Marian Postat August 8, 2014 Partajează Postat August 8, 2014 In pozele anterioare am vazut cam in toate o subcompensare pronuntata ( am vazut intr-o imagine de simulator 5p, inadmisibil de putin ), deci cu ce valori maxime ai incercat la condensatorii baza-colector la tranzistorii VAS? Compensare pe rezistenta din reactie uneori poate face mai mult rau decat bine, o chestie testata de mine... Apoi asa cum credeam ca o sa observi eu am ales o usoara compensare si la prefinali, ceea ce tu nu ai facut, bine... nu asta cred ca e principalul motiv. Pune o poza clara cu cablajul, acesta poate fi cauza oscilatiilor, nu ai fi primul, si probabil nici ultimul care pateste asta datorita cablajului... Link spre comentariu
alexu_0687w Postat August 8, 2014 Autor Partajează Postat August 8, 2014 cam astea sunt ultimele poze, cele mai "normale" sunt ultimile dupa compensari, o sa scriu mai multe despre propunerile incercate, cele neincercate si cele ce urmeaza sa le testez, un urma pozelor voi trageti concluziile.....brb deci, am observat ca voi citi sporadnic, vezi acolo ca in aia cu 5p este SIMULARE, in REALITATE am pus 47P.................... Link spre comentariu
Marian Postat August 9, 2014 Partajează Postat August 9, 2014 Fa o chestie, pune intrarea la masa si lasa iesirea in gol, pune osciloscopul pe iesire si da-l pe AC, alimenteaza montajul si vizualizeaza diferite baze de tensiune/timp vezi daca asa apar oscilatii si pe la ce frecventa. Apoi testeaza acel semnal dreptunghiular si fara sarcina pe iesire si la un nivel de intrare cat mai redus, vezi daca asa apar acele oscilatii. Link spre comentariu
alexu_0687w Postat August 10, 2014 Autor Partajează Postat August 10, 2014 da, osilatiile apar indiferent de nivelul de tensiune pe intare , am sa incerc si fara sarcina, cablajul este cel cu care am deschis topicul iafara de adaptarile din SCC si repetorul care sunt "paiamjen" . -pai daca pun intrarea la masa cum sa vizualizez o anumita frecventa? Link spre comentariu
Marian Postat August 10, 2014 Partajează Postat August 10, 2014 Nu este vorba de vizualizarea vreunei frecvente anume ci altul este scopul vizualizarii iesirii cu intrarea la masa. Setand baza de tensiune la o sensibilitate mai mare si variind baza de timp, poti observa cum arata iesirea fara sarcina si fara semnal, adica si anume cat de "curat" lucreaza amplificatorul, uneori poti sesiza eventul zgomot sau oscilatii de mica amplitudine la frecvente mari sau foarte mari, setezi evident osciloscopul pe AC pentru a reactiona numai la semnal alternativ. Daca astfel iesirea arata ok si "curata" atunci schema in principiu este ok, si inseamna ca adaugand semnal si/sau o anumita sarcina, apar conditii de oscilatii, poate eventuale caderi de tensiune prea mari pe vre-un traseu de masa sau alta eroare de cablaj... in fine, sper ca se intelege ideea. Link spre comentariu
alexu_0687w Postat August 11, 2014 Autor Partajează Postat August 11, 2014 I got the ideea....... Link spre comentariu
alexu_0687w Postat August 12, 2014 Autor Partajează Postat August 12, 2014 momentan construiesc un nou cablaj cu un plan de masa mai bun sa vad daca imi dispar oscilatiile, pt ca in momentul de fata e deficitar rau partea de diferential si planul de masa....dupa care mai vedem...sper pe sapt ce vine sa il definitivez Link spre comentariu
Sharky Postat August 12, 2014 Partajează Postat August 12, 2014 Nu ai nevoie de nici un plan de masa, vezi doar sa ai alimentarile etajelor si masele trase corect. Vezi sectiunea legaturi in amplificatoare. Studiaza si aplica. Se aplica la orice montaj! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 12, 2014 Partajează Postat August 12, 2014 @alex,ia pune 2 oscilograme de pe barile de alimentare,+/-.Poate cautzi acul in carul cu fan. Link spre comentariu
alexu_0687w Postat August 13, 2014 Autor Partajează Postat August 13, 2014 folosesc un HAMEG HMP4040.................... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 13, 2014 Partajează Postat August 13, 2014 ...si..daca e Hameg care e smecheria ? sunt altele si mai bune... Link spre comentariu
alexu_0687w Postat August 13, 2014 Autor Partajează Postat August 13, 2014 aici sunt primele variante de cablaj top.pdf miror.pdf mirror.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat August 13, 2014 Partajează Postat August 13, 2014 Tzi_am zis sa pui oscilograme cu riplul de pe barile de alimentare deoarece nu am vazut in nici o simulare si poza reala vreun comdensator de filtraj si nici by_pass_ul, doar crocodilii de la cablurile alea de juma de metru imbarligate pe langa placa . Cablajele cred ca le pui degeaba,in ritmul asta nu o sa te ajute nimeni sa scapi de oscilatzii si pe de alta parte nu cred ca va construi cineva amp asta. Ma abtzin de la alte comentarii si itzi doresc succes. Link spre comentariu
alexu_0687w Postat August 14, 2014 Autor Partajează Postat August 14, 2014 am strans jucariile momentan...sapt ce vine am sa frac din nou teste....ai putina rabdare Link spre comentariu
alexu_0687w Postat August 17, 2014 Autor Partajează Postat August 17, 2014 un mic update la cablaj/schema Top V2.pdf Mirror v2.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum