Vizitator serpanu Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Salut marian, am setat osciloscopu sa arate Vac in coltu din dreapta jos. Eu foloseam formula asta 23V x 3A =69W Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Formula corecta este cea pe care am postat-o anterior. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 (editat) Poate ajută explicaţia asta:Amplifier power is typically measured across a precision resistor.A sinusoidal waveform is applied to the amplifier input at various frequencies and the outputwaveform is watched on an oscilloscope. When the output waveform starts to distort, the inputlevel is backed down until the measured distortion falls below a certain percentage. Then theVoltage is measured across the load resistor.The formula for power is:Power = U2/RThe Voltage measured here is RMS Voltage. (RMS is the DC heating equivalent Voltage.It's .707 x the peak voltage of a sine wave. RMS means Root Mean Square, which means the SquareRoot of the Mean of the Squares of the sum of all the voltages in the waveform.). Editat Noiembrie 28, 2014 de zal Link spre comentariu
Vizitator serpanu Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Salut, Am zis azi sa mai ma joc cu fet100, deoarece maine are un alt proprietar. Leco am incercat sa fac cum ai zis dreptunghiular la 10kHz, nu a esit in schimb am facut la 1khz, triunghiular a esit corect pana la 8khz. Poate o fi de la generatoru meu, ca folosesc o tableta Ipad2 cu o aplicatie SGenerator cumparata cu 3euro. Leco ca sa ma conving ca o fi de la Ipad, o sa iau un chivas regal si trec pe la tine. Asa ce parere ai despre el la 58V+- a scos 33Vac cu 4.40A pana in clip? Ce as mai vrea sa modific la el este clablaju sa-l fac de 9Cm X 7Cm, Sa-i fac o superdioda din doua diode 1N4007 si protecţie la supratensiune pe cele douo porti ale IRFP-urilor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Te astept. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 29, 2014 Partajează Postat Noiembrie 29, 2014 tableta si orice placa PC au un SR limitat de banda prea redusa. Nu ii poti da dreptunghiular. Fa-ti si tu un oscilator cu porti logice. Ii alegi 2 frecvente gen 1k si 10k. Si inca ceva, pantele la semnalului dreptunghiular sunt aceleasi si la 1kHz si la 10kHz. Atata doar ca la 10k baza de timp e mai mica si vezi mai bine tranzitia pe osciliscopuri fara lupa de timp. Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Ianuarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Cu ce materiale se poate ecrana electromagnetic un transformator ? inafara de tabla galvanizata sau chestii greu de confectional/taiat, caut o varianta mai simpla si eficienta. Am mai vazut in unele amplificatoare un fel de carton, altele un carton cu folie de aluminiu, cat de eficient este ? cel fel de carton s-a folosit ? Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 (editat) Numai tabla de fier , cu variatiunile ei ( otel moale electrotehnic etc . ) sau ceva cu crom in compozitie ... trebuie material magnetic . Trebuie sa o atraga magnetul . Ma rog , daca ai altceva mai bun ... ( am vazut ecrane de permalloy ) ! Corect si total acoperitor ar fi o dublura : fier + aluminiu , cupru , alama ( neferoase ) . La rigoare cablaj pentru circuite imprimate . Poti face probe , sa vezi efectul . Frecventele joase , deci si 50 Hz , sant atenuate semnificativ de metalele magnetice . Editat Ianuarie 8, 2015 de gauss Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Ianuarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 deci sa inteleg mai bine : NU trebuie folosita tabla de fier.....!!! Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Nu stiu de unde ai tras concluzia asta . E de fapt invers . Cea de fier e recomandata . Ma rog , in opinia mea . Daca postarea mea ti se pare incurcata sau greu de inteles , te rog sa o ignori , iar moderatorul sa o stearga . Cu stima ! Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Ianuarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Trebuie lasata postarea, numai ca am interpretat-o eu invers, dupa cum era formulata mi se parea in contradictie cu ce stiam, la prima citire, deci se poate folosi cu brio tabla cu o componenta feroasa ridicata... Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 (editat) Desigur . Bine ca s - a lamurit ... poate posteaza si alti colegi , sa nu ai dubii ! In principiu , se gaseste tabla necesara destul de usor . Chiar de la un burlan vechi , este galvanizata , dar cu un pic de efort se poate cositori elegant . Apoi un spray ( dupa curatirea decapantului si spalare ) , si gata " blindajul " ! Am vazut ca la toroidale se folosesc vase mici , circulare , din comert ... https://www.google.ro/search?client=opera&q=mains+transformer+ecranage&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#q=ecranare+transformator Editat Ianuarie 8, 2015 de gauss Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Ianuarie 8, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 am rezolvat, am gasit ceva tabla, mi am adus aminte cum bat tiganii cu ciocanul, si am realizat o conserva f buna.. Link spre comentariu
alexu_0687w Postat Noiembrie 17, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 (editat) salutare, pentru ca m-au rugat cativa useri sa public am atasat cele necesare constructiei modulului. si pentru a le face viata mai usoara am atasat si BOM ul. Spor AMPV1 layout.brd.pdf AMPV1 schematic.pdf AMPV1.brd compo.pdf AMPV1 BOM.txt AMPV1 BOM 2.txt Editat Noiembrie 17, 2015 de alexu_0687w Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum