Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pun virgula in afisarea unei valori ADC pe display

moro

Postări Recomandate

Salut tuturor, am o intrebare legata de "virgule", am un pic18f458 cu care citesc pe niste adc-uri diverse tensiuni dupa care vreau sa le afisez pe un lcd 2x20 caractere.Pe canalul adc 1 citesc o tensiune in functie de curentul de pe un shunt, iar la 3amperi am pe adc o tensiune de 3V, de afisat imi afiseaza in milivolti, dar as vrea daca se poate sa il fac sa-mi afiseze in amperi cu doua zecimale, respectiv 3.45 A sa zicem. Ma puteti ajuta? Mai jos este codulVa multumescunsigned long adc_curent;char amp[12];unsigned long adca;void current_display() { adc_curent = Adc_Read(1);adca=(adc_curent*5000)>>10;longtostr(adca,amp);Lcd_out(2,1,amp);}

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• moro

2

• nico_2010

1

• puriu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Incearca si asa:

LCD_chr(1,1,amp[1]);      LCD_chr(1,2,amp[2]);      LCD_chr(1,3,amp[3]);      LCD_chr(1,4, ',');      LCD_chr(1,5,amp[4]);      LCD_chr(1,6,amp[5]);      LCD_chr(1,7,amp[6]);      LCD_chr(1,8, ',');      LCD_chr(1,9,amp[7]);      LCD_chr(1,10,amp[8]);      LCD_chr(1,11,amp[9]);      LCD_chr(1,12,amp[10]);
Este doar un exemplu, functional, pe care ti-l adaptezi nevoilor tale.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări