cristeama Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 va salut domnilor, am la tara o clocitoare tip IO-1P TE cu afisaj si telecomanda, are la baza un microATMEL smd care c-da atit afisajul cit si triacul pt. incalzirea rezistentei, acum nu mai c-da incalzirea rez. pt. ca desi la afisaj arata 38-39gr.celsius( este cu 4 digiti), c-da triacului se face printr-un tranz.smd direct de microcontroler, va rog daca aveti info. in acest sens si care ar fi problema- cu stima Link spre comentariu
godFather89 Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Deci temperatura e afisata bine?Ai incercat sa verifici semnalul de comanda pentu tranzistor? (osciloscop, sonda logica, frecventmetru).Ai incercat sa verifici tranzistorul si triacul? Link spre comentariu
cristeama Postat Aprilie 19, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2013 va salut, in ordinea intreb. dvs, temperatura cam asta ar treb. sa fie, 37 - 39gr.,n-am ce masura daca nu merge rez. de incalzire, rez. este buna !, tranz,este bun, si triacul idem !, nu exista semnal de atac, sfaturi va rog, cu stima Link spre comentariu
godFather89 Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Din cate imi aduc aminte, semnalul de comanda pentru triac se genereaza in functie de trecerea prin 0 a frecventei retelei. Exista asa ceva in montaj? Detectie de 0 la frecventa retelei? Daca da, vezi daca si cum functioneaza.Daca si asta merge bine, trebuie schimbat microcontrolerul. Problema e ca trebuia copiat softul si s-ar putea sa fie blocat cipul la copiere. Link spre comentariu
cristeama Postat Aprilie 19, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2013 - tens.retelei, implicit frecventa, este luata din faza printr-o rez. de 560k, care duce intr-un pin al atmel-ului, la capatul careia sunt 2-3vca, exista si o tens. 13vcc de alim. generala, ma gindesc ca n-ar mai c-da afisajul daca controlerul ar fi defect, va ziceti ?, stima Link spre comentariu
godFather89 Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Nu chiar. Se pot arde unele periferice si restul sa mearga perfect. Am patit-o. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum