Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

In ce limbaj scrieti programele pentru AVR ?

rotten

Postări Recomandate

In ce scrieti programele pentru AVR ? Assembler ? c ? basic ? Care este mai bun ? si de ce ? in ce situatie ?(eu fol. c-ul cu compilatorul avr-gcc)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lucicop

3

• aghora17

1

• cosmin_cosmin_1

1

• rotten

1

Top autori în acest subiect

Eu am folosit C cand am scris cod pentru Atmega128. Cand e vorba de proiecte mari, se impune de la sine. Ce are de-a face cu perifericele si cu un timing impus, se face in ASM. Basic nu as recomanda, decat daca faci ceva foarte simplu si te grabesti.

Link spre comentariu

Eu folosesc CodeVisionAVR C Compiler. Imi place ca are o optiune de wizard, foarte buna la inceputul proiectului.Alegi tipul microcontrollerului si iti apare fereastra cu toate configurarile initiale ce le poti face: porturi IO, ADC, intreruperi, UART .. Mi se pare un pachet complet ide+compilator. Are si un terminal pentru comunicatia seriala, permite scrierea softului in microcontroller (desi nu am reusit sa imi construiesc o interfata compatibila din multele suportate) - chip programmerCe mi-a mai placut a fost ca nu trebuie sa-ti bati capul deloc cu lcd-uri sau comunicatia seriala, are rutine deja scrise pentru asa ceva.

Link spre comentariu
Vizitator radu103

puteti da un link catre aceste unelte?sau macar sa ziceti de unde le-ati luat.(ma refer la variante full sau comerciale, demo se gasesc pe net)

Link spre comentariu

Buna,

Eu am incercat si am reusit sa folosesc AVR GCC. Sunt o groaza de librarii pe net. Comparativ cu CodeVision nu are wizard insa cu un pic de cercetare (care zic eu ca este intr-adevar necesara) se pot configura usor fisierele.

Mai nou am vazut un articol pe avrfreaks (site pe care ti-l recomand ca un fel de bibilie pt AVR) cum sa folosesti CodeBloks (Este un IDE ok care merge cu multe compilatoare C) cu AVR GCC.

Ma bucur pentru codevision deoarece este un produs romanesc (apropo, ar putea sa ne faca un pret preferential ? ). In plus am vazut chiar app note-uri de la atmel care aveau exemple in c cu codevision.

Nu stiu sigur insa mi se pare ca tot la codevision mi-a mai placut ca puteam sa accessez direct un pin dintr-un port adica ceva de genul P1_0. Asta in GCC nu se poate si ma cam deranjeaza - trebuie sa-ti faci macrouri sau sa stii sa lucrezi f bine cu operatorii logici.

Mi-am grupat toate link-urile care mi-au placut despre avr aici :

http://www.dioda.ro/link-15.html

ca si programator folosesc o versiune modificata a lui AVR910.

Daniel

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări