Bamse Postat August 4, 2006 Autor Partajează Postat August 4, 2006 ... rog pe cineva care se stie si vrea sa ma ajute an ce priveste codu asta :smt006 : http://www.piclist.com/techref/piclist/weedfreq/WCT5.htm sa merga pe un pic 16F84A cu un disp DEM16101 adica asta :banghead: sa termin Fmetru asta pana nu ma termina el pe mine :toimonster: Link spre comentariu
vlad_2770 Postat August 4, 2006 Partajează Postat August 4, 2006 Am inlocuit in asm-ul ala TRIS si ti-am atasat codul mai jos. Pina la urma montajul fara pic in soclu are jumatate de rind dreptunghiuri negre cind il alimentezi? Trebuia sa imi scrii un e-mail si nu mi-ai scris. Link spre comentariu
Bamse Postat August 4, 2006 Autor Partajează Postat August 4, 2006 ...dac nu-i controleru pus an montaj nu afiseaza nimic ! am mai citit acolo pe forumul de unde am luat montaju si am vazut ca mai sunt cu problema asta ... ... am an plan sa fac o placa de teste an acest weekend si sa ma apuc sa aprind si io un led :finga: ca merita sa lucri cu picuri ... ati dau bataie de cap :axe: si la un montaj cu cat te stradui mai mult cu atata esti mai multumit cand al gati si mere :rock: o sa ancarc si codul care ai trimis dar asta maine ca nu sunt pe acasa :drinkers: !!... si multumesc anca odata pentru cei care ma ajuta ... :smt006 ... postez maine rezultatele la codul nou ..! Link spre comentariu
Bamse Postat August 5, 2006 Autor Partajează Postat August 5, 2006 ..din păcate se pare că nici codul ăsta nu merge !!! :smt017 o să caut pe net scheme cu pic16f84a si să văd dacă nu cumva îi picu de vină ori LCD-ul ! ..o să anunţ ce am rezolvat :yawinkle: Link spre comentariu
vlad_2770 Postat August 5, 2006 Partajează Postat August 5, 2006 Tot nu mi-ai raspuns la intrebarea cu LCD-ul. Daca fara PIC in soclu nu vezi pe LCD jumatate de linie plina cu dreptunghiuri negre cind il alimentezi degeaba te chinui sa incarci HEX-uri un PIC! Link spre comentariu
Bamse Postat August 5, 2006 Autor Partajează Postat August 5, 2006 ... da vlad, se vede jumătate din rînd pătrăţele negre ..dacă îl alimentez separat Link spre comentariu
vlad_2770 Postat August 5, 2006 Partajează Postat August 5, 2006 Verififica pic-ul folosind programul ala cu ce clipeste un led pe portul B pe care ti l-am dat. Ar fi trebuit sa iti dau si pentru Portul A ca sa vezi daca toti pinii PIC-ului sunt OK. Il fac si il atasez. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat August 5, 2006 Partajează Postat August 5, 2006 Am atasat codul pentru a verifica porturile A si B ale PIC-ului. Pe RB4 l-am lasat intrare ca sa poti sa folosesti acelasi montaj pe care il ai (am vazut ca RB4 in schema ta este intrare si l-am lasat asa). Deci poti verifica toti pinii portului B (RB0-RB7) si pinii portului A (RA0,RA1,RA2,RA3). Sa scrii rezultatul. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat August 7, 2006 Partajează Postat August 7, 2006 Cum poti sa verifici un LCD fara sa-l conectezi la alte dispozitive. http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=12710 Dai jos pdf-urile si articolul arata cum poti da comenzi direct pe pinii LCD si ce afiseaza.O sa te ajute mult. Link spre comentariu
radu25 Postat August 8, 2006 Partajează Postat August 8, 2006 Salut, Ca sa nu mai deschid alt topic ....intreb aici. Lucru la frecventmetrul asta: http://lpistor.chez-alice.fr/fp50.htm#hautfp50 Nelamurire: clockul e dat de un cuartz de 16MHz. In datasheet-ul lu 16f84 scrie ca frecventa maxima de clock e 10Mhz. O merge? Ma lupt degeaba cu el? Link spre comentariu
Zerro Postat August 8, 2006 Partajează Postat August 8, 2006 Pai acolo daca te uiti cu atentie scrie clar : X1: Quartz 16 MHz Q1 : 2SC1841 IC1 : NE592-8 IC2 : PIC16F84-20 ...deci e vorba de un 16F84 care suporta quartz maxim de 20MHz Link spre comentariu
radu25 Postat August 8, 2006 Partajează Postat August 8, 2006 Nasol....Am unu de 10Mhz.Merci de raspuns... Link spre comentariu
ywar2 Postat August 8, 2006 Partajează Postat August 8, 2006 Va recomand sa construiti frecventmetrul de pe site-ul urmator: http://www.g4gxo.cwc.net/new_page_12.htm Acesta functioneaza din prima ireprosabil. Am construit pina acum 4 bucati si toate au mers. Iata si o poza: Link spre comentariu
Bamse Postat Septembrie 2, 2006 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2006 :finga: :partyman: :finga: In cele din urma am rezolvat problema prin schimbarea afisajului cu unu pe doua rînduri si merge MULTUMESC !!! celor care m-au ajutat cu sfaturi in special lui bogdanlucian :smt006 pentru ca tot am ramas cu un LCD 16x1 o sa fac montajul asta http://electronics-diy.com/electronics/lc_meter.php LCmeter merita sa faci montaje cu picuri :supz: :smt024 Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 2, 2006 Partajează Postat Septembrie 2, 2006 Salut, Iti sugerez pe viitor sa simulezi in proteus initial .hex-ul respectiv. Uite acuma am pus un lcd de 1x16 si un pic in proteus si am bagat hexu de LCmetru si apare calibrating, din pacate nu are model de simulare al LM311 ala . Da tot e bun cand modifici ceva intru asm. Pe mine ma ajuta . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum