Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelamuriri HDD

Marian

Postări Recomandate

Salutari.

Cer scuze moderatorilor ca deschid subiect nou dar am nevoie de ceva lamuriri. Trebuie sa achizitionez un HDD deoarece asta a cam dat ortu popii... ideea este ca cel de acum este cu interfata SATA2, placa de baza este Biostar G31M+, nu-i cea mai stralucita dar sunt multumit de ea, acuma ideea este ca pe la magazinele online din cate am vazut cele cu interfata SATA2 sunt sau no-name sau inaccesibile, la SATA3 sunt mult mai multe optiuni dar este compatibila interfata asta cu placa mea de baza? cineva mi-a recomandat un HDD Seagate Barracuda 1TB, 7200RPM, 64MB, SATA3 spunand ca l-a testat cu cablu de SATA2 si este functional, acum ceea ce va rog pe domniile voastre este sa va dati cu parerea daca intr-adevar SATA3 ar fi compatibil cu placa mea de baza si totodata daca ace; seagate baracuda de care am pomenit mai sus este ok, ar fi o veste foarte buna pentru mine sa fie in regula acela deoarece s-ar inscrie in bugetul meu de 300 lei.

Apreciez orice pareri sau sugestii aveti si va multumesc anticipat.

Toate cele bune.

Marian.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

2

• Matrixu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

In situatia ta sunt si eu. Adica folosesc HDD-uri cu interfata SATA3 pe placi de baza cu SATA2 si merg fara probleme. Atat doar sa fi constient ca vitezele de transfer vor fi la la nivel de SATA2 nu SATA3 cum e HDD-ul. Eu a-s recomanda WesternDigital ca HDD-uri. Am folosit si folosesc WD atat acasa cat si la servici si sunt foarte multumit de ele. Am placi de baza Asus M2N-E si Gigabyte GA-H55N-USB3 si merg HDD-uri SATA3 fara problemeStima.

Link spre comentariu

Multumiri pt interventie si pt vestea buna, asadar Sata3 nu va fi o problema de compatibilitate ceea ce ma bucura mult, referitor la viteza nu-mi fac iluzii, daca va fi macar la fel de ok precum a fost asta ( il am de mai multi ani dar ii ajunge) atunci voi fi foarte multumit deoarece oricum de obicei nu am pretentii prea mari, nu ma pasioneaza jocurile, uneori imi mai pierd timpul cu vechituri rulabile si pe un pentium 3 vechi, il folosesc in principal pentru softuri care tin de electronica, browser internet si winamp...Motivul pt care am pomenit de acel seagate este ca am gasit exact acel hdd la un prieten la un pret mai mult decat ok, data fabricatiei ar fi februarie anul asta si asta m-a atras l el, tipul respectiv este ok si am incredere in el nu-i bai, ideea insa ar fi daca modelul in sine este in regula...Inca o data multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări