cristi10 Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 As dori sa stiu daca un acumulator care produce o tensiune de 1.2V fata de 1,5 normal afecteaza cumva aparatul electronic care il alimenteaza scurtad durata de viata a acestuia. De exemplu o telecomanda e alimentata cu 2.4 V fata de 3V tensiune medie care e o diferenta considerabila. Si daca da care ar fi cele mai afectate. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 Nu . Singurele probleme , care nu afecteaza decit functionalitatea , si in nici un fel aparatele in sine , apar la anumite modele , gen camere foto , care masoara tensiunea cu care sint alimentate , si cand scade sub un anumit prag , intrerup functionarea , afisand " low battery " , presupunand ca nu mai exista destula energie ( pt . blit , lampa iluminare , etc . ) , desi acumulatorii sint aproape complet incarcati . Aceasta interpretare apare deoarece au fost gandite sa functioneze cu baterii de 1,5 volti , repet , numai anumite modele . Link spre comentariu
salsa Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 In cazul telecomenzilor apare uzura prematura a butoanelor daca sunt alimentate din acumulatori. Tensiunea acumulatorilor scade rapid dupa ce sunt luati de la incarcare iar telecomanda se va manifesta ca si cum ar fi alimentata din baterii descarcate. Asta duce la putere mica de emisie si necesitatea apasarii repetate pe butoane sau chiar mai tare, depinde de utilizator. Am vazut oameni care se inclina cu tot corpul ca sa apese butonul la lift... Dealtfel, nu vad motivul sa pui acumulatori la telecomanda. Pentru cativa lei pe an... Altfel, alimentarea la tensiune scazuta nu afecteaza negativ aparatele, exceptie fac cele care decupleaza sub o anumita tensiune, cum zicea colegul. In concluzie, alimentate din acumulatori in loc de baterii, aparatele se vor manifesta ca si cum bateriile ar fi descarcate. Ce se intampla depinde de tipul aparatului. Cu display, cu motor etc. O solutie ar fi acumulatorii NiZn http://en.wikipedia.org/wiki/Nickel%E2% ... nc_battery dar pana nu testez personal nu pot zice mai multe. Link spre comentariu
cristi10 Postat Aprilie 20, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2013 Se merita sa inlocuim bateriile conventionale cu acumulatori NiMH m-am gandit sa fac treaba asta si sa inlocuiesc la telecomenzi poate si la radio CD ca tot vine sezonul de iesit la iarba verde 6 x 1.2, 7.2 fata de 9v E cam mare diferenta? Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 La telecomenzi ... nu se merita . Consumul e mic , si ocazionat doar de apasarea tastelor . Un set de baterii bune ( alcaline ) rezista destul , mult mai mult decat intervalul dintre 2 incarcari al acumulatoarelor ,care trebuie scoase , reincarcate , etc . Pentru consumatorul de 9 V , s-ar putea sa fie cam putin , ar merge o proba prealabila . Ca baza de calcul , trebuie luata tensiunea de 1,24 V . Aceasta este tensiunea nominala a unui acumulator incarcat complet . In alta ordine de idei , personal sant adeptul folosirii acumulatorilor la consumatorii semnificativi , din care personal folosesc destui . De ceva timp m - am orientat spre Ni-MH varianta " stay charged " , gen Eneloop de la Sanyo . Au autodescarcarea f . mica , iar pretul e rezonabil , in jur 10 RON pentru un element R6 , cam cat 2-3 baterii alcaline bune . Se merita daca alimenteaza consumatori folositi intensiv , investitia se amortizeaza rapid . Eventual trebuie achizitionat un incarcator bun , nu sant foarte ieftine . Socotelile si le poate face fiecare , iar decizia se poate lua in consecinta ... Link spre comentariu
cristi10 Postat Aprilie 21, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Am luat un incarcator TRONIC http://www.lidl.de/de/Weiteres-Zubehoer ... TLG-500-B1 e o solutie buna? La pretul asta vorbesc dar acumulatorii tronic merita investitia? Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Da ... este o investitie buna . Tronic e o marca ieftina a concernului Lidl , ca raport pret-calitate e O.K. Puneti-i la treaba , capacitatea corecta a acumulatorilor se obtine dupa 4-5 cicluri incarcare - descarcare complete . Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 30, 2016 Partajează Postat Mai 30, 2016 Salutare..... Mai functioneaza incarcatorul Tronic achizitionat de la Lidi? Am vazut ca sunt din nou in magazine si ma tenteaza sa cumpar si eu unul. O sa-l folosesc pentru acumulatorii jucariilor baietelului meu. Credeti ca este un aparat bun? Dar de acumulatorii Tronic ce parere aveti? Am vazut ca sunt destul de ieftini, 4 bucati R6 costa undeva la 15Ron. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 31, 2016 Partajează Postat Mai 31, 2016 Dupa 4-5 luni doar 50% mai sunt utilizabili. Link spre comentariu
validae Postat Mai 31, 2016 Partajează Postat Mai 31, 2016 La preţul acela sund convenabili, fiindcă se apropie de preţul unei baterii alcaline de firmă, dar capacitatea mult mai mare.Chiar dacă te ţin 6 luni, dar în acele 6 luni economiseşti echivalentul câtorva baterii ,,de firmă,, şi tot ieşi mai bine cu acumulatori. Personal folosesc baterii decât la o singură telecomandă, fiind bateriile cu care a venit televizorul nou cumpărat, în rest am de mulţi ani folosesc doar acumulatori de diverse tipuri, inclusiv modelul Tronic, de la Lidl. Văd că de o jumătate de an nu am probleme cu ei. Am ales acumulatorii fiindcă chiar dacă se întâmplă să se descarce când am nevoie urgent de ei, există posibilitatea încărcării rapide controlate şi poţi să-ţi faci treaba o vreme şi dacă-i încarci rapid 10-15 minute, dar o baterie moartă nu-şi mai revine aşa uşor. Referitor la posibilitatea defectării unor aparate din cauza acumulatorilor, nu se pune problema.Singura problemă apare la aparatele ce nu pot fi setate să recunoască tensiunea redusă de lucru a acestora şi afişează ,,baterie descărcată,,. Telecomenzile suferă mai mult din cauza celor ce stau tot timpul cu ele în mână şi din cauza transpiraţiei mâinii, ce condensează pe placă, se formează un oxid foarte coroziv ce atacă cablajele şi contactele.Am reparat sute de telecomenzi ce au avut de suferit din această cauză. Unele aveau plăcile de cablaj acoperite efectiv de un fel de ulei vîscos, format din cauza transpiraţiei şi/sau umezelii ambiante condensate pe placă. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 31, 2016 Partajează Postat Mai 31, 2016 Exista totusi cateva aparate care se pot defecta, ca si exemplu as putea sa dau o lanterna chinezeasca cu led-uri. Dupa ce am pus acumulatori, in 2-3 minute s-au ars led-urile, neavand nimic pentru limitarea curentului. Un alt exemplu este o lampa cu melodii pentru bebelusi, tot cu un led multicolor, in instructiunile caruia este specificat sa nu se foloseasca acumulatori. Lampa este de firma, insa probabil ca nu are un circuit de limitare a curentului. Cred ca in functionare se bazeaza pe rezistenta interna a bateriilor. Link spre comentariu
validae Postat Mai 31, 2016 Partajează Postat Mai 31, 2016 Păi ce să te aştepţi de la o lanternă care se bazează doar pe rezistenţa internă a bateriilor ca limitare de curent? O lanternă serioasă nu va avea niciodată probleme din astea. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 31, 2016 Partajează Postat Mai 31, 2016 Am cumparat incarcatorul Tronic si un set de acumulatori R6. Incarcatorul este destul de rapid, in specificatii este trecut un curent de 1000mA pentru acumulatorii de tip R6(AA), se incing putin pana la finalul incarcarii, un 40-50 de grade au sigur. In rest pare lucrat destul de bine, are preincarcare, incarcare, refresh, detectare accu defect, mentinere. Nu stiu ce o insemna refresh-ul insa am vazut ca se activeaza cand accu sunt foarte descarcati. Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 31, 2016 Partajează Postat Mai 31, 2016 (editat) Incarcatorul tronic iti indica cand s-a terminat de incarcat acumulatorul ? Editat Mai 31, 2016 de mac01 Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 31, 2016 Partajează Postat Mai 31, 2016 Da, led verde- acc incarcat, led rosu- acc in timp de incarcare. Si mai are un display in procente. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum