Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru activ Subwoofer.

Cilibiu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Adrian_BBS

6

• Cilibiu

6

• player4

3

• asyx

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

zilele astea m-am jucat cu un program de filtre active (de pe situl lui elliott) si vreau o parere daca schema de mai jos are piesele alese bine (schema este ca exemplu)...

post-6854-139829634607_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Schema pare buna, problema este procurarea unui potentiometru cu 4 sectiuni. Si eu lucrez la o varianta similara si is curios ce rezultate s-ar obtine cu niste potentiometre digitale, cu comanda pe 8biti (255 pasi) dintr-un microcontroler

Link spre comentariu

eu am gasit o modalitate de a-l face din dezmembrarea altor potentiometre, practic din 3 potentiometre duble rezulta unul cvadruplu si 2 mono, dar constul unui singur potentiometru este de 20RON...deci ar costa in jur de 70RON (cu tot cu transport) ca sa-l fac, ceea ce nu ma incanta momentan.....o sa-l construiesc folosind 2 potentiometre stereo si cand il termin va spun cum a iesit

Link spre comentariu

inca e nelamurire, la schema de mai jos (extrasa dintr-o schema de pe google), potentiometrul de sus regleaza Q, care am inteles ca e factorul de calitate iar potentiometrul de jos ce regleaza?....frecventa filtrului subsonic pana la 15Hz sau 150Hz sau da un boost frecventei reglate intre 15Hz si 150Hz?

post-6854-139829645212_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări