gica70 Postat Iulie 22, 2013 Partajează Postat Iulie 22, 2013 Se pare ca nu toti sunteti la curent cu proiectul romanesc "laser de mare putere". Acest proiect are o miza extraordinara in relansarea folosirii energiei nucleare prin reducerea sau anihilarea radioactivitatii deseurilor; cel putin asta am inteles eu. Link spre comentariu
eugeniusro Postat Iulie 22, 2013 Partajează Postat Iulie 22, 2013 Am auzit ceva dar tare mi-e teama ca e doar un motiv pentru cativa smecheri de la noi sa mai toace ceva fonduri europene iar pentru aia care ne dau fondurile sa ne trimita pe cap ceva deseuri radioactive pentru teste Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 22, 2013 Partajează Postat Iulie 22, 2013 Eu ma intreb de ce nu au facut Americanii sau Chinezii ca sunt mai potenti financiar si tehnologic decat Romanica. Ceva nu miroase a bine aici. Putea americanul sa "cumpere" proiectul cat ai zice peste.Dar ii mai fain sa finanteze si sa testeze in alte locuri decat tara lor.Sa nu uitam ca americanii dispun de lasere de mare putere dispuse pe avioane pentru asa zisa interceptie si distrugere a rachetelor balistice. Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 22, 2013 Partajează Postat Iulie 22, 2013 Ca putere cred ca ai dreptate dar, dupa cate am inteles, e vorba si de o anumita lungime de unda. Deasemenea am inteles ca aici a inceput construirea unui mare laborator unde vor activa multi cercetatori din toata Europa.Deasemenea am aflat ca finantarea e din EU. Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 22, 2013 Partajează Postat Iulie 22, 2013 http://timetv.ro/2012/10/29/mega-laseru ... -nucleare/ Cred ca despre asta vorbesti insa este destul de greu de atins dezideratul. Faza e ca descompunerea radioactiva , chiar si cu laserul , este dificil de prognozat si de realizat din mai multe cauze . http://www.scientia.ro/fizica/58-fizica ... ctiva.html Citind aici ne lamurim mai bine nitel. Gandeste-te la ce energie supui deseurile si fiind inca radioactive la ce se poate ajunge ? Un mare Buuuuuuuummmmm. Daca nu controlezi bine procesul. Ca sa controlezi bine procesul trebuie sa lucrezi cu cantitati mici de deseuri . Altfel zis , cantitatile neutralizate sunt infime . Si daca incerci eva la scara mai maricica , unde se disipa energia cedata prin fisiune ? Realizati ca este vorba de Laser de 10PetaWatti parca . Daca nu ma inseala memoria. Energia degajata de acesta fiind extrem de mare. Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 Eu sunt sigur ca cercetatorii vor gasi toate rezolvarile si nu cred ca se arunca aiurea atatea milioane de euro. Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 Cercetatorii se chinuie de ani buni sa gaseasca leacuri la diverse boli si infectii la care inca nu au gasit leac.Ia mergi la spitalul de boli infectioase si vezi daca gasesti vreun pacient care a ingerat un larazit numit amiba de apa dulce sau amiba mancatoate de creier. Vezi daca poate fi salvata acea persoana. Nu mai zic de cancer cate miliarde sau investit.Ebola ce zici?Tu crezi ca daca era asa simplu nu o faceau altii? Ii angajau pe cercetatorii romani cu salarii barosabe sa lucreze ptr ei. Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 Se pare ca s-au inversat rolurile, EU sunt gica (contra)!Uite, acum vreau sa fac o legatura cu un eveniment decurand aflat cum o femeie (parca din Rusia) a fost traznita de i s-a topit lantisorul de la gat (era o spira in scurt!) iar cruciulita a ramas neatinsa.Nu asta a fost minunea ci faptul ca femeia era inregisrata cu cancer la sani si facea tratament. Dupa acest eveniment cancerul a disparut!. Dupa cum ai vazut cercetarile merg si in aceasta directie, in lupta impotriva acestei boli groaznice. Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 @gica70 - hai sa o lasam balta cu " m-a traznit fulgerul si m-am vindecat de cancer!"Repet! Cu radioactivitatea nu te joci. Mai ales la nivelul ala de energie.Una e un senzor din detectorul de gaz alta e dedeul radioactiv rezultat prin consumarea combustibilului nuclear.@skaarj sau @BogdanA74 iti pot veni cu argumente mai clare daca eu nu reusesc acest lucru. Link spre comentariu
eugeniusro Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 Daca te loveste traznetul evident ca nu mai mori de cancer Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 "Această formă de radioterapie ţinteşte direct tumorile ce au rădăcini adânci în corpul uman, reducând atât riscul de reapariţie cât şi potenţialul dezvoltării unor noi tumori. Primele rezultatele ale acestor experimente sunt aşteptate în 2018 şi 2019. „Acest tratament există deja, dar necesită acceleratoare de particule foarte mari şi extrem de scumpe”, explică Zamfir." La acest aspect m-am referit, nu la o minune. Eu cred ca efectul unui trasnet poate fi asemanator acestui tratament. Aygune, tu esti cercetator? Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 23, 2013 Partajează Postat Iulie 23, 2013 "Această formă de radioterapie ţinteşte direct tumorile ce au rădăcini adânci în corpul uman, reducând atât riscul de reapariţie cât şi potenţialul dezvoltării unor noi tumori. Primele rezultatele ale acestor experimente sunt aşteptate în 2018 şi 2019. „Acest tratament există deja, dar necesită acceleratoare de particule foarte mari şi extrem de scumpe”, explică Zamfir." La acest aspect m-am referit, nu la o minune. Eu cred ca efectul unui trasnet poate fi asemanator acestui tratament. Aygune, tu esti cercetator? Gica , Nu , nu sunt cercetator insa am avut mama bolnava de cancer prin 97 si acum facem anual analize si alte cele . Intamplator Oncologul ei este prieten de familie .Ai idee ce Efecte are pe termen lung si scurt asemenea procedura ? Ai vazut un om dupa tratament cu radiatii de inalta intensitate ? Radioterapia ? Ai idee cum crapa hematiile si cum scade hemoglobina ? Nu sunt cercetator dar am studiat apropape tot ce am prins in materie de oncologie , biologie / anatomie si cardiologie. Fix in clipa in care am primit mail ca a fost postat raspuns la acest subiect scanam rezultatele sa le pun doctorului pe mail ca sa nu mai stam la coada la cabinet . In urma discutiilor cu doctorul respectiv si altii de pe la Bucuresti , un fizician nu poate trasa o concluzie medicala. Este o ipoteza nu o certitudine. Cauta sa citesti despre Accelerator Linear , Gamma-Knife si IMRT (radioterapia cu intensitate modulata). De asemenea citeste si despre Ciclotroane. Care sunt fix acele acceleratoare de particule pomenite de Zamfir. Ciclotroanele produc neutroni sau protoni si este utilizat in forme rare de cancer deoarece este necesar un tratament foarte delicat , exemple fiind - melanomul ochiului, sarcomul bazei craniului , etc , etc. Ceea ce iti raspund , este documentat si nu de pe net sau mai stiu eu ce wikipedia ci direct de la surse. Nu vrei sa stii cum e sa vezi un om ( din familie ) marcat cu markerul in zonele de iradiere iar dupa iradiere sa o vezi cum cheleste si isi varsa toate cele din ea. Absolut Toate formele de Radioterapie au efecte adverse iar ceea ce spune Zamfir acolo deja exista si se utilizeaza si in Romania dar nu au nici o tangenta cu Trasnetul ( Fulgerul ). Link spre comentariu
aureliu67 Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 "Această formă de radioterapie ţinteşte direct tumorile ce au rădăcini adânci în corpul uman, reducând atât riscul de reapariţie cât şi potenţialul dezvoltării unor noi tumori. Primele rezultatele ale acestor experimente sunt aşteptate în 2018 şi 2019. „Acest tratament există deja, dar necesită acceleratoare de particule foarte mari şi extrem de scumpe”, explică Zamfir." La acest aspect m-am referit, nu la o minune. Eu cred ca efectul unui trasnet poate fi asemanator acestui tratament. Aygune, tu esti cercetator? Radioterapia este doar o metoda de distrugere a tesuturilor. Nu conteaza ca sunt tesuturi normale, maligne sau benigne. Avantajul este ca patrund in oganism si isi ating tinta f usor. Inainte se mai folosea distrugerea tumorilor prin injectarea alcoolului etilic concenentrat. Si inca ceva.. Diferenta dintre celulele unui tesut normal, si cele canceroase este ca ele nu diferentiaza in nici un fel de tesut si le lipseste mecanismul de stopare a diviziunii lor. Nu prea vad cum ai putea realiza o distrugere selectiva a celulelor canceroase fara sa afectezi celulele normale din cauza ca din punct de vedere biologic sunt identice. Daca discutam din punct de vedere functional atunci e altceva. Eradicarea cancerului metastazat va fi posibil doar daca se va reusi restabilirea fortata a echilibrului in interiorul celulelo rsi inducerea diferentierii lor in tesuturi normale. Chestia cu extirparea tumorii ajuta in stadiile incipiente, si are efect doar daca nu a ramas nici o celula canceroasa in organism. Link spre comentariu
puriu Postat August 5, 2013 Partajează Postat August 5, 2013 Foarte corect. Dar, din vorba in vorba, s-a ajuns departe de "Curent electric GRATIS ????". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum