Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amorsa (grund) pentru MDF

papanoiu

Postări Recomandate

Ce-mi recomandati sa dau ca prima mana pe suprafata de MDF (cant si imbinari) ca sa nu mai absoarba o cantitate mare de vopsea.Eu am gasit grund galben pentru lemn si e pe baza de răşini alchidice grase, este bun ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• laurex

3

• papanoiu

3

• stefan_k

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Depinde de vopsea. Daca e tot alchidica e OK. O solutie ieftina este amorsa pentru pereti. Trebuie sa se usuce si formeaza o pelicula care astupa porii si rezista la orice vopsea.

Link spre comentariu

Hmm.. cu amorsa aia, nu-s prea sigur, mai degraba una homemade: aracet pentru lemn + apa, proportie aprox 1:10.De ce?Fiindca amorsa aia e tot cam reteta asta, dar cu aracet de constructii, care nu prea face priza pe lemn.Grundul e ok, daca si vopseaua e tot alchidica.

Link spre comentariu

Am cumparat grund pentru lemn, mi-a cazut fata cand am vazut cum arata, este "apa chioara" adica seamana si miroase a diluat alchidic.Am dat de proba pe o bucata de MDF si e ca si cum as uda MDF-ul cu apa. M-am dezumflat, eu am crezut ca e ceva grosier pe care il pot slefui cand colo e lichid 100%. Ce-mi recomandati sa dau pe MDF, care sa astupe si micile imperfectiuni, ulterior sa il pot si slefui.

Link spre comentariu

Chit pentru reparatii, se gaseste la magazine sub forma de cutie de margarina, recomand Rost dar poate fi orice.Daca nu,formula mea: o cantitate de apa+aracet la care se adauga aceeasi cantitate de rumegus(praf fin de la ceva aparat de slefuit) pana se obtine o pasta.Pasta poate fi colorata cu oxid de fier, la o nuanta asemanatoare cu cea a baitului ce va fi folosit.Daca va fi vopsit,nu e necesar oxidul.Sfat: oxidul de fier galben se poate coace intr-o cana pe aragaz si se mai importocaleste :ras:

Link spre comentariu

Stiu ca pe aracet nu mai prinde vopseaua, de aceea nu vreau sa folosesc produse care au in compozitie aracet.Am mai cautat si am gasit sprit chit pentru lemn, oare e ce-mi trebuie ?

Link spre comentariu

Teoretic e asa: chit de spaclu pentru umplutura(defecte, gauri etc.), sprit chit la finisaj.Eu am zis de Rostul ala ca sa impaci si capra si varza la un pret acceptabil ~10lei/ cutie.La faza cu aracetul, tine cont ca pasta aia contine rumegus,care absoarbe vopseaua.Singurul defect ar fi ca se slefuieste un pic mai greu, dar daca nu slefuiesti manual e ok.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Un prieten a folosi chit auto pentru a inchide laterala la un blat de bucatarie (mdf), a iesit super bine. L-a colorat in masa, n-a mai fost nevoie decat de usoara slefuire. Daca e cazul poate fi si vopsit/lacuit/etc.Mi-a explicat atunci de ce si cum, avea motivele lui pentru care a preferat chitul auto in locul chitului pentru lemn (sincer nu le-am retinut). Cert e ca a functionat.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Deci vezi in primul rand compatibilitatea cu vopseaua, iar in al doilea rand evita continutul de apa in cantitate mare: MDF-ul suge (de se umfla :limb: )O varianta ar fi shelac dizolvat in alcool tehnic, urmat de o smirgheluire fina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări