cirip Postat Noiembrie 24, 2007 Partajează Postat Noiembrie 24, 2007 nu stiu ce sa zic de bc 547 din amplificatorul rf si oscilator. as vrea sa il fac pe mai multe benzi (160 - 10 metri). nu ar fi bine sa pun altceva acolo? La oscilator nu conteaza asa de tare, dar la ampliful RF solutia aleasa exploateaza la maximum fT-ul tranzistorului (fT min = 150MHz). Baza comuna minimizeaza efectele capacitatii intrare-iesire, asa ca pana in 30MHz s-ar putea sa nu ai probleme. Cred ca merita sa incepi montajul asa cum e descris si, dupa ce e functional, sa experimentezi si cu alte tranzistoare. As mai face o chestie. Preampliful cu 741 l-as face filtru activ, nu doar amplificator chior.Cirip Link spre comentariu
Vizitator niros Postat Noiembrie 24, 2007 Partajează Postat Noiembrie 24, 2007 e o idee buna cea cu 741, merci Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 Buna ziua ! Dupa parerea mea receptorul sincrodina, superreactie, DSB-ul in general sint glume in actualele conditii din benzile de unde scurte !Pentru cei pasionati de US recomand cu caldura sa construiasaca un BITX.Pun aici o fotografie cu o placa pe care nu este plantata decit partea de receptie pentru a se observa ca nu este asa complicata cum pare. Pentru receptori este foarte bun, aude cam tot ce aude si un trx de firma iar dupa obtinerea licentei de emisie poate fi transformat intr-un transceiver qrp de buna calitate. Cind nu mi-o fi lene voi incerca sa pun si o inregistrate audio facuta in banda. Pentru a nu fi dezamagiti de rezultate, trebuie folosite componente de calitate, cristale sortate, etc. nu chiar cum spune autorul pe site-ul respectiv de genul toate tranzistoarele BC557, toruri din material plastic si alte asemenea ghidusii.De altfel daca veti intra pe grupul dedicat acestui aparat de pe yahoo veti vede ca se vind deja intr-o veselie cablaje sau chituri de BITX, chiar se asteapta la rind dupa ele. Link spre comentariu
ywar2 Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 Ptr Marele Savant am si eu o intrebare sau chiar doua. Intre cele doua toruri, ce diode sint acolo, presupun ca este un mixer... si de unde ai luat carcasele de bobine ptr filtrul din coltul dreapta sus, ma gindesc cumva ca sint cumparate de la un magazin. Merci anticipat!!! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 Salutari !Sint diodele Shottky smd din mixer, celelalte 2 sint pe spate. De asemenea mai sint inca 2 in detectorul de produs/modulator in partea stinga a placii intre tor si semireglabilul negru. Bobinele din FTB sint bobine cu inductanta intre 0.8 si 1.25 microH, cea din mijloc este ecranata pentru ca sint prea aproapiate si aparea cuplaj direct intre ele. Bobinele sint intr-adevar cumparate dar nu din RO si trebuie cantitate mai mare pentru a le primi si pentru a fi cit de cit rentabile tinind cont ca mai intervine si transportul iar preturile sint europene. Dar merita, au un factor de calitate foarte bun si sint stabile cu temperatura. Se pot procura bobine sau TBL de la toko de ex. se gasesc la majoritatea distribuitorilor din eu sau state. Emil Link spre comentariu
ywar2 Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 Merci fain de info si scuze daca sint offtopic!!!Niste bobine am luat si eu de la Comet, sint foarte faine dar nu pot sa le desfac, ca sa bobinez un secundar, asa ca... greu am sa le gasesc intrebuintari. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 26, 2007 Partajează Postat Noiembrie 26, 2007 Fa adaptarea cu divizor capacitiv daca nu le poti desface ! Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Iulie 21, 2009 Partajează Postat Iulie 21, 2009 Salut,mi-am construit receptorul cu taa661 din tehnium 84.Am pus la vfo bobina oala de ferita 10 spire asa cum cere si vfo-ul lucreaza pe la 5 mega si ceva.Cum fac sa micsorez frecventa,scot spire ? Am scos vreo 3 spire si nu mai oscila. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 21, 2009 Partajează Postat Iulie 21, 2009 Poti pune si o medie frecventa de Sport sau hibrid romanesc (plastic alb, fara ecran) tot cu vreo 10-11 spire.Nu trebuia sa scoti spire ci sa mai pui (pentru 80m). Prin scoaterea spirelor ai marit frecventa de lucru dar la TAA661la frecvente mai mari de 10 MHz defazajul amplificatorului limitator intern este atat de mare incat oscilatiilenu se mai pot amortiza (defazajul introdus este maxim la ~14 MHz). Un oscilator rezoneaza pe acea frecventa lacare defazajul buclei de reactie este nul. Link spre comentariu
vio2007 Postat Iulie 21, 2009 Partajează Postat Iulie 21, 2009 Cum fac sa micsorez frecventa,scot spire ? Am scos vreo 3 spire si nu mai oscila.Daca scoti din spire se micsoreaza inductanta bobinei, fapt care duce la cresterea frecventei ! Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Iulie 21, 2009 Partajează Postat Iulie 21, 2009 am pus 26 de spire si oscileaza unde trebuie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum