Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rating performanta hard

Badman

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

4

• DonNCSS

3

• yo9hnf

2

• amassive

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din cate am observat eu, pentru a atinge 7.9 la HDD in Windows 7, este necesar sa ai RAID 0 pe SSD. Un singur SSD nu va scoate 7.9 stiu asta pentru ca are colegul de birou SSD si are doar 7.2 . O alta varianta mult mai costisitoare insa sunt SSD-urile pe PCI-Expres cu viteze de citire/scriere net superioare interfetei SATA3. Dau un exemplu de vis http://ocz.com/consumer/revodrive-3-x2-pcie-ssd capabile sa atinga pana la 1500 Mb/s viteza de citire, dar asa ceva putini i-si permit. :jytuiyu Singura solutie viabila este cea cu RAID-0 pe SSD si asta cine i-si permite. Dar sa fim realisti totusi si sa ne punem intrebarea : la ce ne ajuta daca atingem nota de 7.9 ? Eu momentan nu folosesc decat HDD-uri la 7200 RPM si sunt extrem de multumit de sistem. Intel i3 540 @3.07 Ghz, 2 Gb DDR3 (aici am sa mai intervin doar si am sa ridic la 4 Gb), Placa video XFX GTS250 1Gb DDR3 @2200Mhz / 256 biti, placa de baza mini-iTX Gigabyte GA-H55N-USB3 si HDD WD 1Tb/SATA3 si WD 500 Gb/SATA2. Notele le vedeti mai jos.

conteaza si marca ssd-ului, al meu nu e raid 0 si am 7,8 si e unul la parinti.
Link spre comentariu

@amassive are dreptate,ssd-urile se mananca mai ales la controller-ul lor intern.De exemplu,pe un SSD cu controller Sandforce mai mult de 7.5 nu obtii cu matrice raid(cum au mai majoritatea SSD-urilor Kingston,intel etc.),pe cand cu o matrice de 2 SSD Samsung,care au controller 3-way MDX,poti obtine cu usurinta 7.9,diferenta dintre ele constand ca,Sandforce-ul are un singur canal care duce la memorii,pe cand MDX-ul are 3,deci informatia poate fi accesata mult mai repede in acest caz.P.S:Mai exista si exceptii cand SAndforce-ul bate alt tip de controller,de exemplu cu SSD-ul Kingston Hyperx 3K,putem obtine in WEI foarte usor nota 7.9,de ce?Fiindca acesta are o gestionare mai buna a memoriilor NAND Toggle.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări