Vizitator criss53 Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Va salut. Un laptop Acer Aspire 5920 cu placa video Nvidia GeForce 8600M GS de o bucata de vreme are niste dungi pe ecran doar cand apare sigla Acer. Intre timp s-a stricat windosul. Am reinstalat, am instalat driver video iar dupa restart s-a blocat cu sigla windows(precizez ca dupa aceea am incarcat mai multe variante de sisteme si la toate se intamapla asa.....XP,Vista,7,ubuntu.)Am incercat si drivere mai vechi....la fel. Credeti ca problema este hardware si se aplica doar la instalarea driverului?Astept pareri.Multumesc. Link spre comentariu
popa ionut Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Va salut. Un laptop Acer Aspire 5920 cu placa video Nvidia GeForce 8600M GS de o bucata de vreme are niste dungi pe ecran doar cand apare sigla Acer. Intre timp s-a stricat windosul. Am reinstalat, am instalat driver video iar dupa restart s-a blocat cu sigla windows(precizez ca dupa aceea am incarcat mai multe variante de sisteme si la toate se intamapla asa.....XP,Vista,7,ubuntu.)Am incercat si drivere mai vechi....la fel. Credeti ca problema este hardware si se aplica doar la instalarea driverului?Astept pareri.Multumesc.cipset video dezlipit,cand instalezi driverul procesorul grafic intra in functiune la parametrii normali de lucru si detecteaza erorile de la cipsetul video ...si ramane blocat... Link spre comentariu
Vizitator criss53 Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 multumesc. Deci singura solutie e relipirea cipsetului.... Link spre comentariu
mircea888 Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Un reflow e destul de simplu. De obicei tine o astfel de reparatie dar neaparat trebuie schimbata pasta si curatat radiatorul pentru a preveni supraincalzirea. Link spre comentariu
George(sb) Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 in majoritatea cazurilor cu un reflow nu faci altceva decat sa stresezi termic chipul, mi majoritatea mi s-au intors indiferent ca le-am facut pe uscat sau orice tip de flux Link spre comentariu
Vizitator criss53 Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Am rezolvat problema ....cu un cuptor la 200 grade C timp de 8 min si a fost totul ok.Am verificat temperatura si sta la 55-60(pana acum max a fost de 73).(Am pus si pasta termoconductoare deoarece avea o pasta gelatinoasa....care nu stiu cat de buna era) Link spre comentariu
pinky Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Rezolvarea este temporara. S-a intamplat urmatorul fenomen: bilele de fludor s-au dilatat, oxidul dintre bile si contacte s-a mai macinat putin si face contact rece. Pentru o vreme. Estimez cateva zile spre putine saptamani. La 200 grade nu s-a produs topirea bilelor si refacerea lipiturilor deoarece teoretic acele bile se topesc la 218 C. In practica este nevoie de o temperatura mult mai mare, in unele cazuri depasind 245 C. Nu ai pomenit de nicio pasta flux folosita, deci trag concluzia ca nu ai folosit.In concluzie, ai stresat termic inutil acel chipset si ai redus sansele de a fi reparat cu succes la un service capabil. Singura solutie de durata la astfel de defecte este rebilarea cu bile cu plumb. Reflow-ul se preteaza doar la bilele cu plumb, ceea ce nu e cazul la tine, si nici in aceste cazuri nu e sigur ca va tine in timp.Dar macar ai avut satisfactia ca ti-a functionat dupa coacerea in cuptor. Cozonacul e gata, gospodina fericita, mesenii satui. Sau cum se zicea pe vremuri: frectie cu Galenica la picior de lemn. Link spre comentariu
Vizitator criss53 Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 Pasta am folosit din aceea clasica de lipit(nu stiu cat de buna e...)...am dat pe marginea cipsetului si s-a topit la caldura ..dar stiu ca nu a ajuns pe toata suprafata de lipire.Sper acum sa tina cat mai mult....totusi cum se dezlipeste cipsetul avant in vedere ca e presat de cooler prin suruburi? Link spre comentariu
George(sb) Postat Aprilie 17, 2013 Partajează Postat Aprilie 17, 2013 lasa-i piky nu te mai stresa, noi am avut buna vointa de a oferi informatia corecta mai departe omul e iber sa faca ce-l duce capu cu bunul lui, dupa ce il face praf, ii comandam daca mai are noroc un alt chipset, daca nu intreaga placa sti tu cum spunea Ion Creanga: Dacă toată lumea ar învăţa carte, n-ar mai avea cine să ne tragă ciubotele Link spre comentariu
pinky Postat Aprilie 18, 2013 Partajează Postat Aprilie 18, 2013 Mie imi pare rau de unii ( nu de toti ) care cad victima "Academiei Youtube", care nu face altceva decat sa imbecilizeze populatia. Asta este. Am creat monstrii ( Youtube, Facebook etc ) si cadem victime lor.Reflow-ul este o metoda de facut bani pentru cei fara dotare tehnica si fara garantie fata de client, pe stilul: garantie pana la usa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum