Cilibiu Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Salut tuturor, de ceva vreme vreau sa pun un LOW-CUT sa taie sub 20hz, si un hight-cut la peste 150hz sau chiar si 250hz dar sa fie reglabil pana pe la 20hz , asta daca se poate.Am gasit multe variante de filtre active cu TL074/072 problema sta la DB, vreau sa taie cat mai jos posibil, prima oara am facut ceva simulari la un LOW-CUT cu 4 OP-uri care taie 6dB/OCT, la 24Db fiind toate 4, rezultatul nu ma multumeste, vreau mai jos, macar 48dB, nu as vrea sa fac ditamai filtrul activ cu 8OP-uri (2xTL074), vreau sa stiu daca este ceva mai bun decat schema de mai jos.Pentru HIGHT-CUT vreau sa pun un potentiometru pentru reglaj, la varianta de mai jos, ma gandeam cu 2 potentiometre duble liniare si 2-op-uri ca sa fac un filtru reglabil care taie la 12dB/OCT, dar si aici vreau sa tai mai jos in dB. Link spre comentariu
asyx Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 cred ca schema asta(in functie)o sa-ti satisfaca nevoile http://www.flickr.com/photos/79362880@N ... hotostream Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Nu-i prea abruptă panta? Mie şi o atenuare de 24dB/octavă mi se pare mult. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 19, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Panta nui prea abrupta pentru mine, am testat ceva EQ ca soft si am atenuare pana la -60dB/HZ si sincer asta cam si caut. cred ca schema asta(in functie)o sa-ti satisfaca nevoilehttp://www.flickr.com/photos/79362880@N ... hotostreamNu prea se intelege bine imaginea, o poti pune in marime mai mare?Din cate vad eu pe la jumate ai 12db/OCT Up si DOWN, la iesire este BUFER.O sa consult mai bine schema. Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 E foarte dificil să obţii asemenea pante, ca să nu mai zic de punctul de tăiere, unde ai şanse mari să obţii un filtru notch. Ce anume vrei să faci? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 19, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Difuzorul care il am face figuri atunci cand se combina o anumita gama de frecvente, mai exact daca in acelasi timp am 40hz si 120hz se aud ceva pacanituri, amplificatorul nu e,diful lam desfacut, lam dus la centrat serpentina si bobina, spatiu e destul, dar tot se aude, bobina este solida si foarte tare, dar tot apar pacaniturile acelea, insa daca bag doar intre 25-60hz nu am probleme, habar nu am care e problema, de acea vreau sa taie asa precis. Ma gandeam sa inseriez 8 OP-uri sa ajung la 48db/oct ca altceva nu am ce face. Sincer cred ca o sa schimb raciul asta de difuzor. Pe el scrie ca raspunde pana la max 500hz, in realitate se aud si 8khz, raci de difuzor romanesc. Ciudat fapt ca atunci cand era nou , nu se auzea, dupa ceva forja (zic eu forja pe la 180W) face asa, am bagat diful pe o statie de 800W, iam dat cam pana in 350W si acest efect apare dar mult mai tarziu decat la 180W pe alt amplificator,alta chestie, daca il scot din cutie nu mai face la aceasi putere, trebuie sa urc in putere cam cu 20% ca sa apara problema, cutia are tun de 110mm diametru si 42cm lungime, cutia are 60l volum, frecventa de rezonanta este de 32-35hz. Link spre comentariu
asyx Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 poate se vede mai bine http://postimg.org/image/4jd2j6d8h/ Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 De fapt schema prezentată mai sus este foarte performanta ... Are pe intrare un sumator L+R , un filtru subsonic cu frecventa reglabila având -12dB / octava si Q reglabil , urmat de un filtru reglabil taie-jos , iar pe ieșire un buffer simetrizor ( foarte destept ) pentru atacarea directa a doua amplificatoare chioare , între cele doua ieșiri ale acestor amplificatoare se poate monta difuzorul subwoofer , bufferul simetrizor având si funcția de defazor .De asemenea , la ieșirea acestui buffer simetrizor se poate conecta un amplificator profesional , având doua ieșiri ( inversoare si directa ) folosind un cablu balansat ( de orice lungime ) fără a conta pierderile cablului , fiind una dintre calitatile acestui tip de ieșire ( simetrica ) . Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 20, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2013 ....Are pe intrare un sumator L+R , un filtru subsonic cu frecventa reglabila având -12dB / octava si Q reglabil ...... . Sumatorul nu ma intereseaza deoarece il am deja, filtrul subsoni vad ca are doar reglare de amplificare si frecventa de taiere, unde se regleaza Q? si mai exact ce e acel "Q"? ...... iar pe ieșire un buffer simetrizor ( foarte destept ) pentru atacarea directa a doua amplificatoare chioare , între cele doua ieșiri ale acestor amplificatoare se poate monta difuzorul subwoofer , bufferul simetrizor având si funcția de defazor ..... Nu sunt interesat de acest buffer deoarece dupa filtrul trece jos va fi montat direct amplificarea. poate se vede mai binehttp://postimg.org/image/4jd2j6d8h/ Se vede un pic mai bine, dar tot nu prea imi dau seama bine la valori. O sa refac schema in proteus si vreau sa imi confirmi ca valorile care le-am descifrat sunt corecte. Mersi inca o data de schema. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Sumatorul nu ma intereseaza deoarece il am deja, filtrul subsoni vad ca are doar reglare de amplificare si frecventa de taiere, unde se regleaza Q? si mai exact ce e acel "Q"? Nu sunt interesat de acest buffer deoarece dupa filtrul trece jos va fi montat direct amplificarea. Nu mai conteaza . Scuze pentru interventia mea , a fost offtopic ! Ma adresam incepatorilor , dar Dvoastra sunteti foarte cunoscator , asa ca ma retrag... Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 21, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Nu prea inteleg intentia raspunsului tau @hpavictor....... Explicatia ta de mai sus cu 2 posturi este foarte buna si chiar la obiect pentru un incepator.Eu ce am cerut in primul post a fost legat strict de filtru, nu de buffer sau sumator, de aceea am zis clar ca nu ma intereseaza.Asta ca sa complectez toata treaba sta in felul urmator.Am un amplifutner CAT SOUND CS907 care a fost modificat, modificarea consta in implementarea a unui sistem 2.1 peste cel existent 5.1. Sistemul 2.1 are activare separata, se poate doar 5.1 sau 5.1+2.1, amplificatori stereo de la noul sistem sunt in paralel cu cei de la vechiul sistem, amplificarea de sub este legata exact in paralel cu cea din sistemul 5.1, doar ca procesorul amplitunerului taie cam sus frecventa de sub, pe subul mic se aude frumos si plin, insa la partea de sub 45hz sta foarte prost, aici vreau sa complectez cu al meu, de acea am zis ca vreau sa taie precis. Procesorul amplitunerului se ocupa de sumator si de buffer, de acea am zis ca nu am nevoie.Actual sistemul 5.1 este 5x15W+30W, cel 2.1 este 2x75W+150W.Se aude foarte bine inpreuna. Filtrul de LOW-CUT il vreau deoarece amplificatorul de 150W la o frecventa de sub 25hz, imi spulbera pur si simplu diful de la sub, nu am nevoie de sub 25hz, ca oricum frecventa asta este doar aspect , nu de sunet.L.E insa la ultimul meu post, team rugat sa imi explici ce este acel "Q", vazusem in multe filtre ca au reglaj "Q" dar tot nu prea inteleg ce face el, si ce imbunatatire aduce el. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Q este factorul de calitate al circuitului.ps - cred ca 60dB/Hz este o eroare de tastare... Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 21, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Adica din reglajul de "Q" reglez cat de calitativ sa fie filtrul??? Chiar nu am inteles asta. ..ps - cred ca 60dB/Hz este o eroare de tastare...Am vrut sa zic "-60db" atenuare, poate am gresit cand mam exprimat.Daca vreti sa testati sigur softul de care zic eu, este cel de mai jos. Se foloseste la WINAMP. Link spre comentariu
Neluc Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 incercati unele simpatice,cu doua tipuri de alimentare,toate bune. presubw.pdf pre_subw_car.pdf Link spre comentariu
player4 Postat Mai 23, 2013 Partajează Postat Mai 23, 2013 poate se vede mai binehttp://postimg.org/image/4jd2j6d8h/ai poate pe undeva si pcb-ul? stima! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum