Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LANTERNA CU 1000 LEDURI !!!

Vizitator catalin999

Postări Recomandate

Vizitator catalin999

Salutare, vreau sa fac o lanterna cu cel putin 1000 leduri, ledurile sunt de 0.5 mm din alea cu lupa de la brichete care se alimenteaza cu 3 baterii Ag3. Ma poate ajuta cineva cu pcb-ul in format electronic pt leduri ? avand in vedere ca trebuie sa fie rotund nu prea imi iese. Vreau sa le alimentez cu o baterie sau 2 de 12v 7Ah ori 2 sau 4 baterii de 6V 4 Ah. Astept orice parere, idee sau sugestie pt acest proiect.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• validae

1

• leo 17

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator andreimihai3

Mia de leduri te costa mai mult decat un Cree XM-L sau XP-G. Un singur led e usor de schimbat. Daca ai un singur led te poti juca cu focalizarea, alde spot, flood light. viewtopic.php?f=14&t=145270 Sunt 10W pe muchie aici, dar asta e reflector. Pot face si o lanterna de 20W dar nu merita: ori ai racire activa ceea ce inseamna cooler, galagie, ori un controller care limiteaza curentul si trece de la turbo la high.

Sunt de preferat leduri de 3-5-10W fie si no name, oricum au o eficienta mai mare decat chinezariile ala din brichete.

Sa o luam sistematic:

1. Ai sau nu mia de leduri? Daca le ai putem face o schema pentru ele cu grupuri serie-paralel. PCB? Cred ca glumesti, mai bine le legi pe aer!

2. Vrei sa o utilizezi la ceva anume sau doar sa iei ochii? Pentru aplicatii ambientale recomand 2700, maxim 3000K; ledurile din bricheta au pe la 5500.

In tubul ala as fi bagat fie un HID, cum a facut un neamtz cu mana rupta, tot pe youtube, fie un led de 100W cu cooler CPU.

3. Luam un maxim pentru ledurile de 5mm, 20mA la 3V, ar iesi aproximativ 6W si ceva. Diametrul unei carcase pentru 1000 leduri suporta bine 3-4 leduri de 6W.

4. Costurile! Cu sub 40lei gasesti leduri Cree de 10W, lumeni pe care nu-i pupi cu mia de leduri rapciugoase.

5. Daca esti din Pascani, ignora General Systems, aduce leduri prin comanda la preturi bombate (sper ca Cristi nu citeste). Dioda n-are si n-a avut niciodata, ramane Alfa&Omega cu leduri no name. Ma am binisor cu patronul, iti obtin o reducere daca vrei (la leduri, restul te priveste).

http://postimg.org/gallery/p8fqjdq/64c802a6/ 2.5W, ledul e de 5, il iei cu 18lei la GS (nu mai au, curat ledurile de pe stoc periodic). Lanterna e 35lei in bazar, ii schimbi ledul, eventual te joci la driver sau il schimbi. Ti-ar trebui 39 leduri adica minim 78 lipituri pentru a echivala un led din asta. Despre raportul lm/W iti faci un manual la purtator din forumul asta, ai ce citi. Cauta maxim_sedilec, ce-a postat. Daca-l motivezi poate iti da niste leduri moca. Cateva iti dau si eu moca, daca vrei ti le lipesc pe star-uri.

Link spre comentariu
Vizitator catalin999

Multumesc pentru implicare, detin aproximativ 5000 de leduri din astea cu tot cu baterii si carcasa, de asta am ales varianta asta, stiu ca e mai greu de facut si necesita mai mult timp si rabdare. In principiu vreau sa-l depasesc pe ala cu 500 de leduri si pentru a ma distra cu lanterna cand merg cu cortul. La final o sa pun si eu pe youtube.

post-18478-139829619398_thumb.jpg

post-18478-139829619415_thumb.jpg

Link spre comentariu

Deci vrei sa-si bata cineva capul sa-ti faca un PCB rotund cu minimum 1000 de leduri ca sa-i bati recordul unuia de pe Youtube! Asta e subiect de Bazar/Servicii-Electrojob.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări