Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiune de alimentare a unui joc de lumini

xragon

Postări Recomandate

Buna ziua! Astazi am fost cu tatal meu sa ducem celebra dacie la programul rabla, si am mers prin acel parc sa parcam undeva ( era fuctionala masina si pazinicii au spus ca pot sa merg) ajunsi acolo langa noi adica la o alta dacie descuiata si am gasit un joc de lumini care avea si circuitul si 2 fire de alimentare , acum nu stiu la cati volti se poate aprinde jocul o sa revin cu poze in cateva momente!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• xragon

8

• Mircea

3

• cristian_draghiescu

2

• dan-a2

1

Top autori în acest subiect

Eu sunt chiar curios cum vă imaginaţi să "băgaţi în el"un anume curent pe care l-aţi şi stabilit ad-hoc !Poate reuşiţi cu o presă hidraulică sau un ciocan pneumatic...De legea lui Ohm aţi auzit (I = U/R) ?Un alt exemplu.Conform aritmeticii, 4 = 12/3.Raportul 12/3 poate avea şi altă valoare în afară de 4 ?

Link spre comentariu

pot baga fara griji 500mA in el?

Tinand cont ca BC177 crapa daca ""bagi" mai mult de 100mA in continuu, cata vreme montajul este functional, deducem ca va consuma (sau limbaj popular "trage") sub 100mA in continuu. O estimare este ca montajul va consuma sub 20mA.

Cam asta este montajul tau. Posted Image

Evident, valorile de resistente si condensatori difera in functie de anumiti factori (alimentare, frecventa, etc...)

Link spre comentariu

Un alt exemplu.Conform aritmeticii, 4 = 12/3.Raportul 12/3 poate avea şi altă valoare în afară de 4 ?

Da, in functie de starea bateriilor calculatorului sau gradului de ebrietate al utilizatorului, poti obtine o multitudine de alte valori. :101 Hai sa avem si un pic de FUN aici pe forum, nu trebuie mereu sa strivim (precum gandacii) orice "incepator" care pune eterna intrebare despre cat sa bage sa nu strice.PS: este o batalie inutila, tu vei fi mereu perdant, ei n-au sa invete indiferent de efortul depus de tine!
Link spre comentariu

ca schema da asa ar arata si am valorile urmatoare1)2 rezistente care scrie 511 si 1%a ( la una are 1%a si celalta doar 1% ce difera?)2)2 rezistente care scrie 20k si 5%3)2 condesatori de 47uF la 16v4)2 tranzistoare BC177B5)6 leduri /3verzi/3rosii/

Link spre comentariu

cum ar veni 6v si 20 de mA?

Asa cum am mai zis, mai mult de 100mA nu are cum sa consume. Deci, daca ai un alimentator de 12V care poate furniza 500mA, este foarte bun sa-l folosesti.6V e in exemplul dat, circuitul tau (venind dintr-o masina) este la 12V.
Link spre comentariu

alimenteaza-l la 12v iar montajul "va trage" atat curent (mA) cat are nevoie ca sa functioneze , n-ai cum "sa bagi" mai mai mult curent in el ; nu e cea mai corecta explicatie dar cred ca e cea mai usor de inteles .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări