Letcon Postat August 18, 2014 Partajează Postat August 18, 2014 Mai este de lucru la cablaj pana sa-l aduci intr-o forma acceptabila...daca nici schema nu-i 100% fiabila nu cred ca mai merita efortul. Link spre comentariu
alexu_0687w Postat August 19, 2014 Autor Partajează Postat August 19, 2014 tocmai aia e ideea, sa fac un cablaj acceptabil pt schema asta dupa care continui developmentul, daca mai e cazul, sper sa rezolv o parte din pb Link spre comentariu
Sharky Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 PAi din cate vad nu respecti regulile prezentate la sectiunea legaturile electrice in amplificator. Condensatorii sunt pusi departe de finali, nu vad separare intre mase, unele trasee trase aiurea. Nu inteleg dupa ce reguli ai proiectat. Link spre comentariu
alexu_0687w Postat August 19, 2014 Autor Partajează Postat August 19, 2014 la care C-uri te referi ? inca lucrez la cablaj ...... care trasee? separare ? regula firului si a traseului scurt nu uita ca e banda audio sinus, si nu zeci de Mhz si semnale CAN, LIN si alte uP, dreptunghiular Link spre comentariu
Letcon Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Condensatorii electrolitici de jos de pe alimentari sunt prea departe de finali...despre ei zice sharky.Daca nu stii despre care-i vorba nu mai continua cablajul... Ai putea sa le dai ceva numa mai sugestive la componente,ca sa se stie despre ce se vorbeste... Nici firele de plus si minus nu le poti lipi in cazul in care cei doi condensatori au dimensiunea reala egala cu dimensiunea din eagle... Mai studiaza si alte cablaje gata proiectate si poate o sa vezi unde gresesti... Link spre comentariu
Marian Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Cablajul are mai multe probleme si asa cum este acum performantele propriu zise ale schemei ar conta destul de putin ( probabil nici n-ar fi stabil in gol ), dar trebuie sa fim indulgenti, un cablaj de calitate este esential pentru ca montajul sa iasa si practic asa cum teoria o spune, numai ca un cablaj de calitate este destul de dificil de pus la punct la nivel de incepator/amator, progresul nu poate veni peste noapte indiferent ce s-ar spune sau s-ar crede, sunt anumite principii pe care trebuie sa le intelegi tu insuti si apoi solutiile vor veni de la sine, dar asta vine numai cu timpul si cu mult exercitiu. Sunt cateva idei de principiu de care ar trebui sa se tina cont, printre care asigurarea unui traseu cat mai scurt posibil pentru curentii mai mari, separarea cat mai eficienta a curentilor mici de cei mari, si asta in principal datorita faptului ca un curent mare provoaca inevitabil anumite caderi de tensiune pe traseul respectiv, fiind si alternativ creeaza si oaresce "zgomot", si asta poate polua masa de semnal care trebuie sa fie una cat mai "curata". Teoretic pare simplu, practic insa nu e mereu asa, pentru ca trebuie inteleasa natura curentilor mai mari, unde apar buclele lor, intre ce puncte/componente, si asta degeaba iti tot repeta cineva, pana nu intelegi tu insuti cat mai bine functionarea unei scheme pana la cele mai mici detalii... PS: Condensatorii de filtrare de pe placa asa cum arata acum, sunt practic inutili, traseul curentului mare de sarcina de la ei pana la finali este suficient de mare incat sa anuleze practic orice beneficiu al folosirii lor acolo; traseul de masa este foarte nefericit, curentii mari de sarcina ( si zgomotul inerent ) polueaza nestingherit masa de semnal, ceea ce evident afecteaza sever performantele amplificatorului si posibil insasi stabilitatea sa; ca sa nu mai pomenim de legaturile electrice eronate, alimentarile alese deasemenea din puncte desrtul de neinspirate... etc. As sugera studierea atenta de cablaje functionale concepute de altii, in special cele ale lui @Alexx mm pe care eu unul il consider un artist... Link spre comentariu
Sharky Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 Nu mai intreba. Nu degeaba e un topic sticky cu legaturi electrice in amplif. Citeste materialele si aplica, e clar ca n-ai citit nimic si nici nu stapanesti notiunile. Cu un asemenea cablaj nici nu e de mirare ca ai probleme. Link spre comentariu
alexu_0687w Postat August 21, 2014 Autor Partajează Postat August 21, 2014 stai ca inca nu e gata cablajul mai dureaza Link spre comentariu
Letcon Postat August 21, 2014 Partajează Postat August 21, 2014 Sunt curios cum va arata varianta finala,dupa cum ai inceput nu se anunta ceva spectaculos Link spre comentariu
alexu_0687w Postat August 22, 2014 Autor Partajează Postat August 22, 2014 nici eu nu ma astept la mare lucru, dar in final va fi funny update-uri , sa vad daca pot scoate mai bine legat planul de masa, daca nu............ceva scurtaturi AMPtopV1.brd.pdf AMPV1.brd.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 Cred ca va fi ''funny''rau de tot...Am deschis si eu din curiozitate pdf_ul cu V1.brd,sincer n_am vazut o catastrofa mai mare.trasee aiurea,plan de masa partzial si antene peste tot.Proiectarea unui cablaj cu plan de masa nu se face peste noapte si fara cunostintze temeinice in domeniu.Imi pare rau pt ce am scris dar nu ma asteptam la asta intr_un topic cu 20 pagini si mai ales cand prototipul este inca nefunctzional. Link spre comentariu
Letcon Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 Fata de versiunile initiale tot arata mai bine,macar piesele sunt asezate mai bine.Mai butoneaza-l si pana la urma iasa ceva Link spre comentariu
alexu_0687w Postat August 22, 2014 Autor Partajează Postat August 22, 2014 vezi tu, antenutele alea daca ai un pic de imaginatie le inchizi prin "copci" , acele care trebuie inchise, am urmarit sa fac un plan de masa full. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 22, 2014 Partajează Postat August 22, 2014 ...Sunt multe ''antenutze'' care nu_si au rostul pe cablaj.Eu unul daca nu sunt sigur pe mine de ceva prefer sa ma informez si apoi sa fac public un cablaj sau o schema.Puteai sa te inspiri din multe realizari de amplificatoare mos_fet perfect functzionale care sunt prezentate pe forum si insotzite de toate detaliile constructive.Eu nu vad in schema asta ceva deosebit.Exact asta au spus in postarile anterioare multzi useri care chiar au experientza la greu in amplificatoare si ar fi fost indicat sa tzii cont de parerile si sfaturile lor.Eu te_am rugat (de doua ori) sa pui doua oscilograme cu riplul de pe barile de alimentare pt ca sunt mai mult ca sigur ca acolo sunt antenele ,si am cerut asta deoarece nu am vazut in pozele fizice ale placii de test vreun condensator de decuplare dupa cablurile care vin din sursa de laborator.In mod natural tu ai un traseu de alimentare al etajului final cam de juma de metru care itzi capteaza undele electromagnetice emise de sursa aia de laborator (cred ca e in comutatzie si nu stiu ce eficientza are filtrul EMI atasat) si nici nu stiu cum sta cu ecranajul.In general pt proba se utilizeaza o sursa liniara cu traf si punte redresoare sau in cazul in care ai o sursa reglabila verificata sa nu introduca parazitzi sau artefacte . Link spre comentariu
alexu_0687w Postat August 25, 2014 Autor Partajează Postat August 25, 2014 cred ca m am exprimat suficient : pana nu definitivez un cablaj cat de cat NU mai fac teste, nu isi au rostul momentan.......... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum