testelor am incercat sa fac sa fie sinusul cat mai 'lin' la frecvente inalte in detrimentul frecventelor joase, am considerat ca urechea este mult mai sensibila la frecv inalte, iar pt frecv joase unii zic ca e spectrul e mai "bogat" daca ai ceva distors. In toata treaba asta am observat ca mai toate distorsiunile sunt in semi alternanta pozitiva. Modificarile fata de prima schema pe care am postat-o sunt: - am montat in paralel cu R4 un C de 10n - am inseriat cu R3 un R de 22K in paralel cu un C de 100p - R7 devine 220 ohm - R12 si R13 devine 3.3K - bc 556 devine 2n5401 - intre grila sursa am montat D 1n4108 inseriat cu DZ 18V O sa incerc sa pun si cateva poze, testele au fost facute cu o sarcina de 6,8 ohmi, alimentare 2x32V. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 ................... Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Iulie 15, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2014 schema cu care am deschis topicul, cea cu cablaj cu tot Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Iulie 15, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2014 Frecventa de 100Hz: IMG]http://i57.tinypic.com/27yvghc.jpg[/img] Frecventa de 19 Khz: Si cam asa arata inainte sa incep modificarile : Peste 500 Hz si sub 10 khz nu mai aveam distorsiuni importante. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 .................... Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Iulie 15, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2014 Dupa atitudinea cu care ai inceput textul, nu vreau sa intru in polemici cu tine, desi mi se pare ca pe alocuri ai batut campii. schema modificata nu este cea postata in primul post, o greseala principala. nu stiam eu dc te ai luat asa tare, rez r12 si r13 sunt cele din colectoarele primului etaj, o sa postez schema dupa care am scris acolo. uite......si ia ceva pastile de inima. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 ...................... Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 R17 exagerat de mare ( Probabil o greșeală de desen ) !!! C1 inutil dar nu strică nimic . R19 prea mare ( chiar dacă avem sarcină de 8 Ω ) . Stabilitatea termică ...... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 Oscilogramele alea sint cam urite, denota lipsa de bias, si oscilatii pe alternanta pozitiva. Nici simetria de deschidere nu este corecta, tipic mosurilor nedeschide corect. Ia pune tu zennere de 12V cu 1N4148 la fiecare, inlocuieste semireglabilul R8 cu o superdioda cu tranzistor, montat pe rad trz finali, evident izolat electric. Regleaza apoi bias la 60-80mA, si revino cu niste oscilograme la 10kHz si 20Khz, la 1W/8 ohm (2,83Vrms), si apoi fara sa modifici nivelul de intrare comuti in semnal dreptunghiular la aceiasi 10kHz si 20kHz. Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Iulie 15, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2014 Marian, din tot ce ai descris acolo mi sa parut un aer din Dambovita in prima parte, nu faptul ca ai incercat sa ma ajuti acolo conform schemei indicate, gresit, nu am fost atent, scuze. Oricum iti multumesc si apreciez efortul............putem reveni la subiect. recunosc ca nu sunt un "zeus" al amplificatoarelor si reactii. de aceia am postat ce am reusit sa fac, ma intereseaza sa ii fac ceva udate uri, cine stie poate o sa functioneze mai bine. si inca o chestie este cu ce atitudine citeste interlocutorul cele scrise de mine, in mintea mea nu m am pronuntat asa rautacios pe cum le ai inteles tu........deci nu e grav inca o chestie, nu am folosit etajut ce asigura curent constat pt Q1 si Q2, acolo am pus in emitoare un R47k legat la + Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 .................. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 Revino cu oscilograme dupa ce faci modificarile de mai sus. In colectorul lui Q9 pina in semireglabil, inseriaza o rezistenta de 10K, si adapteaza valoarea R 17, astfel incit sa citesti pe rezistenta de 10K o tensiune de cca 25Vcc, tensiune corespunzatoare unui curent de 2,5mA (1,25mA per trz) la etajul din fata. Apoi reglezi simetria (offset sa fie cit mai aproape de 0), dupa care dai bias la 60-80mA si faci testele spuse mai sus. Nu uita poze cu oscilogramele cerute. Eventual paralel pe R3 pune un 22pf-33pf serie cu 100 ohmi. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 15, 2014 Partajează Postat Iulie 15, 2014 .................. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum