zambiee99 Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Nu stiu daca postez unde trebuie, dar am o problema cu un stick (noname) care contine informatii foarte importante si din pacate nu este recunoscut de nici un calculator. Simptoma e ca este detectat, dar nu gaseste driverul (cel putin asa scrie windowsul)... m-am uitat sub microscop si nu am gasit fisuri vizibile, asa ca nu stiu de unde sa incep... Pe memoria de la ram nu scrie nimic, ca ma gandeam sa fac transplant dar nu stiu cu ce...*atasez si 2 poze, sperand sa ajuta Link spre comentariu
mihaicozac Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Încearcă în prima fază să schimbi cuarţul, poate ai noroc. Link spre comentariu
zambiee99 Postat Aprilie 18, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2013 si oare ce cuartz sa-i pun?... Link spre comentariu
leoncris Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Se incalzeste cand este "infipt" in USB ? Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Daca apare ceva detalii in device manager VID_XYZT&PID_ZXCV de ex.cifre litere si nu vid_0000&PID_0000 atunci e posibil sa fie firmware din flash corupt sau lipsa.E posibil sa fie si flasul defect,nealimentat,sa fie trasee intrerupte intre el si controller. Cauti datasheet daca se gaseste pentru controller si vezi daca tensiunile sunt bune,5V,3,3V si 1,8V Nu incerca cu vreun utilitar dedicat sa-i rescrii firmware ca se pierd definitiv datele. Link spre comentariu
zambiee99 Postat Aprilie 18, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2013 da se incalzeste stickul, cam egal peste totpentru firmware ar trebui sa stiu ce stick este...*in device manager USB\VID_0000&PID_0000\6&6E21F9C&0&1 Link spre comentariu
mihaicozac Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 De obicei cuarţul e de 12MHz.Am primit acum vreo 2 ani de la cineva o pungă cu cca. 200 Stick-uri identice de 8GB, toate defecte. Cele mai multe pe care le-am putut repara aveau cuarţul dus, după înlocuire au funcţionat perfect, şi datele vechi rămăseseră pe ele. Celelalte erau fie cu defect de controller (se încingea tare) fie memorii paradite, lipituri reci nu am găsit la niciunul. Link spre comentariu
zambiee99 Postat Aprilie 19, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Mersi de info, o sa caut piesa... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum