Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O merge? sau no fi fet 100?

Postări Recomandate

Salutare,

Am o schema de ceva timp si m am gandit sa o execut, am facut cablajul piese noi tot ce trebuie, iar in final sa faca figuri. Nu pot regla nici curentul de mers in gol si nici nu amplifica cumva, mai nimic pe iesire pana cand la un moment dar intra in conductie un final si se comporta ca un scurt pe traf, atunci pacaie o data tare diful si cam atat stie sa faca modulul, am verificat tranz de mai multe ori, sunt functionali, am mai incercat cate un artificiu ceva si nimic.

Tranzistorii folositi sunt 2N5401, MJE 340 350 si IRFP 9240 si 240.

Posted Image

Daca aveti vreo idee, specificatie, poate sunt altii care au mai incercat-o si chiar nu a mers, ceva sfaturi!

Link spre comentariu

desi am tot verificat shema pe cablaj nu cred ca am gresit cu ceva,am vazut pe alte module fet 100 cu un tranzistor in plus decat am eu, asta ca numaratoare, daca ai cumva shema si poti sa o impartasesti si cu mine te rog, vreau sa ma conving ca e buna ce am eu.Am sa mai verific azi dupa amiaza ca e buna conectarea tranzistorilor, eu ma gandesc la altceva, sa nu placa ceva la tranz T3 T4 si T5 T6?

Link spre comentariu

Tranzistoarele mosfet lateral gen 2sj160-162/2sk1056-1058 au "caracterstica negativa" adica curentul de drena scade usor la cresterea temperaturii (autolimitare) si nu au nevoie de compensare in timp ce tranzistoarele verticale gen irf au "caracteristica pozitiva "si au nevoie de aceasta;chestiunea e valabila si la cele tip 2sj200/2sk1529 care sunt un fel de "verticale" mai apropiate de cele "laterale".Procedati cum doriti,optiunea va apartine.

Link spre comentariu

T7 fiind 240 iar T8 9240 , problema e ca degeaba invart eu de potentiometrul ala ca nu se misca nimic, in ampermetru arata undeva la 1,6 mA, dar a inceput sa creasca usor de la 1,1mA,asa tare ma enerveaza schemele astea super simple, ca is super instabile :sparge:Am tot citit pe aici pe forum despre falsificarea tranzistorilor, i-am masurat iar cei pnp aveau beta cam 180 iar cei npn cam 87-90 beta, sper sa nu ii inversez iar cei 2n5401 cam 170 betaDar tu ce tranzistori ai folosit?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări