suiram Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Salut,am achizitionat(salvat de la fier vechi)un transformator de sudura de pe timpul comunismului cu sunt reglabil care functioneaza la 220v si intre 2 faze la 380v.Sectiunea miezului 140,5mm/80mm.Are 4 bobine primare pe coloana a cite 12 spire bobina ,deci 48 spire primar pe o coloana si 48 pe cealalta coloana ,secundarul are 3 bobine pe coloana a cite 7 spire/bobina deci 21 spire pe o coloana si 21 pe cealalta.Momentan cele 4 bobine primare sunt inseriate si pe o coloana si pe cealalta dar legaturile dintre cele 2 coloane lipsesc,la fel si la secundar.Intrebare mea este ,pentru al alimenta la 220v primarele de pe cele 2 coloane se pun in paralel iar pentru 2 faze primarele se inseriaza? Link spre comentariu
leo 17 Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 bobinele din primar se pun in serie iar in sec in paralel.pt primar calcul 5o\220 nr de spire iar sec la fel pt tensiunea in gol de 50 v[se pot pune in paralel infasurarile secundare pt a mari amp de la 60 amp pt2,5 si min 90 amp pt 3,25] Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Lasa-le inseriate in primar pe toate, iar in secundar masoara tensiunea pe un grup de 3 bobine inseriate, ar tebui sa ai in jur de 50V. Ar fi bine sa pui si o poza cu transformatorul.Am scris o data cu colegul de mai sus.Intr-adevar, in secundar se pot lega in paralel bobinele de pe cele doua coloane.Atentie le fazarea corecta a bobinelor ! Link spre comentariu
suiram Postat Aprilie 18, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Am masurat tesiunea secundara pe o coloana si am 47v cu primarele inseriate toate alimentat la 220v,atunci la alimentarea intre 2 faze cum se leaga? Link spre comentariu
suiram Postat Aprilie 18, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Am inseriat si secundarele vreo 90v si am sudat cu el ,cu 2,5 merge foarte bine dar cu 3,25 nu prea are putere Link spre comentariu
leo 17 Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 daca pe o coloana de 3 infasurari ai 90v in gol ,incearca sa le pui in paralel 2 pt a optine 45 de v dar la o amperaj mai mare ,si poti face la fel cu cealalta coloana apoi le poti pune pe cele doua obtinute in paralel si o sa ai 45v si un amp maxim[o sa poti suda si cu 3,25] Link spre comentariu
suiram Postat Aprilie 19, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Pe o coloana de 3 infasurari am 47v,dupa ce am inseriat cele 2 coloane aveam 90v.Ce nu inteleg ii cum se lega intre 2 faze daca acum la 220v eu am inseriate primarele? Link spre comentariu
leo 17 Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 infasurarile pt primar le la si asa iar cele 3 pt sec le pui in paralel cu celelalte 3 pt a obtine un amperaj mai mare ,ai grija cum le pui-inceputul la fiecare din ele cu inceputul si sfarsitul cu sfarsitul Link spre comentariu
suiram Postat Aprilie 19, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Am pus secundarele in paralel si intradevar merge cu 4 fara probleme,ii cam ciudat cu ditamai miezul si cu platbanda serioasa ii trebuie secundarul pus in paralel.In secundar am 47 v .In postura asta primar inseriat si secundarele in paralel pot sa ii dau 2 faze ? Link spre comentariu
leo 17 Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 vrei sa l folosesti pt 380.eu cred ca cel mai bine folosestel pt 220v daca ii mai pui o punte redresoare si filtraj e super ok Link spre comentariu
suiram Postat Aprilie 19, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Am pus o punte de 350A si o bobina de netezire si cu secundarele in serie adica 90v pe iesire mergea cu bazic de 2,5 superb fara condensatori,cu secundarele in paralel adica 47v se amorseaza foarte greu bazicul chiar cu condensatori de 10000uf la 100v .Ma gindeam ca daca la 220v scoate in secundar 47 v alimentind-ul intre 2 faze ar trebui sa iasa mai mult in secundar.El teoretic trebuie sa mearga si intre 2 faze fiindca asa ii construit.Ce nu am incercat sa pun in paralel primarele cele 2 coloane si sa vad ce iasa in secundar Link spre comentariu
suiram Postat Aprilie 21, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Ce se intimpla daca primarul de pe cele 2 coloane nu este impartit egal adica de exemplu pe o coloana sunt mai putine spire decit pe cealalta?ex; una are 100 sp alta are 90 sp Link spre comentariu
pusu Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Bine a zis cineva sa pui poze. Deci pune poze sa-l vedem! Link spre comentariu
suiram Postat Aprilie 28, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Stie cineva o metoda de curatat un cablu de sudura la capat unde se pune papucul fara cutit,cu ceva solutie?Cablul este litat 35mm2 si sa oxidat . Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Incearca cu un " burete " pentru curatit tevi de cupru , se gaseste la magazinele de instalatii unde se vinde teava , fitingaraie , aliaj si pasta de lipit . Se foloseste precum hartia abraziva , dar este mult mai " activ " si nu lasa reziduuri sau corpuri straine desprinse din el , dupa cateva minute vei vedea o diferenta neta . Se poate folosi pana la deteriorarea completa , si spalat de resturile rezultate in procesul curatirii . E o solutie ieftina si cu rezultate garantate ce poate fi folosita si la alte lucrari de mecanica ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum