cristian_draghiescu Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Am propus un traf HV de televizor A/N autoNu văd cum ar putea funcţiona în condiţiile cerute.Înalta tensiune la acel TV este furnizată la un curentîn jur de 100 μA, de 40 de ori mai mic decât cerinţele.Secundarul său nu a fost dimensionat pentru aşa ceva. Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Just. 270uA era curentul la un secundar A/N si 1mA pentru unul color(pe vremuri). Ar trebui un traf bobinat sau, in ultima instanta, un MOT cu dublor de tensiune, izolatia secundarului fiind in parametrii constructivi. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Un flyback la 12-40V (nestabilizati) ocupa spatiu putin si nu e greu de realizat. Nici izolatia, redresarea sau multiplicarea cu piese uzuale (condensatoare 1500Vcc). Se poate si o semipunte cu mai multe secundare de 400V varf. O redresare dubla pe fiecare ofera +/-700-800V care se pot inseria si se pot folosi electrolitici de 450V. Spatiu mic, piese uzuale, solutie simpla la 20V (sa zicem) reglabili, cu IR2153.Poate o idee buna este si trafo linii TV/AN. Ar trebui sa aiba si infasurari de tensiune mai mica care pot fi folosite. Dar eu l-as face cu mana mea. Bobonajul acelui secundar rezista la curenti mult mai mari de cei 5mA ceruti.Ce rost au kilogramele alea de trafuri pentru 20W? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 .Ce rost au kilogramele alea de trafuri pentru 20W?Kilogramele pot inlocui lipsa experientei in realizarea unei surse in comutatie...E usor sa vorbim de o sursa in comutatie,de 4Kv,cand nu stim ce cunostinte are omul;apropo de om,nu prea a mai dat un semn de viata in ultimul timp.Semn de deosebit interes.. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Trafurile din monitoarele LCD au fost mentionate pana acum? Cele pt lampile CCFL.Un d-ala scoate 700-1000V, la 7-10mA.Deci 4-5-6 asmenea trafuri, cu secundarele in serie ar rezolva problema.Se alimenteaza printr-o punte H de la 12-24V (in functie de monitor, uzual 12V) Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 nu prea a mai dat un semn de viataPoate a construit sursa si...(si nu mai are nevoie de alte opinii, doream sa zic) Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Oricum a fost o discutie folositoare , prin prezentarea unui evantai destul de larg de solutii potentiale , cu bune si rele ... Eu personal asta caut si apreciez la Elforum , mai putin scheme " la cheie " , nu aduc mari servicii unei categorii de cititori , cel putin mie ... prefer sa gasesc idei , pe care sa le memorez si eventual prelucrez daca am nevoie , plus castigul din analiza teoretica mai profunda sau macar " imediata " a solutiilor prezentate . Link spre comentariu
Vizitator cc_2_2 Postat Mai 30, 2013 Partajează Postat Mai 30, 2013 Multumesc pentru rectia promta si variata la problema mea. Deoarece problema formulata este intradevar problema pentru mine am studiat toate solutiile propuse, in masura in care cunostintele imi permiteau.Nu am intervenit in discutiile tehnice deoarece fara un studiu prealabil ma depaseau.Multumesc pentru raspunsuri si voi reveni cu un post despre solutia aleasa (functionala). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum