alexu_0687w Postat Iulie 30, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2014 (editat) ehheee, bune exemple Marian, asa cum am postat schema am reglat offsetul din pot 100 ohmi din emitoarele diferentialului, am sa incerc si eu maine modificarile propuse sa vad efectele, prin simulare intai. Dar ca idee de ce aveam asa mare zgomot din condensatorul in paralele cu R7? @franzm, poti detalia un pic despre R7? Editat Iulie 30, 2014 de alexu_0687w Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Iulie 30, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2014 (editat) o mica observatie, marind R13, din schema pusa de marian, de la 27k la 47k, marim practic si amplificarea, apoi inseriat cu 2k2 avem 49k2, nu e cam mult? Editat Iulie 30, 2014 de alexu_0687w Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 30, 2014 Partajează Postat Iulie 30, 2014 @franzm, poti detalia un pic despre R7? De R17 fu vorba. Puneti simulatorul sa calculeze tensiunile si curentii pentru fiecare tranzistor. Atunci poate veti pricepe ce s-a petrecut în amplificator: al doilea diferential nu a lucrat simetric iar primul a încercat sa compenseze asimetria. De aici offsetul si alte probleme. Ar fi fost suficient sa scurtcircuitati R17 (în simulator, nu în amplificatorul real) si o parte din probleme ar fi disparut. Cu ocazia asta vedeti si cam cât de mare ar trebui sa fie tensiunea de alimentare a "partii din fata" (cele doua diferentiale). Iar daca simulatorul stie si variatia h21E cu temperatura, puteti dimensiona pe R6 pentru variatia minima cu temperatura a curentilor prin diferentiale. Din simularile lui Marian s-a vazut efectul rezistentei interne a superdiodei. Ori folositi o varianta care compenseaza rezistenta interna ori una cu rezistenta interna mica (de ex. cu Darlington, etc.). Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 30, 2014 Partajează Postat Iulie 30, 2014 ................... Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 ... in loc sa mi se aprecieze munca, mi se tot cauta nod in papura... Nu caut nimanui nod în papura. Am vrut numai sa-l fac curios pe alexu_0687w. Poate pune mâna si mai citeste câte ceva în domeniu. (Cu acel C8 se pare ca am reusit; în cele din urma l-a pus unde trebuie.) Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Iulie 31, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2014 (editat) @franzm, esti cam succint in detalii, fii mai darnic si cu exemple............ @marian te aprinzi cam tare, nu ti a dat nimeni peste nas, omu a vrut sa vina si el cu ceva explicatii, cred ca nu are rost acuma, hai sa terminam proiectul asta cat mai ok pentru toti, sunt sigur ca sunt si altii pe forum interesati de modelul asta care sa fie functional din multe pdv. Am facut modificarile din baza diferentialului si rez din colector, dar nu am umblat la semireglabil, deci s-a mari amplificarea, rezulta o sensibilitate mai mare pe intrare, dar simetria tot nu s-a modificat, rez din baza lui Q7 as lasa-o acolo din considerente de polarizare. Revenind la ri din shema mea, am sa o micsorez sa raman cu amplificarea dorita iar simetria o voi regla din multitour de 100 ohmi. Pana in momentul de fata cred ca trebuie discutat despre utilitatea C urilor, paralel cu superdioda, paralel R7w si serie cu ri, beneficii si dezavantaje. Editat Iulie 31, 2014 de alexu_0687w Link spre comentariu
franzm Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 (editat) @franzm, esti cam succint in detalii, fii mai darnic si cu exemple... Scurt si la obiect. Fara înflorituri. Asa am învatat în armata. Exemple: www.google.com, cuvinte cheie: Bob Cordell, Douglas Self, Randy Slone, Horowitz&Hill, Peter Baxandall, Tietze&Schenk, Klaus Bystron, Jiri Dostal, Walt Jung, Johannes Borgmeyer, Jimmy Cathey, William Marshall-Leach, etc. (pe cei autohtoni îi gasiti la orice biblioteca universitara). Ca vorba aia: în sudoarea fruntii sa-ti câstigi pita (nota, diploma, samd.). Editat Iulie 31, 2014 de franzm Link spre comentariu
zal Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 Eu aş aranja ca intrările diferenţialului să ''vadă'' impedanţe egale. Înţeleg că asta e schema finală pînă acum. Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Iulie 31, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2014 (editat) ti-am inteles idea @franzm...o sa caut @zal, OK, dar amplificarea o sa fie cam mare si nu vreau sa storc atat de mult din finali, tinand cont ca o sa fie folosit si pe 4 ohmi, 3.3 ohmi, sau sa pun pe intare o rezistenta egala cu cea din reactie Editat Iulie 31, 2014 de alexu_0687w Link spre comentariu
zal Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 (editat) Doar R3 schimbată cu 33k şi eventual mărite cond C2 şi celălalt (nu se înţelege bine). În mod normal filtrul gama de la intrare se pune după rez de intrare, dar merge şi aşa. Editat Iulie 31, 2014 de zal Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Iulie 31, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2014 uite o noua poza, se vede mai bine, dar C9 C10 si C11 inca nu le am montat, vreau sa discutam un pic despre influenta lor, dupa cum v am zis ieri C10 imi inducea mai mult zgomot pe sarcina cu semnalul la masa Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Iulie 31, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2014 (editat) la 600mV amplitudine pe intrare, o sarcina de 6,8 Ohmi cu o tensiune de aprox 18v, curent constant absorbit approx 500 mA, radiatorul este de la AV400 (PSC) si are 70 grade, la care dupa forja curentul de mers in gol este pe la 25 mA, cred ca superdioda nu functioneaa za cum trebuie Editat Iulie 31, 2014 de alexu_0687w Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 31, 2014 Partajează Postat Iulie 31, 2014 Sau mosfeturi deschise PROST, cu rezistenta drena-sursa de ordinul ohmilor, aviz zennere de 6,2-6,8V G-S... Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Iulie 31, 2014 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2014 Referitor la condensatori: C10 imi aducea doar oscilatii in plus la semnal deptunghiular, asa ca am renuntat la el, C9 mi a scazut din amplitudinea oscilatiilor, l am marit pana la 470p ca dupa aia incepea sa imi rotunjeasca colturile fronturilor, la fel si C11 mi-a redus in pic din oscilatii dar si o mica corectie a pantelor semnalului dreptunghiular(mai abrupt), dar f usor observabil, rezultatul : se incalzeste un pic mai lent radiatorul si cu 2 grade mai putin. am zennere de 12v...nu cred ca e cazul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum