SASSU Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 va salut stimati colegi am un minilaptop hp la care sa dus partea de convertor si nu gasesc acel ci,as dori sa construiesc un convertor DC12v la DC24v cat mai simplu sa imi incapa langa display acest convertor alimenteaza leduriile pt panel daca are cineva o schema simpla va multumesc Link spre comentariu
VIFCOR Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Mai putin complicat este repararea invertorului original de la LED-uri Link spre comentariu
George(sb) Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 eu in astfel de cazuri desfac lcd-ul pun toate ledurile in paralel si fac un circuit de alimentare cu lm317 de 2,8v care il pun undeva langa placa de baza alimentat din linia de 5v usb Link spre comentariu
SASSU Postat Aprilie 18, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2013 am terminat de facut am pus cate 4 leduri in serie apoi in paralel dar acuma este alta treaba ca tensiunea de 12v imi ramane constanta dupa ce se opreste laptopul si ledurile raman aprinse mai am o tensiune de 3 v si m-am gandit sai fac cumva cu un tranzistor comandat de pe 3v ca tensiunea de 3v se opreste cand laptopul se opreste dar trebuie sa vad de o schema cu un bd137npn sai fac ca un fel de stadby daca aveti o schema cu ceva tranzistor ar fi binevenita Link spre comentariu
VIFCOR Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 am terminat de facut am pus cate 4 leduri in serie apoi in paralel dar acuma este alta treaba ca tensiunea de 12v imi ramane constanta dupa ce se opreste laptopul si ledurile raman aprinse mai am o tensiune de 3 v si m-am gandit sai fac cumva cu un tranzistor comandat de pe 3v ca tensiunea de 3v se opreste cand laptopul se opreste dar trebuie sa vad de o schema cu un bd137npn sai fac ca un fel de stadby daca aveti o schema cu ceva tranzistor ar fi binevenitaNu cu BD137. Incearca cu un LM317 la care poti controla starea si tensiunea de iesire, preluand din tensiunea de alimentare generala Link spre comentariu
SASSU Postat Aprilie 18, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2013 mie imi trebuie sa lucreze tranzistorul ca si un releu sa imi opreasca leduriile nu sa ramana aprinse Link spre comentariu
VIFCOR Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 mie imi trebuie sa lucreze tranzistorul ca si un releu sa imi opreasca leduriile nu sa ramana aprinse LM317 exact la asta se preteaza, comanda poti sa o iei de la invertorul existent (electronica elementara) Link spre comentariu
SASSU Postat Aprilie 18, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2013 l-am pus si nu merge,cauza ? Link spre comentariu
VIFCOR Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 l-am pus si nu merge,cauza ?Ori legat necorespunzator, ori comandat necorespunzatorLM317 poate substitui functia de releu static si regulator tensiune simultan.Vezi circuit st-by de la NEI indiana200 (model 2164 parca). Link spre comentariu
SASSU Postat Aprilie 19, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2013 am vazut ca este comandat de un transistor eu nu am pus tranzistor Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 ....eu nu am pus tranzistorPai cum doriti sa faca functia ON/OFF fara el?. Colegii de mai sus au dreptate. consultai foaia de catalog a producatorului si acolo fig 6 este prezentata aplicatia de care aveti nevoie.ps: spre exemplu..... http://www.shenzhensum.com/products/datasheet/lm317.pdf?bcsi_scan_0e42a8bda95894a5=0&bcsi_scan_filename=lm317.pdfsau ca sa vedeti si alte situatii o cautare cu gogu " Regulator with On-off control" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum