Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de gaurit cu coloana

enjoy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• enjoy

16

• alin 105

13

• mihaighe

7

• giongiu

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Masina este cam mare si o sa bata dar se poate regla jocul la ax,mandrina am si eu si sa sti ca a mea bate.Nu se poate prinde decat in mandrina masini si in cazul asta jocurile se insumeaza.

Link spre comentariu

Cum spunea si colegul mihaighe, daca vei folosi doua mandrine, erorile se vor insuma, si cum nici una nu e stralucita, rezultatul vor fi multe burghie rupte.

Masina de gaurit de einhell e una de calitate slaba, dar daca ii elimini jocul axului axului principal, ai o sansa sa faci ceva cu ea.Ca sa elimini mandrina intermediara folosesti burghie cu coada de 2.35 mm si varf de 1 mm de genul:

http://www.proxxon.com.ro/proxxon-28854 ... 1-0mm.aspx

Burghiele sunt de foarte buna calitate, dar daca bataia axului masinii de gaurit va fi prea mare, se rup usor.Dupa achizitia masinii de gaurit, trebuie eliminat obligatoriu jocul, de la inceput,pana cand axul principal nu are uzuri.

Link spre comentariu

Jocul axului cum se poate regla? Are vreun filet, saiba? Burghiile de centruire nu ajuta?O alta varianta mai buna decat masina de gaurit cu coloana pentru gauri in tevi este? Daca nu, va rog sa-mi recomandati una mai buna!Va multumesc pentru raspunsuri!

Link spre comentariu

Pun o poza cu aceeasi modificarea in cauza , facuta de mine ,dupa metoda preluata de la colegul radu cnc.Metoda e buna, rezultatele gauriri s-au imbunatatit considerabil.Singura problema e ca am facut aceasta operatie dupa ce axul in cauza a capatat deja uzurile normale ( ovalitati, micsoarea diametrului neuniform in zona principala de lucru, etcdownload/file.php?id=31614&mode=view Se taie corpul de fonta al masinii in partea frontala cu gaura rotunda la capatul taieturii.Cu 2 suruburi se micsoreaza alezajul pana la disparitia jocului, permitand totusi culisarea axului.In al doilea rand nu ai precizat in ce materiale vei da gaura,feroase neferoase , cate gauri (5 gauri sau 500/zi),, hobby sau vrei solutii profi ,ce marimi aproximativ au tevile si nici bugetul disponibil.Noi, solutii iti dam multe, da`bujetu, bujetu`? :naughty:

Link spre comentariu

Cred ca m-am prins cum se face.

Bujetu' as fi vrut sa fie cat mai mititel, avand in vedere ca acum cateva zile am investit in hobby-ul meu pentru un strung. M-am gandit la 350-500 lei, gauri vreo 3-4 pe zi in inox si aluminiu, tuburi subtiri ( cativa mm).

Iti multumesc pentru informatii! O sa aleg o masina si apoi o sa incerc sa o rezolv! :)

Link spre comentariu

pana in 500 de lei toate masinariile is cam la fel, cele mai multe identice intre ele, facute de acelasi producator, inscriptionate diferit.Eu am vazut acelasi model de masina la 5 producatori diferiti, diferenta constand in culoare si autocolante.

Link spre comentariu

Stern sau Einhell banuiesc ca e acelasi lucru.

Einhell BT-BD 401 399 lei: http://www.sculebavaria.ro/product--mas ... 1--87.html

Stern Austria BD13AV 355lei: http://www.stern-austria.ro/product--bo ... 13195.html

Am mai gasit:

350W FERM TDM1025 - 438 lei

http://www.sculesiechipamente.ro/Masini ... -3370.html

P13e 350w - 443 lei

http://www.magazin-scule.ro/utilaje-pen ... ana%20P13E

Sper ca am voie sa pun aceste link-uri, nu intentionez sa fac vreo reclama.

Link spre comentariu

Da, gresisem, inafara de autocolante si culoare , mai difera si protectia de tabla si amplasarea butonului.... :nas: Daca te uiti la piesele de fonta, o sa observi ca sunt identice, mai putin la Einhell la care talpa masinii si masa culisanta pare sa fie diferita.Ideea e ca nu vei gasi diferente intre ele de calitate.Cam toate au acealsi joc semnificativ la axul de gaurire, acelasi motor, aceasi cursa de lucru,aceeasi mandrina. O masina semnificativ mai buna incepe de pe la 900 lei in sus.

Link spre comentariu

Daca tot ne-am prins demult ca sint aceleasi masini; cureaua lor, ati ajuns sa o schimbati? La a mea a trebuit schimbata ca s-a facut franjuri si am tot incercat pe curele pina am ajuns la una acceptabila dar tot second hand. Problema ei, a curelei originale este ca pare sa fie mai ingusta decit standardul. Se gaseste pe undeva?

Link spre comentariu

salut,eu iti recomand Stern Austria BD13AV, are mandrina pe con MT2de la rocast iti cumperi OPTIMUM universal rapid - mandrina fara cheie, precizie buna, cod 305 0623(prinde 0 - 13mm) si adaptor B16/MT2 cod 305 0659ajungi aproape de 600 ron dar impusti 2 iepuri - mandrina optimum merge perfect in papusa mobila de la CJ18

Link spre comentariu

Intradevar, chestia asta imi scapase.Sternul are mandrina pe con ceea ce e un mare avantaj.In plus mai primesti si o mica menghina...Deci la gama low cost, Sternul pare sa fie o optiune mai buna fata de celelalte masini.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări