Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O merge? sau no fi fet 100?

alexu_0687w

Postări Recomandate

am uitat sa mentionez ca R21 R22, din emitoarele primului etaj este un multitour de 100 ohmi

spre bucuria mea, nu e ars nici un final, doar era tot timpul deschis din cauza supradimensionarii superdiodei, deci functioneaza cu 150 ohmi, 2,2k si multitour de 2k dat la maxim, cel putin asa am alimentat placuta, daca nu e ok se mai pot face ajustari, deci am 150 ohmi B-E si 4.2K B-C.

O intrebare : tensiunea pe rezistentele de la mosfeti se regleaza cu sarcina conectata sau nu ?

Link spre comentariu

se pare ca finalii nu se deschid am un consum de 20mA la +_44v, Marian ma poti ajuta cu o simulare ?

asta e schema care o folosesc in testele practice

post-174980-0-80055700-1406709750_thumb.png

Link spre comentariu

MOS ul 9240 nu reusesc sa il polarizez cum trebuie, am Vgs aprox 3,7 V si se cam incinge, iar 240 are Vgs 4,2V si nu se incinge, am incercat mai multe variante pt superdioda, dar..........

Link spre comentariu

pana la urma am reusit sa il stabilizez cu 330 ohmi si 8,2k inseriat cu multitour de 2k, am reglat offsetul la 0 si o cadere de tens pe rez din sursa de 11mV

Link spre comentariu

un consum de 54,5 mA pe ramura de + si 52 mA pe ramura de -, daca asta e facuta, o sa incerc sa imi adun componente SMD cat se poate si sa fac un layout cat se poate de mic. Aveti ceva recomandari ?

am observat ca R7 se incalzeste undeva pana la 92 grade, asa ca am scos C ul de 10n, si surprinzaror a scazut la jumatate zgomotul vazut pe sarcina cu intrarea la masa. Rezistenta tot se incalzeste.

Asa ca am anulat si R24 si C10, dar fara efect in cazul asta.

tensiunea masurata Vgs este de 3,54 V

cred ca ar trebui R7 undeva la 15k

Link spre comentariu

10K ptr R7 e destul la tensiunea asta de alimentare, de obicei se foloseşte ptr tensiuni mai mari (+/-55...60V) şi trebuie pusă la 2-3W, aşa e prin schemele de genul ăsta.

Şi tot prin schemele de genul ăsta, R6 e la jumatea valorii R9,10.

Editat de zal
Link spre comentariu
 Mai spuneam intr-o postare anterioara ca nu e bine ca R9 si R10 sa aiba valori prea mari, iata ce se intampla daca se reduc la 3k9 asa cum a fost schema in original:

Problema nu consta în valoarea R9, R10 ci în caderea de tensiune pe R17. Calculati de curiozitate ce valoare are acum (în repaus si cu semnal maxim) si ce valoare avea înainte.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări