Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

fmetru cu 16F84

Bamse

Postări Recomandate

• Răspunsuri 49
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vlad_2770

16

• Bamse

16

• cristianp

3

• Zerro

2

Top autori în acest subiect

Am inlocuit in asm-ul ala TRIS si ti-am atasat codul mai jos. Pina la urma montajul fara pic in soclu are jumatate de rind dreptunghiuri negre cind il alimentezi? Trebuia sa imi scrii un e-mail si nu mi-ai scris.

Link spre comentariu

...dac nu-i controleru pus an montaj nu afiseaza nimic ! am mai citit acolo pe forumul de unde am luat montaju si am vazut ca mai sunt cu problema asta ... ... am an plan sa fac o placa de teste an acest weekend si sa ma apuc sa aprind si io un led :finga: ca merita sa lucri cu picuri ... ati dau bataie de cap :axe: si la un montaj cu cat te stradui mai mult cu atata esti mai multumit cand al gati si mere :rock: o sa ancarc si codul care ai trimis dar asta maine ca nu sunt pe acasa :drinkers: !!... si multumesc anca odata pentru cei care ma ajuta ... :smt006 ... postez maine rezultatele la codul nou ..!

Link spre comentariu

..din păcate se pare că nici codul ăsta nu merge !!! :smt017 o să caut pe net scheme cu pic16f84a si să văd dacă nu cumva îi picu de vină ori LCD-ul ! ..o să anunţ ce am rezolvat :yawinkle:

Link spre comentariu

Tot nu mi-ai raspuns la intrebarea cu LCD-ul. Daca fara PIC in soclu nu vezi pe LCD jumatate de linie plina cu dreptunghiuri negre cind il alimentezi degeaba te chinui sa incarci HEX-uri un PIC!

Link spre comentariu

Verififica pic-ul folosind programul ala cu ce clipeste un led pe portul B pe care ti l-am dat. Ar fi trebuit sa iti dau si pentru Portul A ca sa vezi daca toti pinii PIC-ului sunt OK. Il fac si il atasez.

Link spre comentariu

Am atasat codul pentru a verifica porturile A si B ale PIC-ului. Pe RB4 l-am lasat intrare ca sa poti sa folosesti acelasi montaj pe care il ai (am vazut ca RB4 in schema ta este intrare si l-am lasat asa). Deci poti verifica toti pinii portului B (RB0-RB7) si pinii portului A (RA0,RA1,RA2,RA3). Sa scrii rezultatul.

Link spre comentariu

Pai acolo daca te uiti cu atentie scrie clar :

X1: Quartz 16 MHz

Q1 : 2SC1841

IC1 : NE592-8

IC2 : PIC16F84-20

...deci e vorba de un 16F84 care suporta quartz maxim de 20MHz

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salut, Iti sugerez pe viitor sa simulezi in proteus initial .hex-ul respectiv. Uite acuma am pus un lcd de 1x16 si un pic in proteus si am bagat hexu de LCmetru si apare calibrating, din pacate nu are model de simulare al LM311 ala . Da tot e bun cand modifici ceva intru asm. Pe mine ma ajuta .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări