radu cnc Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Masina mea de gaurit este tot un STERN si este modelul din poza, are con morse 2 se poate vedea si din pozele postate mai sus pe pagina anterioara. Link spre comentariu
alin 105 Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Sternul dvs face parte din categoria imediat urmatoare de marime.La fel si Gudele meu de 600 W are con morse 2 detasabil. Cele din categoria 180-350 W sant cele despre care spun ca sunt identice intre ele, fara nici o diferenta de calitate.Si sint facute toate in aceeasi fabrica, doar is branduite diferit Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 30, 2013 Partajează Postat Octombrie 30, 2013 Ca mod de analiza, se poate desprinde urmatoarea logica, atunci cand dorim sa achizitionam o masina de gaurit de banc. O masina construita pentru a folosi cel mult cu un burghiu ϕ10, nu va avea niciodata (sau foarte rar) con morse pentru fixarea burghielor cu coada conica. O masina de gaurit de banc, construita pentru a folosi un burghiu mai mare sau egal cu ϕ13, va fi prevazuta cu un alezaj conic, care poate fi CM1, daca diametrul maxim al burghiului este de ϕ13, sau CM2 daca diametrul maxim este ϕ16. Link spre comentariu
enjoy Postat Decembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Cum se scoate mandrina la o masina cu coloana Stern BD13AV? E pe con sau mai bine zis jumate de con. Link spre comentariu
alin 105 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Cum se scoate mandrina la o masina cu coloana Stern BD13AV? E pe con sau mai bine zis jumate de con. de pe pagina anterioara:...Am mai cumparat o masina de gaurit cu coloana, Stern de 350 W......... Cea mai mare jmecherie comerciala e acel con MT2 din reclama ....care eu mi-l inchipuiam sub forma unui ax detasabil, ca la masina de gaurit Gude GTB 16/5 pe care o am, si in care poti sa bagi direct burghiu.Acel MT 2 e un ax simplu , conic, cat se poate de "nedetasabil"Am deja 3 astfel de masini de gaurit cu coloana.... au ax nedetasabil, (Stern BD13AV).Axul detasabil il gasesti la masinile un pic mai mari, cu preturi incepand de pe la 900 lei. Link spre comentariu
enjoy Postat Decembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Mandrina se poate detasa, a venit searata in cutie. Vreau sa o scot ca sa o inlocuiesc cu alta insa nu stiu cum, n-are rost sa trag de ea. Link spre comentariu
alin 105 Postat Decembrie 7, 2013 Partajează Postat Decembrie 7, 2013 Scuze, am citit pe diagonala.AXul nu se poate detasa, insa mandrina da, evident.Mandrina e pe con, deci trebuie sa improvizezi un extractor,ar trebui sa iasa fara probleme. Link spre comentariu
enjoy Postat Decembrie 12, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Cum ar trebui sa arate un asemenea extractor? Ar trebui sa prinda mandrina si sa se sprijine in con?Aveti idee unde as putea gasi o mandrina care sa accepte burghie de 1mm? Am vazut pe un site insa comanda minima este de 150lei, iar in magazinele astea mari nu se gasesc decat cu prindere pe arbore cu filet. Link spre comentariu
enjoy Postat Decembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Am gasit o solutie:http://youtu.be/ROdWkpg2tEs Link spre comentariu
alin 105 Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Am fost plecat.Cand am zis extractor,nu m-am gandit la o anume scula, ci la ceva usor si rapid de construit din 2 palci de otel si un surub lung, similar ca idee cu extractoarele de rotule de Dacie, cu diferenta ca are in pls un surub lung, ascutit in capat care apasa axul mandrinei.Peneledin poza aia functioenaza la fel de bine.Mandrina pica usor, nu e nevoie de forte mari. Link spre comentariu
enjoy Postat Decembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Multumesc! Mandrina o sa cumpar una fara cheie, citisem ca sunt destul de bune si mai economisesc timp cand schimb burghiele. Link spre comentariu
mihaighe Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Multumesc! Mandrina o sa cumpar una fara cheie, citisem ca sunt destul de bune si mai economisesc timp cand schimb burghiele.Bune sant alea facute la Focsani,poate gasesti una prin targ.Chinezesti am avut eu dar nu prea strang (sau poate am fost eu ghinionist ). Link spre comentariu
enjoy Postat Decembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Am dat foarte usor mandrina jos, fara pene. Am turnat WD40 intre mandrina si con, cu o mana am tinut de fulie si cu cealalta am invartit usor mandrina, a iesit in 2 secunde (probabil si pentru ca nu era fixata chiar asa bine, n-am apucat decat sa dau o gaura de proba intr-o teava de aluminiu)Eu sunt multumit de astea automate, o sa-mi mai cumpar una si pentru strung. Link spre comentariu
enjoy Postat Ianuarie 6, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2014 Unde gasesc in Romania un laser pentru ghidaj care sa poata fi adaugat la o masina cu coloana? Link spre comentariu
giongiu Postat Mai 4, 2014 Partajează Postat Mai 4, 2014 (editat) Va salut! Ca sa nu deschid alt topic, postez aici. Vreau sa cumpar o bormasina cu coloana, dar nu stiu ce sa aleg. Bugetul disponibil, maxim 1000 roni. Am vazut ceva modele la Einhell, stiu ca nu stralucesc prin calitate, dar nu o voi folosi intensiv. Modelul care imi face cu ochiul, e acesta http://www.sculebavaria.ro/masini-de-gaurit-insurubat-si-daltuire/masini-cu-coloana/masina-de-gaurit-cu-coloana-einhell-bt-bd-701-630-w-2450-rpm-masina-de-gaurit-cu-coloana-bt-bd-701.html? Rog pe cei ce detin o astfel de bormasina sa-si exprime ceva opinii, pentru care le multumesc anticipat. Desigur ca in cazul in care exista ceva mai bun, in aceeasi categorie de pret, ma pot orienta si spre alt model sau producator. Editat Mai 4, 2014 de giongiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum