cosmin_cosmin_1 Postat August 2, 2006 Partajează Postat August 2, 2006 Cu ce telecomenzi va merge montajul? Eu am incercat cu o telecomanda de GoldStar si merge perfect, dar cu alte 3 telecomenzi nu merge, se aprinde ledul la orice buton apas. E posibil sa fi gresit eu algoritmul? Standardul RC5 e pe cale de disparitie? Sau e greseala mea de algoritm? Link spre comentariu
XAN77 Postat August 7, 2006 Partajează Postat August 7, 2006 nu e pe cale de disparitie, dar sunt si multe altele ... http://www.xs4all.nl/~sbp/knowledge/ir/rc5.htm aici mai exact niste info foarte util Link spre comentariu
vlad_2770 Postat August 7, 2006 Partajează Postat August 7, 2006 astazi am mai scris la automatizari ceva legat de RC5: Ce este stupid, este faptul ca doua tlecomenzi nu au acelasi semnal de iesire la apasarea unei taste. Codul format de cei 14 biti este acelasi dar durata unui bit nu are 1.778ms nici sa o tai!! Am verificat si telecomenzi originale PHILIPS, LG si luat din bazar si nu am gasit una care sa aiba macar peste 1.750ms. Plus ca palierele nu erau egale intre ele.In link-ul data ce frumos arata ca la 0 sau 1 logic jumatate palierul de low este egal cu cel de high. Daca ai un osciloscop mai bun te poti convinge de asta. Plus ca eu nu inteleg cum de merg TV-urile cu toate telecomenzile mai ales ca diferentza intre ele este mare. Mai adaug ca am folosit TSOP 1136(asta este folosit pentru RC5-PHILIPS), TSOP1138 si TSOP 1140(asta il foloseste sony) si pe acelasi montaj daca le schimbam nici o diferentza. Ma asteptam ca atunci cind am pus in loc de TSOP1136 un TSOP1140 sa nu mearga. Dar ... a mers. As fi curios cum merge partea de decodare a unui TV. Sau daca cineva a inlocuit un TSOP1136 cu un TSOP1140 pe un TV si a mai mers sau nu.Deci ai sa ramai surprins cind ai sa folosesti o telecomanda identica de Gold Star si la fel nu iti va merge. Acolo era cineva care a zis ca a modificat niste timpi si a reusit sa faca programul sa mearga pentru mai multe telecomenzi. Citeste la automatizari si vezi poate iti modifici programul sa mearga. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum