Bamse Postat August 3, 2006 Autor Partajează Postat August 3, 2006 Vlad azi o sa ancerc hex`urile ce ai postat si o sa te anunt de rezultat Afisajul este cu o singura linie si 16 caractere (16x1) luat de la conexelectronic. ...multumesc pentru ajutor !!! :goodman: este primul meu montaj cu microcontroler si la cod nu ma stiu deloc Link spre comentariu
Bamse Postat August 3, 2006 Autor Partajează Postat August 3, 2006 Vlad azi o sa ancerc hex`urile ce ai postat si o sa te anunt de rezultat Afisajul este cu o singura linie si 16 caractere (16x1) luat de la conexelectronic. ...multumesc pentru ajutor !!! :goodman: este primul meu montaj cu microcontroler si la cod nu ma stiu deloc Link spre comentariu
vlad_2770 Postat August 3, 2006 Partajează Postat August 3, 2006 Ok, astept raspunsul tau. Eu zic ca macar se va initializa LCD-ul, adica nu vei mai avea cele 8 dreptunghiuri aprise pe LCD. Link spre comentariu
Bamse Postat August 3, 2006 Autor Partajează Postat August 3, 2006 :smt022 nu merge exact la fel face !!! vlad nu putem pune un cod care sa ma ajute sa verific displayu unu care sa fie de test si apoi doar sa ancercam sa punem codu de fmetru.... o sa ancerc sa programez si cu alt soft poate merge !!! Link spre comentariu
vlad_2770 Postat August 3, 2006 Partajează Postat August 3, 2006 ba da putem face si asa.Lasa-mi un id de messenger ca sa putem sa lucram mai repede ca asa aici dureaza pina rezolvam problema. Ca este una sa trimit un cod si in 4 minute sa am raspunsul si alta este sa astept citeva ore aici pe forum. Link spre comentariu
Bamse Postat August 3, 2006 Autor Partajează Postat August 3, 2006 am trimis pe mail si an privat Id-ul de mesenger astept vesti.. am ancercat si cu Ic-prog si tot asa merge ... :smt009 !!!-astept sa vina si un 16F84 sa incerc si asta da de o merge!! o sa postez si pe forum rezolvare .... :yawinkle: Link spre comentariu
vlad_2770 Postat August 3, 2006 Partajează Postat August 3, 2006 ai trimis mp si e-mail dar nu a ajuns nimik.adauga in lista ta de pe messenger id-ul vlad_2770 este id-ul meu ca se pierde vremea. Nu este neaparat sa cumperi si 16F84 ca o sa mearga ce ai sunt sigur!!P.S. mi-am trimis si eu e-mail de aici dar nu a ajuns. Cred ca dureaza un pic. Link spre comentariu
Bamse Postat August 4, 2006 Autor Partajează Postat August 4, 2006 ... postez mai jos graficele : asa arata montaju si asta se antampla cu el :smt017 inca am nevoie de ajutor !!! :prayer: Link spre comentariu
pavcostel Postat August 4, 2006 Partajează Postat August 4, 2006 Da' pe RS,E, R/W ai masurat? Sau vezi daca e ok? Sigur display-ul tau are conexiunile standard? De fapt din ce clasa face parte, cu HDxxx sau Kxxxx?Bafta!Costel Link spre comentariu
Bamse Postat August 4, 2006 Autor Partajează Postat August 4, 2006 ..am masurat si RS = 0 L ; R/W = 1 L ; E = RA0 displayu ai asta Link spre comentariu
cristianp Postat August 4, 2006 Partajează Postat August 4, 2006 Ai facut modificarile ce se recomanda aici?"If you use the 16F84A for this project the software needs to be updated for bank switching to access the OPTION, TRISA and TRISB registers. The OPTION and TRIS commands compile with a warning in MPIDE but do not execute when burned in the 16F84A microcontroller" Link spre comentariu
Bamse Postat August 4, 2006 Autor Partajează Postat August 4, 2006 ... nu am umblat la cod ... doar am ancarcat codu an pic (nu ma pricep la cod) :rolleyes: Link spre comentariu
cristianp Postat August 4, 2006 Partajează Postat August 4, 2006 ... nu am umblat la cod ... doar am ancarcat codu an pic (nu ma pricep la cod) :rolleyes:In cazul asta nu merge, trebuie sa faci modificarile pentru PIC16F84A Link spre comentariu
Bamse Postat August 4, 2006 Autor Partajează Postat August 4, 2006 ? :prayer: ai idee cum :prayer: ?...la asta nu ma stiu...crezi ca daca pun 16F84 fara A o sa mearga si fara sa umblu la cod :rolleyes: Link spre comentariu
cristianp Postat August 4, 2006 Partajează Postat August 4, 2006 ? :prayer: ai idee cum :prayer: ?...la asta nu ma stiu...crezi ca daca pun 16F84 fara A o sa mearga si fara sa umblu la cod :rolleyes:Nu stiu daca merge pentru 16F84. Instructiunea TRIS era folosita in PIC-urile mai vechi gen 16C84, nu stiu daca este suportata de 16F84. Cu modificarile in cod poate te ajuta altcineva de pe forum, eu nu mai am instalat MPLAB. Bafta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum