sorinn Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Salutari tuturor ! De vreo 7 ani posed o masina de spalat Gorenje wa 813. Am fost foarte multumit de ea pana anul acesta, cand au inceput sa apara problemele: Prima data simeringul plus rulmentii, apoi periile motorului, (astea s-au rezolvat in regim DIY), dar acum, cel mai grav, a cazut, presupun, programatorul. L-am desfacut, am curatat cu smirghel fin toate contactele, (vreo cateva erau afumate bine), si dupa vreo 3-4 ore de munca l-am pus la loc. Aceleasi probleme ca inainte. Ce se intimpla: masina are 12 programe de la A la M; Pe "A" (prespalare) merge normal iar atunci cand sa treaca la "B" se opreste si nici motorasul nu se mai aude. Daca schimb manual programele si ma duc pana e la jumatatea programului "D" pleaca iar, merge si motorasul, dar la "E" (clatire) moare iarasi. Dau "la manivela" pana la "F" (stoarcere) unde functioneaza normal, si tot asa cu celelalte programe pana la "M". Apa nu-si ia decat intr-unul din sertarase. Ma intreb: sa fie programatorul cu toate ca atunci cand am desfacut programatorul, in afara de unele contacte obosite, n-am vazut vreo parghie sau vreo cama topita, rupta sau sarita de la locul ei. Ar putea fi timerul (modulul electronic) pe care, in afara de integrat, l-am verificat complet. Ceva sfaturi sau o schema electrica m-ar ajuta foarte mult. Multumiri anticipate! Link spre comentariu
ipotexas Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Nivelul de apa e cel normal? Daca nu,probleme la electrovalva.,presostat,etc Controleaza si rezistenta de incalzire.Programatoarele acelea mecanice cu greu se defecteaza Link spre comentariu
euvasile Postat Aprilie 22, 2013 Partajează Postat Aprilie 22, 2013 Dupa cum a specificat si colegul ipotexas( sper sa nu fie cu suparare dar de ce va alegeti astfel de nume? Nu este o rusine sa zici cum te cheama cu ceva adaugiri acolo, de regula generatia care am trait in comunism nu ne alegem astfel de nume, sau poate gresesc eu ? sau sunt eu antic) cel mai probabil e arsa rezistenta, fa o verificare. Am o specificare si anume ca nu am fost si nici nu sunt un fan al comunismului. Link spre comentariu
ipotexas Postat Aprilie 22, 2013 Partajează Postat Aprilie 22, 2013 Dupa cum a specificat si colegul ipotexas( sper sa nu fie cu suparare dar de ce va alegeti astfel de nume? Nu este o rusine sa zici cum te cheama cu ceva adaugiri acolo, de regula generatia care am trait in comunism nu ne alegem astfel de nume, sau poate gresesc eu ? sau sunt eu antic) cel mai probabil e arsa rezistenta, fa o verificare. Am o specificare si anume ca nu am fost si nici nu sunt un fan al comunismului.Nici o suparare. Am trait si eu in comunism. Nickname/ul e o chestie de fantezie Link spre comentariu
sorinn Postat Aprilie 23, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2013 S-ar parea ca d-l ipotexas a avut dreptate. Programatorul si electrovalvele formeaza un "cerc vicios" in cazul in care una din ele nu functioneaza. Una din electrovalve este defecta, iar exact programele care ar trebui sa-si ia apa prin acea electrovalva nu functioneaza. Astfel, masina nu-si ia apa, presostatul nu cupleaza motorasul programatorului, iar acesta nu lucreaza. O sa cumpar un set de supape, o sa le schimb, si voi reveni cu rezultatul. Daca merge, as fi bucuros ca am scapat de o cheltuiala neprevazuta (supapele costa vreo 40 lei - sh, bineinteles fata de un programator - in jur de 300-350 lei). Oricum multumsc celor care au dorit sa ma ajute. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum